Bottas tvrdi da je prerano govoriti o novom ugovoru s Mercedesom

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Valtteri Bottas kaže da je jednostavno prerano za diskusije o novom ugovoru s Mercedesom. Finac se početkom sezone pridružio Mercedesu i otad je osvojio svoju prvu pole poziciju i pobjedu.

Dok se početkom sezone nije znalo kakva očekivanja će Mercedes imati od Finca, nakon sedam utrka Bottas se nalazi 36 bodova iza momčadskog kolege Hamiltona i sve je jasnije da će mu glavni zadatak tijekom sezone biti što bolja podrška kolegi u osvajanju četvrtog naslova prvaka protiv jakog rivala u Ferrariju.

Bottas se nada ostati u Mercedesu i nakon ove sezone, što je sasvim logično.

“Naravno da se nadam ostati u Mercedesu. Ali još je rano pričati o tome. Mislim da radim dobar posao iz dana u dan, iz utrke u utrku i fokusiran sam na sadašnjost. Ako radio dobar posao onda u budućnosti neće biti padova,” rekao je Bottas za talijanski Sky.

Finac se osvrnuo i na odnos s momčadskim kolegom Hamiltonom i atmosferu u ekipi, koja zasad izgleda mnogo mirnija već kad su u Mercedesu vozili Hamilton i Rosberg.

“Mi ćemo bolje upoznati jedan drugog kroz sezonu, zato što prije ove godine nisam znao Hamilton tako dobro.”

“Definitivno smo jako različiti. Ja volim mirnije okruženje, kući s obitelji. Dosta brinem o svojoj privatnosti, dok je Lewis više društveniji i dobar je s ljudima.”

“Imamo vrlo profesionalan odnos i poštovanje, ali u isto vrijeme želimo i pobijediti jedan drugoga na stazi. Prihvaćamo to i možemo raditi dobro zajedno. Mislim da vlada odličan timski duh.”

Komentirajući stanje u sezoni nakon utrke u Kanadi, Bottas je izjavio da je sretan da se Mercedes vratio u borbu nakon VN Monaka.

“Sezona je još jako duga, ali najbitnija stvar je da smo se vratili nakon Monaka gdje je Ferrari bio brži od nas. Napredovali smo mnogo nakon Monaka, pronašli bolje podešavanje bolida i guma.”

“Očekujemo tijesnu borbu za prvenstvo i svaki mali korak naprijed je jako važan.”


Odgovor

12 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Ma ja, jos koji put pusti hamiltona i dobićes novi ugovor



    7
    7

    0
  2. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Osiguraće ugovor ali samo je pitanje kad će mu doć u glavu da je u najjačoj ekipi a samo skuplja ostatke tj. pitanje je kad će odlučit “vozit” protiv Lewisa a ne zezat se … taj dan kad Bottas odluči “vozit” Lewis i on neće bit u dobrim odnosima.

    Tako je bilo i sa Nicom samo što je Nico bolji vozač nego Bottas pa je on uspio postat prvak a za ovog sumnjam jer Lewis je Lewis koristi se prljavim trikovima ali je i dalje u top par vozača na gridu



    16
    16

    0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Dobit ćeš ga, vjeruj mi…



    1
    1

    0
  4. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Valtteri, Lewis is faster than you. Twice!!!



    4
    4

    0
  5. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Čekaj sezonu u kojoj će ti krenuti bolje (a Hamu lošije) i kad počneš misliti o naslovu prvaka pa ćemo na djelu vidjeti vašu mušku ljubav.



    5
    5

    0
  6. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Jednom drugi vozač stalno drugi vozač. Umjesto da grize, jer tko zna što donosi budućnost, ovo mu je možda i jedina prilika za naslov.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.