Zak Brown: Naši rivali ne žele da se poboljšamo

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 17 komentara

McLarenov Zak Brown komentirao je stanje svoje ekipe i nagađanja o mogućem prelasku na novog dobavljača motora. Kako on predstavlja stvari, izgleda da drugi proizvođači nisu oduševljeni idejom da svoje motore prodaju McLarenu:

“Ovo sve u Formuli 1 je kao jedan veliki film s puno različitih epizoda. Mi smo velika ekipa koja zna kako pobjeđivati u utrkama i osvajati prvenstva.”

“Međutim, šteta je da naši konkurenti ne žele da se poboljšamo jer nas ne žele blizu sebe. Sviđa im se naša trenutna pozicija, što je razumljivo.”

“Radimo na tome s Hondom. Svaki dan je novi dan.”

“Sad smo počeli raditi na novom bolidu za 2018., tako da se bližimo trenutku kad trebamo znati konkretno kako će izgledati arhitektura bolida. Tamo negdje prije ili nakon ljeta ćemo imati konačan odgovor o tome kamo idemo s Hondom i koja su njihova predviđanja, a to vrijeme se već polako približilo.”

“Ovo je velika odluka. Ne možemo nastaviti biti nekompetitivni. To nije za McLaren. Prošle su već tri godine otkad smo započeli suradnju.”

“Kao Fernando, i mi želimo pobjeđivati utrke i biti na pobjedničkom postolju. S ovim trenutnim stanjem to ne možemo.”

Na upit jesu li razgovarali s Hondom o mogućoj opciji da Japanci jednu godinu rade s nekom drugom ekipom dok se ne poboljšaju, Brown odgovara:

“Pričali smo s Hondom o nekoliko različitih stvari. Mislimo da oni mogu obaviti posao jer su to uspijevali u prošlosti.”


Odgovor

17 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Samo Mercedes ili Honda dolaze u obzir nikakav Renault ili Ferrari.



    2
    2

    0
  2. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Virujen da ce Renault poboljsat Pu za 2018 i daju svakoj ekipi isti Pu a ne ko merc i ferrari s 20,30ks slabiji motor. Ja bi radije na Renaultov PU a hondu kecnit sauberu, msn da bi svima bilo bolje. Mc bi ima PU a sauber ako nista financijku pomoc koja im je itekako potrebna



    5
    5

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Ferrari i Mercedes ne daju 20, 30 ks slabiji motor…
      Dovoljan je dokaz da je Ferrari dao Haasu u Austriji najnoviju specifikaciju motora prije nego su stavili u svoje bolide…



      9
      9

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Da merc daje isti PU mislin da bi Mc osta na njihovim tada motorima, isti motor al drugcije mapiranje sta li vec. Pogle dvoboj Luje i Msc u monzi pa ce sve bit jasno i u Mc se skontalo da tako nmg pobjedit i tjt. Sad nemogu ni na postolje, zezam se ni prvih 10.



        3
        3

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Odlazak na je forsirao Ron Dennis…

        Ako ima razlike to je u agresivnijim modovima na motoru…max 10 ks, ali kada imaš dobru šasiju onda to lako nautraliziraš.

        McLaren je sam kriv jer je forsirao Hondu da sve naprave u 2 godine…dok su svi ostali radili prije njih 5 godina…



        5
        5

        0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Radi borbe za naslov sa Sebom su je dali hasu da ga oni testiraju,logicno jer ferrari ima malo problema s turbom pa da ne dobije kaznu…pa da jos nagomila i ostale dijelove ili cak PU



        4
        4

        0
  3. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Ima smisla ta priča,ali najbolje bi bilo da prorade i Renault i Honda i da recimo dođu na nivo Ferrarija jer je ovo pre velika razlika a Honda ne da ima razliku nego ne može niti voziti.
    A danas čitam da je Hasegawa :Up until today, things had been looking up and we had been showing some encouraging pace.
    NA KRAJU JE IPAK KAO ZADOVOLJAN sa paceom
    Ako im je to ohrabrujuče još jedno odustajanje + 11 mjesto onda nemamo više šta pričati s Hondom za mene je sve ovo katastrofa za 3 godinu suradnje s Mclarenom.



