Daniel Ricciardo pobjednik kaotične VN Azerbajdžana!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 6 min 133 komentara

Daniel Ricciardo u Red Bullu pobjednik je kaotične VN Azerbajdžana u Bakuu! Senzacijama tu nije bio kraj jer je do drugog mjesta došao Valtteri Bottas koji je u posljednjim metrima prije kockaste zastave prestigao Lancea Strolla u Williamsu. 18-godišnji Kanađanin je tako unatoč nešto lošijih nastupa na početku sezone došao do prvog postolja u karijeri, te je time postao najmlađi debitant na pobjedničkom postolju!

Lewis Hamilton je zadržao vodeću poziciju nakon starta, dok je njegov timski kolega vodio veliku bitku s Kimijem Raikkonenom za drugo mjesto. Dva Finca su već u trećem zavoju imali kontakt u kojem je deblji kraj izvukao Bottas koji je ostao bez tlaka u prednjoj desnoj gumi. Mercedesov vozač je nakon promjene guma i prednjeg krila pao na začelje, poput Carlosa Sainza odmah u prvom krugu koji se izvrtio nakon prvog zavoja izbjegavajući timskog kolegu Daniila Kvjata, koji je dolazio iz izletne zone prvog zavoja. Sve ovo je najbolje iskoristio Sergio Perez koji se u prvom krugu našao na trećem mjestu.

Samo nekoliko krugova kasnije vidjeli smo niz odustajanja vozača s Renaultovim motorima; u osmom krugu iz utrke odustaje Jolyon Palmer, tri kruga nakon toga zbog problema s bolidom odustaje i Daniil Kvjat u Toro Rossu, a u idućem i Max Verstappen u Red Bullu.

Zog Kvjatovog bolida koji je ostao zaglavljen na opasnom dijelu u drugom sektoru, na stazu prvi puta danas izlazi sigurnosni automobil, a svi vozači to koriste kako bi otišli po drugi set guma. Danielu Ricciardo je to bio drugi ulazak u boks jer samo nekoliko krugova ranije morao posjetiti mehaničare zbog krhotina koje su blokirale usisnik zraka za hlađenje kočnica.

U 17. krugu utrka se nastavlja, a Raikkonenu (koji je nakon ponovnog starta izgubio dvije pozicije) otpada dio bolida na startno-ciljnom pravcu te sigurnosni automobil drugi puta izlazi na stazu, i to već na kraju 17. kruga, a na stazi se zadržao sljedeća dva kruga. No, za vrijeme ta dva kruga dogodila su se dva incidenta među dvojicom vodećih vozača. Najprije je Lewis Hamilton dosta usporio na izlasku iz jednog zavoja, što je iznenadilo Sebastiana Vettela koji je udario u stražnji Mercedesov kraj. Nijemac, iako bez veće štete na bolidu, bio je vidno uzrujan te je svoj bolid postavio pored Hamiltonovog i potom namjerno skrenuo udesno i udario glavnog konkurenta za naslov svjetskog prvaka. Kazna je bila neizbježna, mada Vettelu kasnije nije bilo jasno kojim potezom je zaradio takvu kaznu (stop/go od 10 sekundi).

U nastavku utrke dodira je bilo i između Force Indijinih vozača; Ocon je napao i udario Pereza koji je privremeno morao odustati zbog prevelike štete na prednjem ovjesu. Mladi Francuz je također morao u boks zbog puknuća stražnje desne gume. Kaosu tu nije bio kraj jer je Kimiju Raikkonenu pukla stražnja desna guma zbog krhotina na stazi, a već u 20. krugu po treći puta u današnjoj utrci gledamo sigurnosni automobil zbog velikog broja ostataka dijelova bolida na stazi. Zahvaljujući svemu ovom, na trećem i četvrtom mjestu su se našli Williamsovi vozači Felipe Massa i Lance Stroll, a slijedili su ih Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen i Fernando Alonso. Valtteri Bottas je u tom trenutku bio na 13. poziciji.

Budući da je puknuće gume napravilo dosta štete na stražnjem kraju Raikkonenovog Ferrarija, Finac se također privremeno povlači iz utrke.

Sigurnosni automobil je na stazi ostao samo tri kruga, a kontrola utrke je tada odlučila pokazati crvenu zastavu i prekinuti akciju na stazi zbog previše krhotina na stazi. Pauzu tijekom koje su svi bolidi bili parkirani u pit laneu su dobro iskoristili mehaničari Ferrarija i Force Indije koji su bolide Kimija i Raikkonena i Sergija Pereza uspjeli osposobiti za utrku. Utrka je nastavljena u 18:15, a Finac i Meksikanac su prvi poslani na stazu kako bi nadoknadili jedan krug prije izlaska sigurnosnog automobila na stazu i nastavka utrke. SC se na kraju kruga vraća u boks te se utrka nastavlja.

Loše vijesti za Williams uslijedile su kada je Felipe Massa odmah po nastavku utrke morao odustati zbog slomljenog amortizera i prevelikih vibracija, ali dojam je ipak popravio Lance Stroll koji se tako popeo na treće mjesto. Daniel Ricciardo je ovime zaradio još jednu poziciju te je došao do četvrtog mjesta.

Odustajanjima tu nije bio kraj jer je i Nico Hulkenberg parkirao svoj Renault pored staze zbog vlastite greške i udaranja prednjim desnim kotačem u barijeru. Nijemac je u tom trenutku bio na šestom mjestu.

