I Marko opleo po Sainzu: Ne grizi ruku koja te hrani

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Nakon što je zbog svojih izjava o odlasku iz Toro Rossa 2018. Sainz dobio jezikovu juhu od Christiana Hornera, dobio je još jednu i od Helmuta Marka, Red Bullovog savjetnika za motorsport.

Sainz je izjavio da mu je primarni cilj ostati s Red Bullom, ali ne u njihovoj juniorskoj momčadi. S obzirom na to da Ricciardo i Verstappen također imaju ugovore, za Sainza 2018. nema mjesta u prvoj momčadi pa je on izjavio da neće zatvoriti vrata drugim opcijama.

Horner je prvi naglasio da je Sainz pod čvrstim ugovorom s Red Bullom i da neće samo tako moći otići iz momčadi, a isto je potvrdio i Helmut Marko.

“Mislim da je on pomalo zbunjen. Mogu to vidjeti u njegovoj vožnji. Već je napravio neke šašave pogreške ove sezone.”

“Ugovor je kristalno jasan. Znate, u Austriji kažemo ‘Ne grizeš ruke koje te hrane’. A Gospodin Mateschitz i ja smo ti koji smo pogurali Sainza u Toro Rosso. Nitko drugi ne bi mu dao šansu.”

“Poslali smo mu pismo u kojem smo rekli da mi uzimamo opciju, i koliko ja znam, otkad sam ja u Red Bullu, vozač ne odlučuje što će učiniti s ugovorom. To je na šefu, on donosi odluke.”

“Mislim da bi se trebao fokusirati na vožnju. Zadnjih par utrka Kvjat je bio brži u kvalifikacijama. Nisam još razgovarao s njim , stoga je možda sve to veliki nesporazum između španjolskog, engleskog i njemačkog ili tako nešto!”

Iako je Marko poslao jasnu poruku tko je gazda i tko će odlučiti o Sainzovoj budućnosti, rekao je da bi ipak bili spremni pustiti Sainza ako bi momčad poput Ferrarija bila zainteresirana.

“Rekao sam mu prošle godine, kad Ferrari dođe, možemo razgovarati. Ali susreo sam se s Ginom [Rosatom] i [Mauriziom] Arrivabeneom te oni nisu spomenuli ništa o tome da žele Sainza. Otac je taj koji ima veće snove. Otac je ovdje, razgovara sa svakim tko ga želi slušati. To je uvijek smiješna situacija.”

Na pitanje je li Sainz frustriran, Marko je odgovorio:

“Prvo mora isporučiti rezultate. Trebao bi maksimalno iskoristiti ono što ima.”

Franz Tost podržao je kolege iz Red Bulla:

“Zašto bi ga Red Bull sada trebao dati nekome od protivnika? Ponekad bi odanost trebala imati važnu ulogu.”


Odgovor

9 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Džaba mu iskoristiti to što ima, kad zna da ne može u RBR, niti bilo gdje drugo, može odvest bogovski, ugovori za 2018 ne mjenjaju ništa što se tiče 4 sjedišta u RBR/STR. Isto i za Kvyata važi koji ove sezone vozi extra.
    Ii da, ovo nije fudbal, košarka itd. pa da je dobra stvar biti lojalan, ne postaje se u F1 legenda na taj način, samo pobjeđivanjem, a to u Torro Rossu mogu samo sanjat.



    8
    8

    0
  2. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Nije mi jasno, koja je to smiješna situacija stari prdonjo? To što otac sinu želi najbolje?



    6
    6

    0
  3. avalon Prikaži

    zanimljivo kako vozači ( osim možda onih TOP ) nemaju nikakva prava tj ako timu paše da ih zadrži vezani su ugovorom koji je tada važeči , neraskidiv . ako se tim želi riješit vozača ugovor je tada komad papira za brisanje dupeta . primjer . 2011. je heidfeld ima ugovor sa renaultom no posli 11 trka ga je renault raskinija i angažira bruna sennu . sada RB “siluje” carlosa , “vezuje” ga ugovorom … neraskidivim . da ga se želi riješit to bi sa lakoćom uradili , a ugovor ko je*e ?!?!? imaju nos za odabir kandidata u svoju akademiju ali ih i upropaštavaju , a ne puštaju . carlos je solidno počeja ovu sezonu ,9. sa 29 bodova uz 2 odustajanja i u svakoj trci koju je završija je osvaja bodove . ispred njega su samo vozači ferraria , mercedesa , RB i FI , dakle bolidi sa boljim , jačim motorom i RB ka stariji “brat” sa newey – om . tako su sje*ali i kvyata koji je ka rookie u RB na kraju bija bolji od ricciarda , sloidno počeja i 2016. postolje u 3. trci ( kina ) . napravija je sranje u rusiji … možda se želija pokazat na “domaćem terenu” i … pedala iz RB , a zatim vjerovatno psihološki pad ( ipak je tada ima 22 i tek 40ak trka iza sebe ) , razočarenje pa stoga i pad u performansama . carlos nešto više griješi ove sezone no možda je i kod njega prisutna frustracija pa zato . a možda su greške i plod želje da se u TR koji nije baš najkonkurentniji dokaže po cijenu riskiranja , pretjerivanja … ponekad . mislim da je svojim “čvrstim ugovorima ” RB na dobrom putu da sje*e 2 vrlo dobra mlada vozača ….. šteta .



    14
    14

    0
  4. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    A saniz se vise digo, kvyat je ttrbo imat jedno 5 bodova samo manje od njeg da nije imo silna odustajanja, imo je makar 3-4 vise od sainza. Ne moze radit sta on hoće, cuj bajgi hoću ja da odem, u najmanju ruku bezibrazno od njeg. St je onda trebo kvyat kad je dobio pedalu iz rb, j*bat im mater svima redom u rb pa da mu ljudi ne faju ni u tr. Sainz i kvyat će sjest u vrhunske timove, zapamtite to



    1
    1

    0
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    U Austriji postoji još jedna uzrećica-Ruka nikog ne hrani bez razloga-(izmišljeno).Dakle,to je uzročno posljedična veza,dečko je dobar,u STR-u svojedobno jednak Verstappenu,tako da Sainza ne “hrane” iz razloga kaj su dobri već zbog vlastite koristi a neće ga pustiti da u nekom jačem timu Sainz ne postane opasan protivnik RB-u.Gadni su to igrači.



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.