McLaren s trećom Hondinom specifikacijom u Austriji

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 14 komentara

Honda je najnoviju specifikaciju pogonske jedinice testirala prošlog petka u bolidu Fernanda Alonsa, te su bili zadovoljni pokazanim unatoč činjenici da elektronika nije bila potpuno mapirana. Nakon još posla u postrojenjima u Japanu, Japanci su sada dali zeleno svjetlo za primjenu u oba McLarenova bolida na predstojećoj VN Austrije.

“Na prethodnoj rundi u Azerbajdžanu smo osvojili svoje prve bodove godine i mislim da je to donijelo malo svjetla u našu momčad”, rekao je Hondin šef Yusuke Hasegawa. “Također, testirali smo nadograđenu pogonsku jedinicu, specifikaciju tri, s Fernandom u petak. Mogli smo potvrditi određeni napredak kada je riječ o snazi.”

“U tvornici smo nastavili s mapiranjem iskorištavajući prikupljene podatke, te ćemo za oba vozača donijeti specifikaciju tri ovog vikenda. Mislim da postoje neka poboljšanja u našoj kompetitivnosti te se veselim vidjeti naše performanse u Austriji.”

Trkaći direktor Eric Boullier je dodao da će i njegova strana pripremiti poboljšanja za trkaći vikend na Red Bull Ringu.

Ekipa iz Wokinga je na prošloj utrci došla do prvih bodova ove sezone devetim mjestom Fernanda Alonsa, ali su i dalje na posljednjem mjestu u prvenstvu konstruktora.


Odgovor

14 komentara

  1. Davor7 Prikaži

    Njihove izjave vise ne uzimam za ozbiljno i sigurno necu dok ih ne vidim na postolju . Mozda mlađim ljubiteljima F1 ova situacija oko McLarena ne izgleda cudno no meni koji F1 pratim preko 30 godina gledati McLaren ovakav je nesto sto jos ne mogu uzeti sa stvarnoscu. Sve velike momcadi u F1 su imale neke krize tokom godina,ali McLaren nikada i uvijek su bili u prve 3 momcadi na gridu i uvijek su imali poneku pobjedu u sezoni do ovog slucaja sa Hondom pa je ovo zaista jedna jako cudna situacija bar za mene. Zamislite samo da jednog dana vidite Mercedes u ovakvoj situaciji kakvoj je McLaren danas,a McLaren je u svoje vrijeme bio puno dominantniji nego sto je Mercedes danas



    9
    9

    0
    • Shell
      ferrari-bosna Prikaži

      Eh bas to, ja pratim f1 od 2000 i tada je williams bio manje vise druga ili treća ekipa do raskida sa bmw. Od tada williams ne dozivljavam kao veliku ekipu. Oni jesu veliki, al sa vremenom prođu sjećanja na bolje godine. Tako je sada sa mcl, za jedno 5 god ako se vrate na vrh, djeca koju pocnu gledati sada f1 će misliti, wtf ko su sad ovi, a neće znati o kome se radi, tako sam imo misljenje o williamsu.



      5
      5

      0
      • Davor7 Prikaži

        Williams jeste velika ekipa no jednostavno godinama lutaju sa proizvođacima motora. Ja ih se sjecam jos dok su bili Williams-Renault kada su sa McLarenom vodili teske borbe na stazi no Frank se sve teze nosio sa zahtjevnim putovanjima i to je uzelo danak. Ako bih nesto volio vidjeti danas to je Williams-Renault ponovo na stazi, to bi za nas starije bilo kao povratak u lijepu proslost. Sve ove ekipe koje koriste Mercedesove motore ce uzimati bodove no nikada nece biti konkurenti tvornickoj momcadi i Ron Dennis je to znao pa je trazio drugaciji put sto sa Hondom nije upalilo bar zasad. McLaren je napravio tesku gresku usavsi sa Hondom u ovaj program jer je Honda potpuno nova sa ovakvom vrstom motora i dalje smatram da su trebali razgovarat sa Toyotom ili Porscheom prije nego su potpisali sa Hondom. McLaren-Toyota ili McLaren-Porsche bi bili nesto sasvim drugacije nego ovo sto imamo danas. Te tvornice su daleko otisle u razvoju ove vrste hibridnih motora,cak dalje i od Mercedesa. Uvjerenja sam da bi se sa oba proizvođaca McLaren jucer i danas borio za naslove no to nikada necemo znati



        3
        3

        0
      • Shell
        ferrari-bosna Prikaži

        Toyota i porsche su i za mene bile logicniji izbor, ipak su vladali i vladaju WEC prvenstvom.

        A sto se williamsa tice oni su se pogibili sa motorima kao sto si reko. Sa mercedesom neće nikad pobjeđivat, to je mercova politika. Renault, sto da ne. Naći novog proizvođača, bmw opet, porsche, audi ili toyota.

        Sa mb mogu biti samo u sredini poretka



        1
        1

        0
  2. Nando
    Matek14 Prikaži

    idem odmah stavit 100 kn na kladu da fernando i vandoorne ne završavaju iduću utrku.. #zicer



    6
    6

    0
  3. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ja im držim fige.
    Zamislite dogodite četiri momčadi i 4-5-6-7-8 vozača u tijesnoj borbi za naslov.
    Jednom se i to mora desiti.



    6
    6

    0
  4. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Da im je po jedan konj za svaku izjavu o poboljsanju vec bi lani dominirali prvenstvom :)



    15
    15

    0
  5. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Gle ovi vide opet nekakve bijele miševe. pa kakav napredak, da nisu ispali Kimi, Max, Perez, Massaneznam jer sam još nekog i zaboravio opet Alonso nebi bio u bodovima.


    0
    0

    0
  6. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    jel ide tko u austriju na trku?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.