Palmer: Privikavanje na Hulkenbergov stil je dovelo do prijelomnog vikenda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 16 komentara

Jolyon Palmer kaže da je približavanje vozačkog stila onom kojeg ima njegov timski kolega Nico Hulkenberg dovelo do “prijelomne” VN Austrije.

Britanac je propustio drugi slobodni trening zbog problema na elektronici, a onda je eliminiran u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Ipak, utrka u Spielbergu je bila jedna od njegovih boljih ove sezone.

Sa 16. startne pozicije se na kraju doveo do 11. mjesta, i to samo 0,6 sekundi iza Williamsa Lancea Strolla. Nicu Hulkenberga je pobijedio za 25 sekundi, ali treba napomenuti da je Nijemac imao anti-stall problem na startu i kasnije se mučio s tempom uz kompromitiranu strategiju.

“Bolidi su vrlo osjetljivi ove godine s visokim downforceom. Uvijek sam vozio određenim stilom i to nije odgovaralo ovogodišnjim bolidima.”

“Sad sam nešto bliže onom što je Nico radio. Pokušavam voziti drukčije. Nico ima puno iskustva u Formuli 1 i vozio je različite bolide pa već ima dobar osjećaj za ovaj bolid.”

“Moram se malo priviknuti i to još uvijek pokušavam. Tu sam došao s malo drukčijim mentalitetom i mislim da je to pomoglo. Bio sam zaista sretan i utrka je bila dobra koliko je to bilo moguće.”

“Bolid mi je odgovarao i mogao sam pritiskati kao u prošlosti. Osjećam da je ovo bio prijelomni vikend u određenoj mjeri.”

Austrija je treći vikend ove sezone da je Palmer završio na 11. mjestu. Cyril Abiteboul zna recept za bolje rezultate:

“Znamo što treba napraviti. Početi s dobrom pouzdanosti u petak i onda nastaviti s boljom formom u subotu.”

“Zna da je izgubio par desetinki i time priliku da bude u Q2, što bi mu omogućilo da u utrku krene s bolje pozicije.”

Palmer vjeruje da bi završio u top 10 da se pridružio Hulkenbergu u drugoj kvalifikacijskoj rundi.

“Imali smo dobar bolid i ja sam vozio najbolje dosad. Problem je bio samo u kvalifikacijskoj krugu, na tome još moram poraditi,” zaključio je Palmer.


Odgovor

16 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Nikada neće biti pravoga vozača od tebe..



    1
    1

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Prema anketi desno čini se da se 86% posjetitelja slaže s tobom. Izgleda da je pitanje samo do koje će utrke Renault trpjeti Palmera i tko će ga zamijeniti… Kubica, Sirotkin, Buemi…?



      4
      4

      0
      • Pierre Gasly
        Perica9 Prikaži

        Kubica ili Sirotkin , sumnjam da će Buemi doći u F1 , eventualno ako uđe neka nova momčad kojoj treba iskusni vožac ili možda u McLaren ako se Alonso odluči umiroviti.



        2
        2

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Buemi bi mogao biti Renaultov joker, obzirom da se u FE pokazao kao odličan vozač, i to njihov. Sirotkin je možda preneiskusan i nerealno je očekivati da uleti i odmah bude brži od Palmera. Kubica je očiti izbor ako bude spreman i brz, ali što ako ne? Gdje je pouzdan vozač za kojeg mogu biti sigurni da će biti jači od Palmera?



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Ne znam baš koliko je Buemi realna opcija za Renault. Istina je da rastura u FE, dominira ove sezone, ali on vozi i WEC za Toyotu zbog čega će morati propustiti dvije FE utrke ovog vikenda u New Yorku. Kad bi ga Renault želio, sigurno bi ga bez problema prebacili u F1 momčad, ali ne znam kako stoji s ugovorom s Toyotom u WEC-u.

