Vraćanje na stari setup je ključ dobre Strollove forme

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Lance Stroll kaže da je vraćanje na stari setup bolida koji je koristio početkom sezone ključan za njegovu preporođenu formu ovog vikenda u Azerbajdžanu, naročito u kvalifikacijama gdje se po prvi put ove sezone smjestio ispred momčadskog kolege, te će Stroll na sutrašnjoj utrci startati s osmog, a Massa s devetog mjesta.

Početak sezone za Kanađanin je krenuo užasno, gdje je redovno u kvalifikacijama i utrci bio vidno sporiji vozač Williamsa. Međutim, nakon osvajanja prvih bodova na prošloj utrci u Kanadi Stroll priznaje da je u Azerbajdžan došao dosta samopouzdaniji.

“Dosad je bio odličan vikend. U prvom treningu sam se odmah osjećao vrlo sigurno, sa stazom, autom, balansom – svim. Ovaj vikend nas je vratio tamo gdje smo bili nekoliko utrka prije, kad sam bio više konkurentan, u Kini i Bahrainu, gdje sam bio 10. i 12. subotom.”

“Mi smo izmijenili dosta toga od tad da vidimo hoće li mi nešto drugo odgovarati, ali sad smo se vratili na stari set-up i osjećao sam se puno ugodnije i sigurnije. A naravno da je i osvajanje bodova u Kanadi puno značilo za moje samopouzdanje.”

“Ima mnogo detalja i toliko različitih stvari. Mi smo ekipa i radimo zajedno. Nikad nije samo krivica na nekomu ili nečemu, tako ne funkcioniramo. U Williamsu diskutiramo o svemu zajedno i idemo u smjeru za koji svi mislimo da je dobar. Kao i u bilo kojem drugom prvenstvu trebate otkriti što  je dobro za vas. Ponekad je potrebno da prođe nekoliko tjedana da shvatimo gdje bi trebali biti, i onda se vratiš i shvatiš – ne, to je bilo bolje. Imamo samo osam utrka zajedničkih i ovo je, nadam se, dugoročni projekt.”

“Danas sam jako zadovoljan rezultatom, ali jasno je da se sutra utrci osvajaju bodovi, ako imali čist dan bit će dobro,”  izjavio je Stroll za Sky Sports.


Odgovor

5 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nije odmoglo ni ponovno testiranje fw36 u austinu nakon kanade.



    6
    6

    0
  2. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Palmeruuuuuu, ide olaksaj nam zivot, ubi se, objesi se, povuci se sta god! Pa ovaj stroll je schumacher za njeg



    1
    1

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    samo neka tako i nastavi :D



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.