Portugal želi povratak u F1 kalendar

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Prema pisanju Motorsport portala, Portugal želi utrku u svojoj zemlji te su vlasnici staze Algarve već krenuli u pregovore s vlasnicima Formule 1.

Portugal je zadnji put F1 utrku ugostio 1996. na stazi Estoril na kojoj se utrka vozila od 1984., a ranije su staze Boavista i Monsanto održavale VN Portugala, od 1958. do 1960.

Staza Algarve izgrađena je 2008., a F1 bolide ugostila je na 3 testiranja u prosincu 2008. te siječnju 2009., a prije tjedan dana je na toj stazi McLarenov stari bolid testirao Lando Norris.

Portugalska vlada je navodno zatražila vlasnike Algarvea da istraži mogućnosti održavanja utrke. Pregovori su i dalje u vrlo ranoj fazi. Portugalska ekonomija se oporavlja nakon teškog perioda i ukoliko bi naknada za održavanje utrke bila razumna, smatraju da su spremni financijski podruprijeti projekt.

Vjeruju da imaju svu potrebnu infrastrukturu i ostale uvjete potrebne za održavanje utrke Formule 1, ali razumiju da je tržište vrlo kompetitivno, što dokazuju povratak Francuske i Njemačke u kalendar te je stoga upitno ima li mjesta za Portugal u kalendaru.

Ova vijest dolazi u vrijeme kada Sean Bratches, zadužen za komercijalne poslove Formule 1 i Ross Brawn, zadužen za sportski dio, slažu kalendar za iduću sezonu. Njihove ideologije su različite – Brawn naglašava da je kvaliteta bitnija od kvantitete, dok Bratches cilja na nova tržišta i želi proširiti kalendar na više od 21 utrke od 2019. Bit će zanimljivo vidjeti čija će ideologija prevladati i hoće li se naći mjesta u kalendaru za utrku u Portugalu.


Odgovor

8 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Volio bih da se vrati Portugal, što više europskih utrka, to bolje.
    Prvi put čujem za stazu, čini se jako zanimljiva, puno promjena nadmorske visine.
    Jedan krug, ako vas zanima
    https://youtu.be/8TAA0FDQJRo



    9
    9

    0
  2. Blue Flag
    Seb05 Prikaži

    čini mi se zanimljiva staza, volio bi da uđe u kalendar
    neznam da li je Herman radio?



    2
    2

    0
  3. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Fantastična staza.
    Nadam se da ce se dogovoriti.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.