    11
    11

    0
  4. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Honda je usla u f1 2015 tada su Renault, Ferrari i merc(2,4,5 godprije ostalih) poceli radit PU. Samo je merc razvija pu puno ranijeod ostalih “navodno” a renault i ferrari su imali samo godinu iskustva vise od ostalih. Tih 10ks fali Ferrariju da pobjedjuje u kvalama. Btw lujo je bija u zavjetrini cilo vrime mscu a zna se koliko ima pravca u monzi, bilo kako bilo napravili su gresku i tjt, Ham su se rugali kad e prisa iz Mc u Merc isto tako je mc moga profitirat al popusili su jbg



    5
    5

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Od 2009. do 2013. svi motori su bili zakljucani za razvoj…i motori nisu bili u centru kao danas.

      Imali su u Monzi potpuno indeticne motore…jedino sto je radilo razliku u Monzi je bio niski downforce na Mercedesu koji je drzao MSCa onako dugo vremena.



      2
      2

      0
  5. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Okusjate se sa renoom



    4
    4

    0
  6. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Ništa čudno,pa normalno da ih neće u vrhu,šta ce im tamo.
    Svako želi bit najbolji,najbolje da ce sad mercedes ili ferrari pomagat,nema smisla nikakvog



    8
    8

    0
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ako od konkurenta kupuješ motore sigurno ga nećeš biti u prilici pobijediti. Moraš imati ili svoje motore ili kupovati od nekoga tko nema svoju momčad u F1. To je RB naučio prije koju godinu, a sad će i McL.



    7
    7

    0
  8. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Ocito je da su Renault i Honda u minusu za 0,3 sec samo radi PU, je da ispada neposteno al msn da bi bilo zanimljivije kad bi se bar na svako 3 ili 4 utrci poklali RB, Fer, MB, Mch mozda i Renault tko zna. Osobno smatram da je FIA trebala pomoc ostalima u razvoju PU. Sad ce neko rec da je to glupo a kad je fer bia u debelom minusu onda se pljuvalo po mercu i govorilo kako su u tajnosti razvijali PU. Ferrari nije bia bajan s PU 2014/5/6 a ako i sada izgube bas me zanima izgovor, ja bi osobno volia da ferr pobjedi



    2
    2

    0
  9. Rover
    zjurina Prikaži

    Lolčina – “Naši rivali ne žele da se poboljšamo”
    Pa normalno da ne žele da se poboljšate na njihov račun.

    Napravite nešto svoje & budite bolji – onda se računa.



    6
    6

    0
  10. Davor7 Prikaži

    Mercedes nije izlaz za McLaren jer oni ocito cuvaju potencijal motora od ekipa kojima ga prodaju jer je nemoguce da Force India i Williams u utrci budu prestignuti od strane maticne ekipe Mercedesa samo na osnovu sasije. Neko prosjecno zaostajanje te dvije ekipe za Mercedesom je između 1.5 i 2 sekunde po krugu i sasija ne moze biti toliki problem jer obje te ekipe znaju kako se ona pravi . Ron Dennis je to znao i zato nije htio nastaviti sa Mercedesom jer je McLaren bio konkurentan dok je bio uz njih,ali kad se pojavila maticna ekipa odjednom su zaostaci postajali sve veci. Svaka cast Mercedesu,ali nitko me ne moze ubjediti da McLaren nije bio u stanju napraviti bolju sasiju od ekipe koja je tada tek usla u F1 nakon 30 godina izbivanja. Mercedes daje svoje motore drugima,ali ne odaje njegove tajne kako ih te momcadi ne bi mogle ugrozit. Naravno ekipe poput Williamsa koji je dugo bio u krizi i Force Indie se mogu zadovoljit bodovima u utrci,ali McLaren je neka druga vrsta zivotinje i oni zele pobjeđivat



    2
    2

    0
    • Adrian Newey
      Renault Prikaži

      Merc isporucuje malo slabiji motor klijentima ali wiliams i FI su sa sasijom slabiji od Toro Rosa, kad bi Renault se malo poboljsa TR bi bia ispred njih a jos kad tu nadodas koliko merc ima osoblja i budzet za aero dijelove dodjes na 1,5sec po krugu, pogle renault i RB i TR. Renault ulaze malo vise od 300mil u razvoj bolida a RB skoro pa duplo…jbg ako nemas budzet mars iz f1


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.