        Sirotkin je riskantna opcija, ali ako Renault smatra da može napraviti bolji posao od Palmera, neće se ustručavati da ga ubace u drugu polovicu sezone. Kako sada stvari stoje, Palmer/Sirotkin do kraja ove sezone, a onda se ubacuje Kubica koji je po svemu sudeći spreman i fizički i psihički vratiti se u bolid.



        2
        2

        0
  2. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    On nakon godine dana skonto da eto treba poradit na kvalifikacijskom krugu, nebi da su mene ubacili u bolid Formule 1..

    A jak je i Abiteboul: “Znamo što treba napraviti. Početi s dobrom pouzdanosti u petak i onda nastaviti s boljom formom u subotu.” …i eto Jolyone, u nedjelju ces biti na postolju srce nase medeno…ovo su poceli malo i sprdati Palmera



    4
    4

    0
  3. avalon Prikaži

    čini li se meni ili smo mi skloni svakoga podcjenjivat , omalovažavat ? 86 % forumaša je mišljenja da od palmera nikad vozača . da za tren “umišam” malo strolla … momčiću su zamjerali uprkos 3 titule u nižim kategorijama ( sa 18 godina ) da mu “fali” GP 2 pa bi onda možda i moga u F 1 . palmer je osvojia titulu u GP 2 ali naravno da to nije dovoljno jer mu fali … šta ? muda ? bila je ovde prezentirana njegova vožnja ( neki njegov dvoboj mislim sa nasrom ) di je pokaza i muda i znanje ali to se izgleda “zaboravilo” . btw , te 2014. kad je osvojia GP 2 iza sebe je ostavija veliku nadu vandoornea ( 47 bodova ) i vrlo solidnog nasra ( 52 boda zaostatka za palmerom 2014. ) koji je 2015. u rookie sezoni čak 5 X završava među prvih 10 i 3 X 11. u slabašnom sauberu . kako malo treba da se neke “izjave zaborave” … pljuvalo se po strollu , navodilo kako ga massa “dere” na FP ( “zaboravljalo se iskustvo jednog i neiskustvo drugog ) , a sad posli 9 trka preiskusni felipe ima tek 4 boda više od rookia ;) i nemojte sad o srići jer bez sriće ni fernando npr 2015. ne bi hungaroring završija na 5. mistu i to u sezoni kad je McLH bija katastrofa … button 16. , fernando 17. , a McLH bolja jedino od marussie . ni palmera nije baš da srića ljubi i čemu čuđenje nekih izjavi abiteboula kako treba početi sa dobrom pouzdanošću u petak i nastavit boljom formom u subotu . palmer je ima poprilično problema vikendima na FP , a kad se to ne “odradi” onda ga je*i . propustija je 2. FP kad se “dorađuje” set up i odrađuje simulacija trke zadnjih 30 min. uz probleme niko ne može “isporučit” čak ni orednji rezultat . primjer je vrlo solidni hulkenberg i austrija



    7
    7

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      kako si ti glaso u anketi?
      ja sam glaso da ne zalužuje.



      6
      6

      0
      • avalon Prikaži

        nikad ne glasam u nikakvim anketama jer nisam kvalificiran da vidim ono šta treba vidit i šta znalci vide . npr rob wilson čiju su školu vožnje pohađali mnogi vozači F 1 makar na jedan dan ( kimi , LH ) je ima poprilično dobro mišljenje o maldonadu ka vrlo brzom vozaču uz “napomenu” da bi treba donekle ukrotit svoj temperament , a mnogi su se sprdali sa pastorom . ili su forumaši iskusniji i vidili su više od iskusnog “učitelja” wilsona ili su mlatili praznu slamu , pametovali bez znanja . tako ja shvaćam ankete , ne vidim dobro ( jer ne znam ) šta treba gledat , vidit , a na osnovu subjektivnog , laičkog suda glasat bi mi bilo smišno pa ne glasam … nikad ! :)


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        Trazi se nase laicko misljenje, ne pravi se lud.
        Mislio sam.da ga imas s obzirom koliku kolicinu podataka mozes s nama podijelit.