Vodećeg u utrci, Lewisa Hamiltona, tada je pogodio problem s naslonom za glavu koji se počeo odvajati s njegovog Mercedesa, te je njegovoj momčadi naređeno da se zbog sigurnosnih razloga Britanac mora vratiti u boks po novi. U istom trenutku kontrola utrke je Sebastianu Vettelu dodijelila stop/go kaznu od 10 sekundi zbog ranijeg namjernog udarca u Hamiltonov bolid. Oba vozača su se otprilike jednako dugo zadržali u boksevima, ali Hamilton je upao u promet te se Vettel uspio na stazu vratiti ispred Britanca.

Drive through kazne dobili su Raikkonen i Perez jer su njihovi mehaničari za vrijeme crvenih zastava izvodili radove na bolidima izvan brze trake pit lanea. No, Meksikanac je ubrzo odustao zbog puknutog sjedala u kokpitu.

Daniel Ricciardo se tako probio do prvog mjesta koje nije ispuštao do kraja utrke te je došao do prve pobjede u sezoni. Lance Stroll je dugo držao drugo mjesto, ispred Magnussena, Bottasa, Vettela i Hamiltona. Dok je Magnussen vrlo brzo pao u poretku pod naletom Mercedesa i Ferrarija, Stroll je vozio vrlo dobre krugove te je tek u posljednjim metrima utrke ostao bez drugog mjesta kada ga je na startno-ciljnom pravcu, prije kockaste zastave, prestigao Valtteri Bottas. Prednost za Finca je iznosila samo jednu desetinku, no ni Lance niti njegova momčad nisu bili razočarani postoljem za Williams.

Vettel se do kraja utrke našao na četvrtom mjestu, jednu poziciju ispred Hamiltona koji nije mogao napasti Ferrarijevog vozača. Nakon dobrog početka i nešto lošijeg nastavka utrke, Esteban Ocon je došao do šestog mjesta, Kevin Magnussen je sedmim mjestom osvojio vrijedne bodove za Haas, a među prvih 10 su se još našli Carlos Sainz, Fernando Alonso (kojemu su to prvi bodovi ove sezone, ujedno i prvi McLarenovi), te Pascal Wehrlein u Sauberu.

 

1. D. Ricciardo Red Bull 2:03:55.570
2. V. Bottas Mercedes +3.904
3. L. Stroll Williams +4.009 +0.105
4. S. Vettel Ferrari +5.976 +1.967
5. L. Hamilton Mercedes +6.188 +0.212
6. E. Ocon Force India +30.298 +24.110
7. K. Magnussen Haas +41.753 +11.455
8. C. Sainz Toro Rosso +49.400 +7.647
9. F. Alonso McLaren +59.551 +10.151
10. P. Wehrlein Sauber +1:29.093 +29.542
11. M. Ericsson Sauber +1:31.794 +2.701
12. S. Vandoorne McLaren +1:32.160 +0.366
13. R. Grosjean Haas +1 krug
14. K. Raikkonen Ferrari +5 krugova
Odustali
15. S. Pérez Force India
16. F. Massa Williams
17. N. Hulkenberg Renault
18. M. Verstappen Red Bull
19. D. Kvjat Toro Rosso
20. J. Palmer Renault

 

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Austriji.


Odgovor

133 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Sta reci, koju posluku porati?

    Danas smo prisustvovali pravom cirkusu, Monty Pyhton bi pozavidio.

    Prvo krenem od Bottasa, batlera, koji radi odlican posao, shvatio je da mu je bolje lizati dupe za ugovor, nego krciti sebi put ka zvijezdama, ali zna se ko je tatica u Mercu, pa je u fazonu suti i radi kako ti se kaze.

    Cisto za svoju dusu moram komentarisati, da ono kukavicko kocenje (a svi znamo da je u Williamsu bio tezak na istom), je ocajno da ne moze biti vise od toga.

    Pored toga mogao je kostati skoro oba vozaca Ferrari-ja, jedan se izvukao, a drugi je na zalost pokojni. Ocaj i tuga…

    Nastavak je cisti sataras, svi smo vidjeli sta se desilo, nema potrebe vise komentarisati, samo ako cemo ganjati pravdu, oba vozaca su trebala biti kaznjena. Vettel je zasluzio 10 s, a i Hamilton je trebao dobiti 5 sek ali nekim cudom nije!??

    Na kraju krajeva, pravda je zadovoljena, Bottas je ipak zavrsio ispred Hamiltona :) a Ricciu cestitke, svaka cast, a i malom Strollu, clap clap



    5
    5

    0
  2. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Sumnjao sam u stazu, ali ispalo je jako! Strol vozač dana, Bottas konzistentan cijelu utrku, Vettel inteligentnije odradio od Lewisa, Ricci ni kriv ni dužan prvi :D Alonso pravi bodove za Hondu



    4
    4

    0
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Čestitke Ricci i Stroll!

    Ricci, Bottas, Stroll, Vettel veličanstveni.

    Seb pogledaj utrku na skyu hahaha. uzvrpoljo si cijelu Englesku a pogotovo skyevce. Malte ne si hamiltonu držao nož na grlu i prijetio da češ ga zaklat.



    14
    14

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Hmm, meni niko od njih četvorice nije baš posebno veličanstven.
      Ricci ni kriv ni dužan prvi.Dobro, iskoristio je sav cirkus i to je to.
      Stroll isto tako treći, a izgubio je drugo mjesto u zadnjih 100 metara.
      Ali cijenim njegovo 3. mjesto, više nego Riccijevo prvo (momku je tek 8. trka).
      Vettel pao na testu iz psihologije (i to od koga, LOL) i ostao bez sigurne pobjede.
      Bottas daleko od veličanstvenog.
      Bez obzira što je pretekao malog 100 metara prije cilja.
      Objasnio Slaven ispod.
      Čak je skoro i rizikovao pokušaj preticanja Strolla, samo da bi mogao Vettela što više “sabiti” prema Hamiltonu.
      Hamilton,….., šta reći. Vettel zaslužena kazna (rekoh gore), ali je i on zaslužio barem duplo manju kaznu. Opet bi bio 5., ali je zaslužio kaznu. Nisam pakostan, ali volio bih da je otišao difusor još više.
      Bez obzira, pravda je zadovoljena, završio je iza Vettela, za ta 2 dodatna boda.



