Force India i Williams s novijom specifikacijom Mercedesove pogonske jedinice

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Kupci Mercedesovih pogonskih jedinica od VN Kanade nastupaju s nešto novijom specifikacijom M08 EQ Power+. Odnosno, Force India i Mercedes su načele praktički čitav set novih jedinica, u kojima se ističu novi motor, turbopunjač, MGU-H, MGU-H i kontrolna elektronika.

S druge strane, tvornička momčad Mercedesa je novu specifikaciju koristila kod Lewisa Hamiltona u Španjolskoj i Monaku, dok je Bottas istu isprobao u Španjolskoj, ali se zbog problema morao vratiti na prvu verziju, pa je tako Finac s nadogradnjom nastupao tek u Kneževini.

Force Indijin operativni direktor Otmar Szafnauer kaže:

“Mislim da je više do pouzdanosti nego čistih performansi. Performanse dolaze iz činjenice da možete dulje voziti u modu snažnijih performansi. Ali ako pitate za vrijeme po krugu, skoro je isto.”

“U utrci dulje možemo nastupati s nekim od načina za dobivanje više performansi pa je vrijeme utrke kraće, ali po krugu je isto.”

Force India i Williams sada imaju tri pogonske jedinice za 14 trkaćih vikenda, što je nešto manje od ‘propisanog’ prosjeka za jednu pogonsku jedinicu.

Podsjetimo, prošlu sezonu (u kojoj je bilo dozvoljeno koristiti pet pogonskih jedinica po sezoni) su Force India i Williams odradili s četiri motora, turbopunjača, MGU-H i MGU-K, te samo tri baterije i kontrolne elektronike.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.