Kubica zadovoljan prvim F1 testom nakon šest godina

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Robert Kubica je jučer prvi puta nakon šest godina isprobao bolid Formule 1, a radi se o Lotusovom E20 s kojim je u Španjolskoj na privatnom testu odradio 115 krugova. 32-godišnjak je zadovoljan poslom kojeg je odradio, ali i koji je pokazao sve njegove slabosti, što je bilo sasvim očekivano.

“Za mene je to bio važan dan s emotivne strane. Dugo sam bio izvan paddocka i prolazio sam kroz teška vremena, nastavio sam naporno raditi, a prije nekoliko godina sam smatrao da je to nemoguće.”

“Imam pomiješane osjećaje, ponosan sam zbog onog što sam danas postigao, ali isto tako to pokazuje što sam izgubio. Ne znam što će budućnost donijeti, ali znam jednu stvar. Nakon više od godine rada kako bih se pripremio za ovo, vozio sam dobrim tempom i konzistentno u teškim uvjetima.”

“Nije lako nakon šest godina, ali znao sam da mogu odraditi posao i mogu biti zadovoljan. Cijenim ovu priliku. Renault mi je 2005. omogućio prvi F1 test, stoga cijenim još jedan test ovoga puta.”

Renaultov direktor operacija na stazi Alan Permane je rekao da se Kubicin karakter s godinama promijenio, ali da je feedback ostao isti.

“Dobro je ponovno vidjeti Roberta u F1 bolidu. Grand prix vikend smo pokušali sažeti u jedan dan, što je njemu bilo zanimljivo.”

“Robert se malo promijenio, blaži je i nije bio tako nasrtljiv kada je riječ o pitanjima za svaki detalj oko postavki bolida! Njegovi komentari i feedback su, s druge strane, bili kao vraćanje sata za sve nas.”

“Nezgodna je stvar uskočiti u F1 bolid nakon šest godina, a performanse su s njegove strane bile odlične.”

Permane je dao naslutiti da ovakvih testova za Poljaka više neće biti.

“Ovo je bio jednokratan događaj za Roberta. Njegov boravak u Renaultu je iznenada prekinut, a predviđali smo jako lijepu budućnost s njim.”

“Momčad je bila u Valenciji gdje je testirala sa Sergejom Sirotkinom, pa je ovo bila savršena prilika kako bismo Robertu ponudili dan u bolidu i doprinijeli njegovom oporavku.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.