      3
      3

      0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Pravda je zadovoljena jer Vettel ne gleda ispred sebe? Jbt pa lik ima 200 i kusur utrka i prvo na neiskusan nacin se zabija a onda i skrece u Hamiltona… jos posle trke mulja i zaobilazi pitanja i priča po svome, samo da skrene pažnju/sakrije sta je uradio u toki sigurnosnog automobila na stazi… jbt pa apsurd žešći, Hamilton je i posle toga isto usporavao, jer da krene od one krivine punim gasom, stigao bi safety car do ulaza u box. Vettel idiotski potez, kao i komentari njegovih navijača. Jos na kraju srećom završi ispred Hamiltona.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Oooo, vratio se s roštilja.
        Kakv je to roštilj za Bajram (doduše, možda ne slaviš, pa …).
        Jedini Vettelov idiotski potez je bio što je onako pogubio živce i udario Lewisa. I za to je kažnjen. Kazna je taman, s obzirom da Lewis nije dobio ana baš nikakvu.
        Ondje nema nikakvog neiskusnog zabijanja. Nije ti ovo obični saobraćaj (postajem dosadan samom sebi, a kamoli drugima), ovo je F1 trka.
        Niti ima negledanja ispred sebe.
        Hamilton je napravio šupački/hinjski/pederski/kako god hoćeš/….. potez, Vettel je nakon toga napravio glup potez.
        I da, pravda je zadovoljena. Za mene. Pogotovo u kontekstu činjenice da Lewis nije popio nikakvu kaznu (koja je trebala biti manja od Vettelove, naravno).



        1
        1

        0
  4. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ricci svaka cast. Super utrka. Bottas se oporavio majstorski. Stroll isto super i nadam se da ce sad manje ljudi pljuvat po njemu jer bio on pun love ili ne nesto mora znati da dodje do tu. Ocon isto odlican do prije problema. Vettel da nije izgubio zivce bio bi prvi…Hamilton bas ono ne sportski potez maksimalno…



    5
    5

    0
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Kad vam netko kaže da je F1 dosadna, iskopajte negdje snimku ove utrke i pokažite im.
    Podsjetnik zašto volimo ovaj sport.
    Ali staza je i dalje sranje :chill:



    8
    8

    0
  6. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    Kakva utrka dugo nisam uzivao ovako dok gledam f1,ali jedno je sigurno nakon ove utrke a to je da hamilton i mercedes jos ne kontaju kakva ih borba ceka ove sezone,100 puta gora nego prosle sa rosbergom hamilton je prosle godine imao pomoc tima imao je sta je htjeo ali ove sezone vettel je i psihicki a i trenutno vozacki na vrhu karijere jos nisam vidio ovako da covjek kada malo krvi namirise napada i koristi svaku situaciju ne vjeruje bice svasta do kraja sezone ceka nas jedno od najludjih prvenstava ikad po meni!



    13
    13

    0
  7. mika Prikaži

    A kaj sam vam rekel ko bu pobijedil.



    1
    1

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Cirkus Kolorado. Hamilton i Vettel glup i gluplji. Hamiltona treba kazniti. Mali Stroll izdominirao. Ricci ni kriv ni duzan prvi. Alonso napokon do boda. Maxa ne ide nikako haha. Prijateljstvo i respekt izmedu Hamiltona i Vettela je na konopcima.



    5
    5

    0
  9. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Tko je gled’o utrku, pričat će :D
    Na kraju su Ricci, Bottas i Stroll pobrali najviše vrhnja.. a jedino dobro iz ove utrke za mene je to što je barem Vettel završio ispred Hama.. eh da se nije htio osvetiti za ono što mu je Ham učinio, pobijedio bi, ali.. tko bi se uspio suzdržati? Ja prvi ne..
    najveći luzeri dana: obje FI (završile bi na postolju, garant), vječno nesretni Hulk, Massa (završio bi ispred Strolla), Max (mislim da još sad psuje motor i sve živo) :P
    teško da će Austrija i ijedna utrka u ovoj sezoni skinuti ovo što se danas dogodilo u Bakuu… nezaboravno i to još bez kiše ;)



    8
    8

    0
  10. Blue Flag
    Seb05 Prikaži

    sjajna utrka, šteta što je Vettel ono napravio isprovociran od strane Hamiltona
    Bottas je mogo koštat i Kimia i Vettela svojim potezom, više je danas dobio nego što je zaslužio



    7
    7

    0
  11. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Oj popare od trke hahahha. Ricci ni kriv ni duzan, bottas flat out, zajebo malo kimija al to je sport. Hamilton pokazo veliki nesportski potez, znaci ako sam ispred mogu stat a ovaj iza neka koci. Dok su ham i vettel mlatarali rukama sc je bio vise od 10 duzina bolida ispred i nista….. Inace trka dobra. Stroll je odlican bio.



