Leclerc će voziti za Ferrari na testiranjima u Mađarskoj

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 1 min 13 komentara

Charles Leclerc će zbog svoje dominacije u Formuli 2 biti nagrađen testiranjem za Ferrari nakon sljedeće utrke u Mađarskoj. Leclerc trenutno ima 64 boda prednosti ispred drugoplasiranog Artema Markelova. Ovo je njegova prva sezona u Formuli 2, a prošle godine je osvojio titulu prvaka u GP3 seriji, i to iz prvoga pokušaja.

U Ferrariju su prepoznali talent i uzeli ga pod svoje krilo u vozačku akademiju. Prošle sezone je vozio treninge za Hass i test u Fioranu s Ferrarijevim bolidom iz 2014. godine.

Puno špekulacija se pojavljuje u vezi Ferrarijeve vozačke postave za iduću sezonu, a Leclerc izgleda kao ozbiljan kandidat za ulazak u Formulu 1, iako možda za početak u Sauberu ili u Haas-u.

Ni Vettel ni Raikkonen nemaju još ugovore za iduću sezonu, s time da je Marchionne rekao da je Vettelov ugovor u njegovim rukama, a pregovori će vjerojatno započeti poslije ljetne stanke. Veliki je upitnik nad Raikkonenovom budućnosti u Ferrariju, obzirom da je već bio kritiziran od strane Marchionnea.


Odgovor

13 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Nikola Krajina Donator Prikaži

    Bit će mi drago vidjeti ga u crvenom bolidu :D

    Vjerojatno puno veći talent i potencijal od Strolla i Palmera. Šteta što ga Haas već ove sezone nije doveo u Formulu 1.



    6
    6

    0
  2. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Ja ove sezone nisam stigao popratiti sve u F2, ali ako ima netko da prati – kakvi su dojmovi o Leclercu? Ono malo što sam vidio izgledalo je kao da se igra s konkurencijom?



    3
    3

    0
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Mali je pravi čarobnjak za volanom, Harry Potter.



    4
    4

    0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Leclerc u svojoj prvoj sezoni u F2, definitivno izgleda kao da je klasu iznad svih, ali ne treba žuriti s njim. Neki već prizivaju prelazak u Ferrari iduće sezone (što je naravno nemoguće jer Ferrari ne uzima rookieje), ali treba biti oprezan. Palmer je dominantno uzeo GP2 naslov, Vandoorne također. Palmera svi živi danas žele izbaciti iz F1, a Vandoorne također još uvijek nije pokazao ništa ekstra. Juniorske serije i F1 su velika razlika i ja osobno ne želim govoriti o vanzemaljskim sposobnostima i sličnom kod Leclerca. Sviđa mi se kao vozač, vidi se da ima talenta i stvarno bih volio da uspije i u F1, da se bez problema prilagodi kao i svemu dosad, ali ipak ću se suzdržati dok ga zbilja ne vidimo u F1.



    11
    11

    0
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      za Ferrari je sigurno preran, a je li za Haas? Ne bi me čudilo da Ferrari s njima napravi neki deal, recimo jeftiniji motori, oprema i softver za telemetriju, bilo šta, a Leclercu da pruže Ameri šansu a Grožana da promovišu u Ferrari. Koliko god da je greška odmah ga gurnuti u Ferrari,mislim da je ista ako ne i veča da pauzira godinu i odvozi pokoji P1.



      1
      1

      0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Leclerc definitivno zaslužuje priliku u F1, ali ne znam hoće li biti mjesta u Haasu ili uopće. Kao prvo, Haas zasad nije pokazao nezadovoljstvo svojim trenutnim vozačima, a ni vozači se ne spominju u nekakvim promjenama. Grosjeana se često povezuje s Ferrarijem, ali da bi se to ostvarilo, bar jedan vozač mora otići. A jedini vozač koji bi mogao otići iz Ferrarija u ovom trenutku je Kimi jer ne vjerujem da Vettel ide bilo kamo. Ni sa Kimijem ništa nije sigurno, meni se iskreno čini da on nikamo ne ide ni 2018. (jedino gdje bi vjerojatno otišao je penzija), Ferrariju odgovara njegova uloga Vettelovog vodonoše, a ni Kimi se ne čini nesretan trenutnim stanjem.

        Ne smijemo zaboraviti da Ferrari ima još jednu mladu zvijezdu na lageru, i to Talijana, Antonija Giovinazzija. I on pretendira na mjesto u Haasu, i njega bi Ferrari sigurno volio progurati u F1. Tako da ne znam koliko mjesta ustvari ima za Leclerca s obzirom na stanje na tržištu, ali tko zna, možda Sauber na kraju ostane na Ferrariju pa ga tamo ubace, možda preskoče Giovinazzija i daju Leclercu prednost, možda obojica nađu mjesto iduće sezone, a možda nijedan ne uspije…Svašta se može dogoditi tijekom silly seasona :)



        2
        2

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        Upavu si, na Antonia sam totalno zaboravio. Plus ima malo iskustva u testovima i fp-ovima. Mhesta za obojicu sigurno nema zasad, a steta je ne probati ih u f1. Muke su to velike ?



        2
        2

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.