Red Bullov dobavljač goriva cilja na poboljšanu formulu za Silverstone

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Američka kompanija ExxonMobil, koja svojim gorivom Esso opskrbljuje Renaultovu pogonsku jedinicu u Red Bullovom RB13, ima namjeru uvesti novu specifikaciju goriva za VN Velike Britanije koja se vozi sljedećeg tjedna.

Renault je odustao od uvođenja velikih nadogradnji za 2017., već će postepeno utrku po utrku poboljšavati R.E.17. Jedna od promjena su nove postavke i načini rada koje su momčadi na raspolaganju imale na VN Azerbajdžana. Red Bull stoga željno iščekuje što njihov, za ovu sezonu novi partner, može pripremati u tekućoj sezoni.

“Za prvi korak (u Australiji) smo napravili dobar pomak”, rekao je Exxonov menadžer za tehnologije u motorsportu David Tsurusaki. “Dobitak od drugog goriva nije kao prvi, ali mislim da je to pozitivan korak. Ne govorimo o brojevima, ali dovoljno je da racionalizirate promjenu. Govorimo o uvođenju na Silverstoneu, ovisi o provjerama. To su nepredvidive stvari, ali svom timu sam rekao da je Silverstone naš cilj.”

Tsurusaki tvrdi da je njegova kompanija napredovala do točke za koju je Red Bullov prethodni partner Total mislio da ju je nemoguće dostići, te je dodao kako je njihovo gorivo po performansama korak bliže rivalima.

“Sada smo u prilično dobroj situaciji. Imamo dobar radni odnos, usko surađujemo s Red Bullom i Renaultom. Stvari se kreću. Mislim da smo sada blizu sustizanja naših rivala.”

S obzirom na to da su kasno udružili snage s Red Bullom, treća specifikacija goriva vjerojatno neće stići ove godine.

“Mislimo da bismo u realnosti mogli doći do trećeg goriva.”

“Mi bismo ciljali na sljedeću godinu za treću nadogradnju. Već radimo na kemiji i procesima za 2018. Nismo imali priliku to učiniti prošle godine.”

Podsjetimo, ExxonMobil je bio dugogodišnji McLarenov partner i dobavljač koji je za ovu sezonu prešao u tabor četverostrukih svjetskih prvaka. Red Bull svoju, kako navode 900 konja snažnu pogonsku jedinicu, hrani gorivom američkog proizvođača, dok tvornička Renaultova momčad koristi gorivo britanskog BP-a, poput McLarena.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.