    7
    7

    0
  12. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Definitivno utrka sezone zasada, a bome i kaos….Safety car se naradio vise neg u prosle dvije sezone zajedno, onda od sigurne pobjede Hamiltona padne na peto zbog gluposti….Ma uzas, ali tko je pomislio na ovakav scenarij nakon prvog kruga taj je prorok ipo ? Alonso iskoristio kaos kao i Bottas i Ricci i Stroll i super voznje od svih njih i po meni su Bottas i Stroll vozaci dana samo sto je ovo ipak Williams i rookie u njemu pa je on DOTD ?…Sve u svemu super utrka puna svega i nadam se nastavku sezone u ovom tempu i ocekujem jos jedan kaos u Austriji (malo kisice nebi skodilo)



    7
    7

    0
  13. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Do jucer je bila najgora staza sad odjedanput sve super :)



    4
    4

    0
  14. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    !!!!!!SPEKTAKL!!!!! Svaka čast svima, jedna od najboljih utrka zadnjeg desetljeća. Čestitke svima koji su na podiju i svima koji su došli do cilja. Vettel pokazao tko je glavni i dobro je Mercedesova princeza i prošla na kraju. Vettel nije Rosberg a kad igraš prljavo onda ti se odbije od glavu istom mjerom. Ono kukanje da Bottas popusti i koči Vettela je jadnije čak i od onog kukavičkog kočenja. Kad se sve sabere dolazimo do pitanja koliki utjecaj ima Mercedes da ovakve stvari prolaze nekažnjeno a imaju najprljavijeg vozača na gridu koji redovito ponavlja takve stvari i još se bahati pa Charlie Whitinga uči propisima.



    28
    28

    0
  15. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Kakav cirkus ljudi moji…
    Mislin da je Stroll poceo slavit na pola ravnice i zato izgubio P2 al boli njega neka stvar. Bottas spasio sta se spasit dalo, Kimi i Max najnesretniji ljudi na gridu. Drago mi je zbog Riccia. Alonso pokupio dva boda. A Force India pa jebemu mater tako sam htio vidit Ocona na podiju al jbg. Malo je stisnuo Pereza i ako ce se ikog krivit kriv je *Ocon
    Sad socni dio:
    Hamilton je ocigledno malo jace zakocio, naravno ne namjerno, al svejedno ne vidim razloga za njegovu kaznu. Vettel vrlo djetinjasto reagira al mislim da je i njemu jasno i da nije bas ponosan na to sta je napravio( zakljucujem to po praktickom negiranju da se to dogodilo u intervjuima) Cak mislim da nije bilo namjerno jer dok je dizao ruku da mu je pobjegao volan al dobro to je samo moj utisak.
    A Hamove tvrdnje da je kazna premala stvarno nemaju smisla. Alo pa covik nije dobija samo 10 sekundi nego je trebao ici u box isto, nemoj to zaboravit.To je preko 30 sekundi cini mi se. Mislim da je pravda zadovoljena u tom slucaju. Eventualno kakav kazneni bod za Seba. Al ono sta me najvise naljutilo u utrci je zahtjev Hamiltona da Bottas uspori i time ugrozi sam svoju utrku. Aloo momak pa nisi jedini koji se utrkujes. Utrka za +5



    9
    9

    0
  16. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Utrka baš kakvom sam je predvidio prezanimljiva i puna udaraca na sve strane … napokon došao je kraj gradskim utrkama (ostaje još samo jedna)
    Zanimljivi sudari su doprineli ludom poredku koji je jako neuobičajen

    Bottas meni vozač utrke … mnogi su dobro vozili ali ovo što je napravio u zadnjih 10 krugova ga je dovelo do drugog mjesta
    Ricciardo igrom slučaja je pobjednik mada je dao truda

    Nažalost po ko zna koji put nismo gledali borbu Lewisa i Sebastiana koja bi sigurno bila pre profesionalno izvedena … nadam se da ćemo ih na jednoj utrci vidit u velikom duelu gdje će bit više desetaka krugova vremena za njihovu borbu.
    Onaj udarac Vettela i Hamilton bi ocjenio kao nerješen jer jeL Lewis ispo konj ali Vettel mjesto da ispadne pametniji on njega udari i ispadne konj ko i ovaj.



    12
    12

    0
  17. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nakon vettela prošlu trku i bottasa ovu jasno je koliko je merc i F ispred ostatak grida. kad zatreba, oni lete, prolaze FI, Will, Haas kao da se radi o zadnjim momčadima a ne sredini grida. nema otpora. loše za F1

    vettel si je uništio utrku sam. da nije bubnuo luju, ostao bi prvi. nakaju super za ferariste, seb povećao prednost nad lujom. ono usporavanje hamstera svinjsko ali legitimno, onaj tko je iza mora paziti na razmak. merc isto može biti zadovoljan timskim bodovima i podijem.

    super čušpajz zahvaljući stazi koja nije kreirana kada su bolidi bili ovako široki, pa je bilo stiskanja i svih ovih rošada. super za nas na kraju.



    7
    7

    0
  18. Formula 1
    default Prikaži

    Smijesno je sto se Hamilton non stop zalio da je SC prespor i onda on uspori jos više i napravi što je napravio.

    Jednostavno idiot.



    34
    34

    0
  19. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Na kraju dana, opet ga hamsta gangsta pusi, sad je dalji za jis dva boda



    20
    20

    0
  20. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Utrka dobra, zanimljiva, napeta, mislim da se opcenito gledano nije moglo vise pozeljet. Vettel opravdano kaznjen, Lewis je isto trebo bit, ali znamo odavno da se njemu podilazi vise nego ikome na gridu, pa eto, tako ni sad iznenađenja nije bilo. Ali zato mu je karma to sve vratila. Ricci svaka cast, odlicna voznja! Ocon je mozda malo previse htio.

