Williams spreman prijeći na Hondine motore 2018.?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 1 min 28 komentara

Roger Benoit, iskusni F1 dopisnik švicarskog Blicka, prenio je ovu senzacionalnu vijest. Prema njegovim riječima, Williams je spreman prijeći na Hondine motore od iduće sezone i tako postati njihova tvornička momčad.

“Williams, koji je bio pogonjen Mercedesovim motorima od 2014., spreman je krenuti u 2018. kao tvornička momčad Honde”, piše u Benoitovom izvješću.

Ovime bi se ujedno i otvorio put McLarenu da se riješi Honde i vrati starom partneru Mercedesu kojeg su odbacili uoči 2015. Međutim, Benoit nije siguran želi li Mercedes takvo rješenje:

“Žele li se Srebrne strijele uistinu vratiti tako opasnom rivalu poput McLarena?”

Dodao je kako ove priče ne bi trebale doticati Sauber jer će oni ionako biti Hondina druga momčad iduće sezone.

Williams je Hondine motore koristio tijekom 80-ih, od posljednje utrke 1983. do kraja 1987. Ta suradnja bila je vrlo uspješna, momčad je ostvarila ukupno 23 pobjede, 2 konstruktorska naslova (1986. i 1987.) te jedan vozački s Nelsonom Piquetom 1987.


Odgovor

28 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Eh ako naredne sezone honda podere sve redom, a mclaren je u međuvremenu napusti, i prijeđe na m-b motore ima da se u wokingu udaraju nogom u guzicu do 2021.



    6
    6

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    s obzirom da sam počeo gledati formulu kad je bila williams honda kombinacija ( i navijat za istu ) apsolutno podržavam prijedlog!



    8
    8

    0
  3. nitrovip Prikaži

    Najslabija i najkvarljivija pogonska jedinica na gridu već dvije sezone. Svaka čast Hondi u povijesti F1, al moraju po hrvatski “get their shit together”.



    3
    3

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Alonso king breaking news!
    Nocna mora u garazi Mclarena…

    U noci s ponedjeljka na utorak nakon prvih testova, Fernando Alonso i Zak Brown prevezeni su helikopterom u bolnicu u Barceloni. Naime primljeni su s teskim ozljedama glave i izgrizenim rukama te neobjasnjivim ludilom za koje se jos uvijek provjerava je li zarazno.
    Jos ranije je dogovoren prelazak Mclarena na Mercedesove motore nakon debakla s Hondom. Ambiciozno su usli u sezonu ocekivajuci naslov prvaka, no vjerovali ili ne Williams i Sauber odvezli su rekord krugove oko Catalunye te osim toga pokazali nevidenu pouzdanost njihovih bolida. Lance Stroll i Felipe Massa pozvani su na zabavu u Mclarenovoj garazi koji su htjeli proslaviti povratak na pobjednicke staze.Po izjavama Felipea Masse, Alonso je uhvacen kako trceci udara glavom u zid i grize svoje cipele dok je Zak nastradao pokusavajuci ga zaustaviti. Zasada su izvan zivotne opasnosti, ali jos vci je misterij taj sto vec par sati nema ni traga ni glasa Yusukeu Hasegawi. Pretpostavlja se da je zarobljen u Alonsovm muzeju.Istrazitelji su u punom pogonu ??



    39
    39

    0
    • Pirelli Wet
      F12013 Prikaži

      Baš si me nasmijo??



      8
      8

      0
    • Monisha Kaltenborn
      Faststone Prikaži

      Oprosti Alonso king, ali stvarno mi nije jasno kako nekome ovaj tvoj tekst može biti smiješan. Smiješno mi nije ni najmanje, a infantilno je i previše.



      1
      1

      0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Ima poprilično lajkiča što znači da je ljude nasmijalo i mene isto.
        Ukusi su različiti.
        Meni više zanima ova tvoja riječ “infantilno” ako mi to možeš prevesti jer ja to apsolutno ne razumijem što znači dok sam u njegovoj šali sve razumijo.



