Gasly vjeruje da ima šanse doći u Toro Rosso iduće sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 2 komentara

Red Bullov junior Pierre Gasly kaže da se još uvijek nada da će dobiti vozačko mjesto za iduću sezonu u Toro Rossu, iako je Red Bull već objavio da će zadržati i Carlosa Sainza i Daniila Kvyata.

Aktualni GP2 (F2) prvak Gasly je vjerojatno najizglednija opcija u slučaju da jedan od predviđenih vozača ode, što nije tako nemoguć rasplet situacije, obzirom da je Carlos Sainz nekoliko puta javno koketirao tom idejom.

Njega bi put mogao odvesti u Renault koji još uvijek važe svoje opcije, a u tom kontekstu su dali još jednu priliku i Robertu Kubici koji će u Mađarskoj na testu prvi put sjesti u ovogodišnji bolid.

“Jedino što želim je biti u Formuli 1, a ako Sainz ode, to može biti samo dobra vijest jer znači da će biti slobodno mjesto u Toro Rossu,” kaže Gasly.

“Još uvijek ne znamo što se točno događa, imat ćemo više odgovara kroz idućih par tjedana. Trenutno sve što mogu napraviti je potaknuti stvari da se odviju u tom smjeru.”

“Red Bull zna da želim doći u Formulu 1 i oni su me podržavali posljednje 4 godine, ali F1 je prilično težak svijet – nisu samo performanse u pitanju. Politika i financije nažalost mogu igrati veliku ulogu i samo morate čekati pravo vrijeme da se stvori prilika.”

“Ove godine nisam uspio iz razloga koji su van moje kontrole, a nadam se da ću uspjeti za 2018. godinu.”

Šansa na testiranju

Gaslyju je trenutno glavna preokupacija utrkivanje u Super Formuli, a svoju drugu priliku da vozi F1 bolid dobit će idućeg tjedna na testiranju nakon utrke na Hungaroringu. Red Bull je za taj test zadužio njega i Maxa Verstappena.

Iako ekipa dobro zna što Gasly može, on i dalje vjeruje da taj test pruža jednu posljednju šansu da dokaže kako je spreman za napredak u status stalnog vozača.

“Bio sam s Red Bullom već par godina, a svaki put su testovi prošli zaista dobro. U simulatoru me mogu usporediti s Danielom i Maxom.”

“Znaju koliko sam brz, poznaju me kao vozača, gledali su me u GP2 seriji. No, svaki test je dobra prilika da pokažete što znate i pokažete svoj potencijal.”

“Ne mislim da će to biti prijelomno za moju budućnost, ali sve što mogu napraviti da ih impresioniram je uvijek dobro, a ovo je prilika da pokažem kako sam u potpunosti spreman za prijelaz.”


Odgovor

2 komentara

  1. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    E sad oce li Renault kupit Sainza ili ce TR potjerat ludog rusa…msn lik nije normalan i nije na razini. Unistava utrke i sebi i Sainzu



    3
    3

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      A vidiš da Palmera drži lova i nekakvi ( britansko – politički? ) interesi.
      Tako i Kvyata drži neka druga lova i slično…..

      To mi je sve bezveze….. nečiji sinčići hoće biti u F1?! Pa nije ovo privatni F1 vrtić – daj maknite te klince ( treba FIA donijeti neki zakon ), i dajte nam junake, oni što voze srcem i razumom, a ne ovi koji se hoće dokazati svome tati ili svome predsjedniku…..

      Naravno….. pri ovome govorim i o Strollu…..

      EDIT: Dajte nam i “luđake” tipa Jacques Villeneuve, tipove poput JPM, pospane i brze tipa Kimi, nabrijane poput FA…..



      4
      4

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.