    I jos nesto! Lance Stroll je buduci svjetski prvak!!!! :D :D :D :D



    15
    15

    0
    • Alfa Romeo
      ferrari Prikaži

      Prijatelju moj to je danas sve bilo slučajnost i tako se poklopilo…ne znam čemu veličanje Ricciarda kad znamo kako je i na koji način pobijedio,a o Strollu,taj dugo neće još vidjeti slijedeće postolje,jer da je sve bilo kako je trebalo biti tko zna gdje bi završio….



      2
      2

      0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Prijatelju moj, slucajnost i pogodilo se? Ozbiljno? Nisam znao, eto da mi ti nisi reko nebi nikad to tako gledao? Riccia sam pohvalio jer je imo par dobrih poteza, mirno je izdominirao naprijed i izvuko najvise iz takvih okolnosti. Mislim da je odradio odlican posao, ti ako ne mislis, ok, tvoje misljenje, prijatelju moj!

        I ak ne kuzis da je ovo za Strolla zajebancija, onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Nemam komentara!



        8
        8

        0
      • Nando
        rajus Prikaži

        Ricciardo je pretekao na kocenju dvojicu u jednoj krivini…trkacki potez dana



        9
        9

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        šta to fali veličanju Riccija? decko vozi predobro sezonu, eto Max mezimac koji ga “dere” u kvalama zaostaje 47 poena. A i Ricciju su crkavali motori, nemojte sad kako je Max loše sreće ove sezone



        5
        5

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Bespotrebno ignoriras i omalovazavas Maxovo probleme. Koliko put je odustajao kad je bio u top 3?



        5
        5

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Samo vi filozofirajte,da je utrka bila kako treba biti i da nije bilo glupih sranja nebi se dočepao ni 7 mjesta…on je samo iskoristio ono što mu se ponudilo bez muke….



        1
        1

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        kuštelar..izdominirao a?? Bi vidio koliko bi dominirao da se ovi najveći nisu sjebali koga bi on izdominirao…jeb.. takvu dominaciju kad nema glavnih!


        0
        0

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        @luke flywalker
        Svašta…
        Ricciardo je jedan od najvećih krumpera u dosadašnjem dijelu sezone, a Max jedan od najvećih pehista.
        Danas je Ricci odvozio dobru utrku, ali ništa spektakularno.

        Edit: Ono pretjecanje tri bolida u prvom zavoju je bilo spektakularno i definitivno potez utrke. No da nije bilo ovakvog kaosa Ricci nebi ni primirisao podiju.


        0
        0

        0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        @ferrari pa jebote ti si kreten.

        “Bi vidio koliko bi dominirao da se ovi najveći nisu sjebali koga bi on izdominirao…jeb.. takvu dominaciju kad nema glavnih!”

        Sta je trebao????? Ne pobijedit jer su se glavni poklali? Jel to trebo? Jesu svi trebali stat sa strane i cekat da njih dvojica dodu na 1-2??????? Daj prestani se sramotit, majke ti mile, glup ispadas!



        3
        3

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Mr.Spaceguy Nisam imao namjeru omalovazavati Maxa, malo sam prenaglio, ali uspjeh Riccija je ono nis specijalno a Maxovi potezi su za hall of fame. Max vozi super (buduci svjetski prvak po mom misljenju sigurno) ali poeni se računaju, pa čak i kad odustanu favoriti. Da je Max iskoristio odustajanje favorita bilo bi WOOW situaija.

        @DaveGilmour Dani osvaja poene, ovako ili onako ali uspjeva mu i treba mu odati pocast. ponavljam, malo sam prenaglio i nepravedno okrivio Maxa za zaostatak, ispricavam se.



        1
        1

        0
  21. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Vettelu i Hamiltonu treba malo ozbiljnosti…Kimi kao i uvijek negdje u polusnu.a Hamov potez naglog kočenja je dno dna!Ja bi napravio gore nego Vettel,makar me diskvalificirali…..



    15
    15

    0
  22. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Baku me ugodno iznenadio. Utrka je stvarno bila fantastična. ? Cirkus kakav samo F1 može pružiti i veselim se sto sljedeću utrku gledam uzivo ??

    Sto se tiče Hamiltona i Vettela, ako su vec kazili Seba trebali su i Hamiltona. Igrajmo fair play!

    Jedino ostaje tuga sto je Seb dozvolio da ga ponese situacija,ali to samo dokazuje koliko dečko grize i želi sve,bori se kao lav.

    Zao mi je sto je Kimi opet bio ne svojom greškom izvan bodova. Bojim se da ce zbog toga izgubiti konstruktorski naslov,jer Mercedes sve koristi i Bottas je uvijek ili na podiju ili blizu, dok je kod Ferrarija Usamljeni Seb!

    Ali idemo dalje,Forza Ferrari ?



    10
    10

    0
  23. Marlboro
    dt213138 Prikaži

    Cestitke Ricciardu na pobijedi, kad nikoga nece netko i to mora.
    Cestitke i Strollu na postolju, steta sto ga je Bottas u zadnjim metrima presao.

    Hamilton prodao pizdunsku foru, i to dva puta.

    Vettel je mogao pobijediti da nije onako izreagirao, ali realno malo tko bi ostao hladne glave u takvoj situaciji (drago mi je da je pokazao zube, malo je takvih danas u F1), kaznu je trebao dobiti i Hamilton , ali mozda manju.

    Hamilton opet pokazao kakav je igrac kad je moljakao momcad da Bottas uspori, ne zelim ga ovdje vrijeđat, ali time je sve rekao, pametnom dosta.

    Steta za RAI i VER, RAI zrtva Bottasa ali moze to proc pod trkaci incident.

