Sauber potvrdio Matsushitu za testiranje u Mađarskoj

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Nobuharu Matsushita, japanski vozač Formule 2 i Hondin junior, dobit će svoju prvu priliku u F1 bolidu na testiranju u Mađarskoj koje se održava dva dana nakon utrke. Matsushita će voziti tijekom drugog dana, dok će tijekom prvog dana u Sauberovom bolidu sjediti još jedan rookie iz F2, Gustav Malja.

Činjenica da je Matsushita dobio priliku u Sauberu posebno je zanimljiva s obzirom da Sauber trenutno razmatra prelazak na Hondine motore od iduće sezone. Iako je suradnja Saubera i Honde bila službeno objavljena krajem travnja, prije dva tjedna se saznalo da konačni ugovor nije potpisan te da će konačna odluka tek biti donesena.

Matsushitin test mogao bi biti naznaka da će do suradnje ipak doći, ali postoji i mogućnost da ovaj test nema veze s Hondom jer Matsushita u F2 vozi za ART GP, momčad Sauberovog novog šefa, Frederica Vasseura koji je prokomentirao ovu vijest.

“Drago mi je što je Nobuharu dobio ovu veliku priliku. Zaslužio je iskustvo prvog testiranja u bolidu Formule 1. Otkad je debitirao u Formuli 2 s ART Grand Prixom, pomno sam pratio njegov napredak i gledao kako poboljšava svoje performanse iz godine u godinu. S ovim F1 testiranjem stiže korak bliže svom snu da jednog dana postane F1 vozač.”


Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Nebih znao sta ovo testiranje znaci. Mozda nesto znaci a mozda bas nista ne znaci. Ali uglavnom zanima me kako ce to zavrsiti jer smatram Matsushitu dobrim , cak i vrlo dobrim vozacem pa da vidimo kako ce se snaci u F1 bolidu.



    3
    3

    0
  2. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    To bi tribalo znacit da ponovo bude Mcl a groblje uvalit sauberu pa ako ikad prorade da bude Mch. Inace sta ce kinez japanac sta li je vec u sauberu radit test kad nema nikakve poveznice s timom sauber…. Barem ja na to tako gledam


    0
    0

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Japanac ko Japanac. Uvjek su nesto simpaticni ali sto se tice kvaliteta ovoga samuraja. Mrka kapa…
    I inace meni se vise cini da iz sezone u sezonu sve je gori i gori. Ako gledamo kvalitet vozaca u Gp2 odnosno F2. Ne znam dje vidi te “rezulatate”. I jos vozi za ART tim..

    Izjava bas nebulozna. Da je veliki strucnjak Monisa ovo izjavila, ne bih se zacudio. Al on…

    U kostur je sa Gustavom Maljom.
    Suvi netalenti…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.