        0
        0

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      2014. kad je osvojia GP 2 iza sebe je ostavija veliku nadu vandoornea

      Zaboravio si spomenuti da je to bila Vandoorneova debitantska sezona. Kako je Palmer prošao u GP2 seriji 2013., 2012. i 2011. godine?



      5
      5

      0
      • avalon Prikaži

        Vetma … je , zaboravija sam spomenut . zaboravljivost je nezgodna , a opet i zgodna jer se njome možemo poslužit kad na treba . npr u kolumni “3 stvari koje smo naučili nakon VN Kanade” prije misec dana napisa si kako stroll nije tako loš kako se činilo da jeste ALI uz “napomene” kako ga massa i dalje deklasira u Q , kako se od lanca očekuje ” razbije minimalno bolida u onom vremenskom periodu koji je potreban Williamsu da napuni blagajnu i da ga šutnu i uzmu pravog vozača” . od mene niko ne očekuje bezgrešnost (uvjetno pisano ) jer sam samo promatrač koji ni ne treba bit max involviran u F 1 , GP 2 itd dok si ti glavni urednik portala , uključen u prenose trka F 1 pa si kritizira strolla zaboravija spomenut kako je strollu ovo debitantska sezona , kako mu je tim kolega jedan od najiskusnijih vozača sa 15 sezona iza sebe . jedini iskusniji od masse na gridu sad je alonso sa 16 sezona . kimi je massin “vršnjak” sa 15 . u 2 sezone momčić je osvojia 3 titule i sve iz PRVE ka debitant u “klasama” , a i to se zaboravilo i nije imali težinu . zato težinu ima 2. misto u GP 2 debitanta vandoornea . meni je nekako lakše oprostit zaboravljivost “spominjanja” ali tebi koji si u odnosu na mene profesionalac . usput , taj momčić / debitant kojeg massa dere i od kojeg se očekuje da minimalno razbija bolide ( koliko ih je razbija do sada ? ) do dolaska “pravog” vozača na njegovo misto je trenutno 4 boda iza preiskusnog masse . ako s e ne varam ti si ( ili si bija ) navijač seba … i kako si se osjeća , šta bi reka ljudima koji su omalovažavali seba 2014. kad je ricciardo odnija “pobjedu” nad 4 X prvakom , a ti omalovažavatelji su zanemarivali sve probleme koje je seb te sezone ima na FP , Q pa i trkama ? ima li palmer sad u svojoj 2. sezoni pehova tokom vikenda ? debitantske sezone je osvojia bod , nešto iskusniji magnussen 7 pa ? možda renault nije bija na visini zadatka , a još kad si debitant .. pa u tim okolnostima bod je OK . snimka dvoboja sa nasrom u GP 2 pokazala je da palmer ima i muda i nekakvog talenta , a takvih je i prije bilo gomila u F 1 pa nsiu omalovažavani . jolyon nikad neče bit prvak , već je i 26 godina na leđima ali uz još nešto iskustva ( tek 29 trka ) i sriće može bit ka npr , kamui , sutil , petrov , buemi ….. solidan sa ponekim bljeskom … možda . više je u F 1 bilo solidnih nego izuzetnih zar ne ?


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        …zaboravljivost je nezgodna , a opet i zgodna jer se njome možemo poslužit kad na treba . npr u kolumni “3 stvari koje smo naučili nakon VN Kanade” prije misec dana…

        Bravo majstore, uspio si odmah u startu bez previše okolišanja instantno skrenuti s teme o kojoj sam te pitao! :thumbs:


        0
        -1

        1
    • Shell
      ferrari-bosna Prikaži

      Nasr definitivno zasluzuje mjesto u f1
      Usput da kazem, doktor je za palmera, cojk je sauber dovuko do 5 mjesta, spasio ga prosle godine u brazilu…



      6
      6

      0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Felipe Nasr je podcjenjen F1 vozač.



      6
      6

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      Azavi Donator Prikaži

      Ne čini jedna dobra utrka dobrog vozača, već kontinuitet!



      3
      3

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.