    Sve u svemu, izvanredna utrka, zaostrilo se između vodecih, Vettel +14 bodova, bit ce zanimljivo dalje.



    16
    16

    0
  24. Nando
    rajus Prikaži

    Allonso da ima bolid Red Bulla bio bi vodeci u sampionatu



    12
    12

    0
  25. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    sta Heat kaze na potez Seba, nema ga nešta



    3
    3

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Rostilja covjek.



      2
      2

      0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      Cupa kosu, hoce si oci iskopat, grize ormare doma…tko ce ga znat :D



      4
      4

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Kaze da Seb ne gleda ispred sebe i ne kontroliše odstojanje od vozila ispred, iza Hamiltona se zalijepio i jos se u krivinu zaletio ko da SC nije na stazi. Ooo onom zabijanju ne bih puno pričao, glupost zesca, ko to odobrava, onda ne znam.



      1
      1

      0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Ne kontroliše odstojanje? Nisam znao da postoji propisana udaljenost na kojoj moras bit kad si iza nekoga? U cestovnom prometu ima, ali ovdje nema. Za vrijeme SC-a mozes vozit pokraj drugoga dok god nisi ispred. Tako da pricas gluposti. Ajmo dalje, zaljepio se iza Hamiltona? Ne, nije, nego je Ham stisnuo gas, odljepio se, pa je i Vet stisnuo gas, i onda je Ham na apexu zakpcio. Stvari su poprilicno jednostavne.



        4
        4

        0
  26. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Zanimljiva utrka od početka do kraja.
    Bravo za prva tri, odličan posao su napravili.
    Treba viditi, ali ako Ham nije kočio nego samo pustio gas da bi pustio SC da se udalji ima potpuno pravo na to, Vet kao drugi mora paziti na razmak i 100% je kriv.
    A ovo zabijanje je nakon totalna idiotarija i nepromišljenost koja ga je mogla koštati vodstva u prvenstvu da se Ham slučajno nije odkvačilo ovo za glavu.
    Vet može biti zadovoljan jer je u najboljem slučaju da je sve ostalo normalno trebao biti na +5 bodova, a ovako je na +14.
    Dok je Ham gubitnik dana definitivno.



    6
    6

    0
  27. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    E sad jos da docekam race highlights pa da pustim slinu :)



    1
    1

    0
  28. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    I da se jos osvrnem na Ham-Vet sukob…..Obojica su zasluzila kazne i tocka….Iako Vettel je napravio puno vecu glupost nego Ham. Ovaj namjerno nije dao gasa da bi Vettela prosao kako je ili sta vec, a ovaj isto budala pa pokazuje nesto zabijajuci mu se u bolid. To nije sportski niti od jednog a ni od drugog tako da mi je sasvim drago sto smo danas gledali podij u malo drugacijim bojama nego inace ?



    7
    7

    0
  29. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Preblaga kazna vettelu za namjerno udaranje. Schumacher je za udaranje vilneuva dobia kaznu oduzimanja svih bodova, a udaranje je bilo u borbi a ne iza sc.



    7
    7

    0
    • Michael Schumacher
      khar Prikaži

      Usporedba ne stoji, također MSC je više kažnjen zbog političke situacije i konteksta, a ne zbog samog sudara



      4
      4

      0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Ma na goli otok!



      4
      4

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      MS je dobio kaznu jer bi tim potezom (da mu je prošao) osvojio titulu.
      Samo je malo zakasnio.
      Hilla je sasvim uredno zatvorio, tj. na vrijeme (nek priča ko šta hoće).
      I imao je svako pravo na to.
      Racing incident.
      Villeneueva nije zatvorio na vrijeme, tj. ovaj ga je već bio prošao.
      Očajnički pokušaj.
      Kažnjen je. I neka. Ja prvi, kao Ferrarijev (i njegov) veliki navijač sam bio za kaznu, a dovoljno je sam sebe kaznio što je ostao bez titule.
      Onda je uslijedila politika.
      Ovo danas, ne možemo svsrtati s tim.
      Vettelu zaslužena kazna (najveća vremenska što se može dobiti u trci), ali je i Lewis zaslužio 5 sekundi ili drive trough, ako ništa.



      10
      10

      0
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Lako je moguce da ovaj potez vettelu donese naslov. Ham je ima sigurnu pobjedu do tada, tj plus 7 bodova u odnoau na vettela.nakon incidenta utrka ide dr smjerom i zavrsava minus 2 boda to je 9bodova razlike.
        Udaranje je bilo namjerno i do sad nevideno u utrkivanju formule 1. Prema tome minimum diskvalifikacija



        1
        1

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @stoka Do sad neviđeno nemjrno udaranje? A Suzuka?


        0
        0

        0
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Je suzuka je sennina krivica al zna se sve o suzuki, ovo mi je bilo bas bespotrebno i nesportski skroz. Al ok neki to ocito tu opravdavaju. Da je hamilton il neko dr napravia ato i vettelrazapeli bi ga al dobro


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ovo Vettelovo udaranje je med i mlijeko, šta su Senna i Prost uradili jedan drugom dvije godine zaredom u Suzuki (naročito Ayrton, 1990., koji je to i najavio, kaop osvetu), te za MSovo udaranje Villeneueva (tačnije neuspio očajnički pokušaj).
        Kao i za DCovo sklanjanje u “pogrešnu” stranu u Spa 1998., uz oblak vodene prašine, kada ga je MS obilazio za čitav krug, te ostao bez sigurnih 10 bodova u borbi za titulu, sa (zanimljivo) timskim kolegom DCa.
        Pa šta je Lewis radio Nici na nekim ključnim startovima proteklih godina (OK, nije ga udarao, ali ga je gurao napolje, zanimljivo nikad kazne), pa Nico njemu (on je bio i kažnjavan).
        Itd,……
        Jedino mi je krivo što je Vettel ispao glup i nasjeo/iznervirao se i uništio sebi trku. Mogao je (uz Lewisovo mijenjanje zaštite glave) biti prvi, pobjeći još više u vozačkom poretku i smanjiti zaostatak Ferrarija za Benzom među konstruktorima