        1
        1

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Ma ja sam vec u tolikoj depri zbog McH da sam poceo zbijat sqle na racun Alonsa i cijelog tima, a sto i drugo mozes radit da zaboravis na muke na stazi ?? i mene isto zanima ta rijec infantilno jer nikad nisam cuo, jednako tako ne mogu dokuciti jesi li ti ozbiljno shvatio komentar ili si njihov fan pa nije prigodno (iako sam i ja fan)



        1
        1

        0
      • Monisha Kaltenborn
        Faststone Prikaži

        Infantilno u ovom slučaju znači djetinjasto i naivno. Hoću reći da ne treba vjerovati raznim novinarima i sumnjivim izvorima, ali razumijem tvoje nezadovoljstvo, jer navijamo za isti tim koji je za sada na čvrstoj bodovnoj nuli. Ne bi se obazirao na to da će Williams iduće godine koristiti Honda motore, jer bi to u ovoj situaciji bilo samoubojstvo. Williams nije baš tako financijski nestabilan kao Sauber, da bi pristali na očajnički kockarski potez. Honda nema nikakvih naznaka oporavka, pa zato ne vjerujem da u tvojoj šali ili u priči švicarskog Blicka ima istine… Alonso i Mclaren po mom mišljenju trebaju ostati gdje jesu, jer kako kaže ona stara poslovica: “Na muci se poznaju junaci”. Ako se s dna vrate u prosječnost kao B tim Mercedesa, ispast će nedosljedni papci, a ako ostanu vjerni Hondi, bar neće potpuno pogaziti svoju vlastitu riječ kao npr. domaći političari, jer nije samo Honda obećavala visoke performanse. Isto je činio i Mclaren agresivnom reklamnom kampanjom iz koje se izrodilo jedno veliko ništa. Tko zna. Možda FIA ograniči hibride i stavi fokus na razvoj motora s unutarnjim izgaranjem. Tek u tom slučaju Honda ne može nikako biti loš izbor. Svi znamo za njihovu superiornost od 1988 do 1992 u Mclarenu. Ako ništa, bar zbog stare slave zaslužuju i četvrtu šansu u zajedničkim naporima pomaka sa dna poretka.



        1
        1

        0
  5. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    A majku mu, svi su poludili. Prvo Sauber pa sada i Wiliams



    11
    11

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ma isplatit će se ta Honda više od mercovog motora kad tad….uvjeren sam u to.



    13
    13

    0
  7. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Sad će Stroll dokazati da može biti sporiji od Palmera :D



    4
    4

    0
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    sauber razumijem. nemaju šta izgubiti.
    williams u drugu ruku ne razumijem niti sada, imaju bolid barem na razini FI ako ne i zericu bolji.
    ali vozači su banana. pa onda ovaj prelazak mi je samo još jedna u nizu nelogičnosti



    1
    1

    0
    • Marlboro
      FI fan Prikaži

      wiliams ima bolid do spanjolske a u monaku su tradicionalno losi, tek se tu vidi sasija a FI je puno jaca u nastavku sezone, da ih je bilo spojit bili bi ka RB :D


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Ne bih se složio da Williams ima bolid na razini FI, a kamoli da je bolji. Force India izgleda daleko bolje od Williamsa. Polako tone Williams sve niže (u odnosu na prijašnje sezone turbo ere, otkad su s Mercedesom), Mercedesov motor više ne daje ogromnu prednost, sredina poretka je jako zgusnuta, Haas, Toro Rosso, Renault, svi oni im prijete i Williams čeka velika borba do kraja sezone, u najgorem slučaju mogli bi završiti tek 8.

      Očito se oni žele malo kockati, krenuti riskantnim putem kojim je McLaren krenuo 2015. Ne očekujem neki revolucionarni skok u sami vrh, dominaciju ili bilo kakve slične gluposti najavljivane od strane Honde u prošle 2 godine, ali čak i oni bi se trebali stabilizirati do iduće godine. Ako srede pouzdanost, mogu konkurirati za solidnu sredinu poretka, a onda se mogu fokusirati na performanse i daljnji napredak. Sve je to veliki “ako”, ali Williams lako može profitirati od ovog.



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.