        8
        8

        0
  30. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Kao prvo – evo vam hejteri Bakua, evo vam hejteri Strolla! Well done Baku! :klanjam:
    Kakva utrka. Gledao sam MotoGP prije F1, ludnica totalna, mislim si nema šanse da F1 to nadmaši – dobio sam najbolji mogući demanti.
    Ova utrka je pokazatelj da nikad ne treba odustati – Ricciardo je u jednom trenutku bio na samom začelju, Bottas isto tako, samo što je on još imao i krug zaostatka, a na kraju 1. i 2. Rollercoaster od utrke, genijalno. Iako im je obojici sreća uvelike pomogla, svaka im čast jer su vozili sjajno.
    Nevjerojatno mi je drago zbog Strolla. Jučer je u kvalama bio sjajan, prvi put ispred Masse, a danas stigao do podija i napravio senzaciju vikenda. Stvarno mi je drago što je ušutkao hejtere, toliko negativnih komentara, ismijavanja i sl. gluposti moglo se čitati po internetu o njemu, napokon je pokazao da nije običan netalentirani pay driver te da nije slučajno osvojio one juniorske titule. I najbitnije od svega, osvojio mi je velike bodove u PulsManageru, znao sam da će se isplatiti kupiti ga dok je jeftin, čestitke njemu i kolegi Wehrleinu te predstavniku našeg dobavljača motora Alonsu na sjajnom danu za tim :mrgreen:
    Oconu j*bem sve po spisku, svojim glupim potezom uzeo mi je 15-ak kuna iz ruke koje je skoro Perez zaslužio :mrgreen:
    Alonsova Honda napokon je izdržala do kraja, nisam to očekivao, ali ajde, uklapa se u ovo ludilo od utrke. Pohvale i Magnussenu i Wehrleinu.
    Još bih samo spomenuo Verstappena, dečko polako postaje jedan od većih baksuza na gridu, polovicu utrka ove sezone nije završio, 3 kvara i 1 trkaći incident u Barceloni. Nadam se da će u nastavku sezone prestati taj crni niz.

    Za kraj ostavljam definitivno glavnu priču dana i idućeg tjedna, Vettela i Hamiltona.
    Što se mene tiče, Vettel je apsolutno zasluženo kažnjen, (pre)dobro je prošao s tom kaznom. Glup i totalno nesportski potez od strane Vettela. S druge strane, Hamilton ga je isprovocirao, ali nikako ne opravdavam Vettelov potez. Hamiltonov potez možda je prljav, ali Vettelov je za mene gori.
    Kako god, drago mi je da njihovo rivalstvo eskalira, neće više biti onog fejk prijateljstva, uživancije u ravnopravnoj borbi i sl., kao nepristrani promatrač uživancija je za gledati takvo rivalstvo, a i donijet će ogromnu medijsku pozornost Formuli 1 :kokice:



    16
    16

    0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      Brcnuo ga je po gumi pri 50 km na sat. Nemoj plakat oko toga, dobro su i jedan i drugi!



      5
      5

      0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Baš me briga pri kojoj brzini ga je udario, potez je bio nepotreban, glup i nesportski.



        9
        9

        0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Isto kao i ovaj prvi. Tako mi nije jasno zasto ti je ovaj drugi gori, ali dobro, valjda imas svoje razloge!



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Pa imam svoje razloge i mogu ti ih iznijeti bez problema :)
        Po meni Hamiltonov i Vettelov potez nisu jednaki. Hamilton je bio u vodstvu i imao je pravo diktirati tempo ostalih do zelene zastave. Možda je usporio malo previše, ali takvi potezi vodećih kod restarta nisu ništa novo. Mala provokacija i ometanje protivnika koje se može tolerirati. S druge strane, Vettel je kao divljak skrenuo u Hamiltona da mu udijeli svoju pravdu. To se tako ne radi, suci su tu da dijele pravdu (naravno, ne kažem da su savršeni u tome) i logično je da se takav potez smatra nesportskim i barem za mene, gorim od Hamiltonovog. Netko je već na forumu povukao paralelu sa situacijom u nogometu kad faulirani igrač odere onog tko je napravio faul po nogama ili reagira na neki sličan način, po meni je Vettel napravio istu stvar.



        6
        6

        0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Onaj tko vuce paralelu s nogometom onda ocito ne gleda nogomet bas cesto. U situaciji koju si ti opisao, najcesce obojica dobiju zuti karton. (Najcesce kazem, ne uvijek, isto ovisi o sucu, koji je kao i ovi ovdje, daleko od savrsenstva)

        Isto je i ovdje trebalo bit. Vettelu ovo sto je dobio, Hamu prolazak kroz boks. Jednostavno



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Sve što ja želim reći je da je glupo braniti Vettela zbog ovog poteza, zato sam naveo i taj nogometni primjer. Iz tvog prvog odgovora sam zaključio da braniš Vettela, ali u zadnjem odgovoru izgleda da imamo sličan stav jer vidim da bi i ti kaznio obojicu, ali Vettela malo strože. Mislim da bi ovako kako si ti napisao bilo čisto pošteno, jedino bih ja Hamiltona kaznio malo blaže, samo s 10 sekundi vremenske kazne, ali dobro, to su detalji, čini mi se da smo otprilike na istoj stranici :D



        2
        2

        0
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      Slažem se s tobom od riječi do riječi, Lovro. :)



      5
      5

      0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Što se tiče Bakua i staze, prvo sam zaključio da je ta staza nije primjerena F1 zbog onih nekoliko preuskih zavoja i “s” kombinacije pokraj kule.
      Nakon utrke ispada da bi Baku mogao postati legendarni izuzetak, nešto NACAR i Daytona.
      Svi se guraju svako malo žute zastave…..



      2
      2

      0
    • Shell
      ferrari-bosna Prikaži

      I ja sam gledo motogo i mislio sam da će u bakuu bit dosada ziva, ali drago mi je sto sam sebe demantiro


      0
      0

      0
    • nitrovip Prikaži

      čekaj, dal si ti gledao f1 utrku? dal stroll nije prikočio, koji je imao čisto drugo mjesto, i da ga prođe mercedes na p2?

      Pa ja bi volio jako puno vaše droge i zvao se novinar.


      0
      0

      0
      • nitrovip Prikaži

        RIC već davno naprijerd, Stroll koči da Mercedes prođe.

        http://i.imgur.com/UTAy2aY.jpg


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Imaš li kakav dokaz da je Stroll zakočio ili pustio gas? Ne pričaj gluposti, Bottas je letio stazom u zadnjem stintu, bio je daleko brži od Strolla i imao je DRS protiv njega na ogromnom pravcu u zadnjem krugu. Stroll je imao siguran podij, vozio je ziheraški (zato je ga Bottas vjerojatno tako lako sustigao i prestigao), ali logično je da je tako vozio, jedna mala greška i prokockao bi nastup karijere. Za njega je i treće mjesto ogroman uspjeh, sigurno je samo jedva čekao kockastu zastavu pa se možda i zanio i nije uopće mario za Bottasa, nije primijetio da je ovaj tako blizu ili je jednostavno procijenio da ga ni uz DRS neće stići do cilja (samo desetinka je presudila)…Ovakve teorije zavjere koje vidim da širiš gdje god stigneš su sasvim nepotrebne i besmislene.



        1
        1

        0
  31. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Čestitka Ricciardu, Bottasu i Strolu ipak je to deču prvo postolje i nadam se da ćeod sada biti konstantno u bodovima. A sad što se tiće Hama i Vettela za mene su obojica krivi, ali Vettel u većoj mjeri pa ne možeš ti na takav način pokazivati nekom što misliš o njegovoj vožnji iza sc-a. Dakle ja bi Vettela ovaj puta diskvalificirao, a Hamiltonu dao stop/go kaznu.
    Inače definitivno jedna od boljih utrka koje sam gledao do sada i Baku me je pozitivno iznenadio.



    4
    4

    0
  32. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Po količini komentara da se zaključiti da je utrka bila prokleto dosadna.



    1
    1

    0
  33. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    …a možda vettel nije namjerno okrenuo volan? nego gurajući ruku van napravio pi*dariju



    1
    1

    0
  34. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Portal krenuo put trolanja.. ?



    2
    2

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Počistiće sve to Vetma, ako ima potrebe, čim uhvati priliku.



      1
      1

      0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Takve poruke ne pomažu. Komentara je ekstremno puno i ne stignu se svi pročešljati u kratkom roku, a to se riješi da ostali članovi prijave sporne poruke ovdje.

      Navesti autora i vrijeme pisanja, ili jednostavno copy paste direktan link do komentara (klik na ovaj gumbić “danas u 21:48” daje točan link s rednim brojem komentara, npr kod tebe ovdje je #comment-40849)


      0
      0

      0
  35. sennacher Prikaži

    Razlika između “dosadne utrke” i ovakvih “spektakularnih” je u tome što je poredak kod “dosadnih” realan i zaslužen, a ovdje ispadne kako tko što “iskokošari”, ali publika dobije kruha i igara. Da je ovo iole normalna staza prema ishodu s kvala ovo je 99% trebala biti Hamiltonova pobjeda.
    Ali dok znamo da se Monte Carlo vozi zbog “tradicije”, a u stvari zbog svjetskih snobova, oni nađu taj Baku gdje se jednako tako ništa ne vidi od ograda samo se daleko brže vozi, a zavoji pod 90 su jedinstveni u F-1. Svi su valjda zaboravili da je iz kalendara odavno nestala npr. Imola (gdje je poginuo Senna) i mnoge staze s velikom tradicijom jer navodno ne udovoljavaju kriterijima današnje F-1 – zone izlijetanja i slične stvari kakve u Baku uopće ne postoje.
    I kad već spominjem slične šugave uvjete za utrku kao u Monacu, mogu se osvrnuti i na “transparentno” suđenje. Ne želim se direktno upuštati u Vettela i Hamiltona, ali na ovoj utrci čiji je krug prilično dugačak nekoliko krugova prođe da je pokvareni bolid na stazi do pojave SC-a.
    U Monte Carlu bi se to dogodilo u roku odmah, što se događa na većini normalnih staza dok se ne ukloni bolid u zoni izlijetanja kakve u Baku uopće ne postoje.
    Ali Charlieju očito treba vremena dok bolidi jure preko 300 km/h. I inače u prijenosima dobijamo poruke kako je neki incident pod istragom koja traje prilično dugo. Ne znam kako bi Charlie bio pomoćni sudac u nogometu kad bi morao u sekundi odlučiti da li je zaleđe ili ne. Ili su ga zato Englezi u šutnuli F-1? U svakom slučaju, taj Charlie je po meni totalno ishlapio i vrijeme je za nekog novog



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.