Marchionne: Ako se Vettelu sviđa bolid – može ostati u Ferrariju koliko god želi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

U sezoni kada ugovor ističe obojici Ferrarijevih vozača – ne iznenađuje da su već počele spekulacije o tome gdje bi mogli završiti iduće godine. Kimi Raikkonen se spominje u dva konteksta – ili ostanak u Ferrariju ili mirovina, dok je Sebastian Vettel u ponešto drukčijoj situaciji.

Vettel je u Ferrari došao 2015. godine, u drugoj godini nove F1 ere i u prvoj sezoni zaradio tri pobjede – VN Malezije, VN Mađarske i VN Singapura. 2016. nije bila toliko sjajna i očigledno se ekipa pripremala za novu promjenu pravilnika i ove sezone su ušli kudikamo spremniji pa je Vettel u prvih pet utrka završavao u pravilu ili na prvoj ili na drugoj poziciji.

No, nedavno je odjeknula bombastična najava o mogućem prelasku u Mercedes jer su ljudi navodno bliski Nikiju Laudi poručili kako Nijemac već ima predugovor s Mercedesom i kako je izgledna šansa da mu je ovo posljednja sezona u Ferrariju.

Bilo da se radi o istinitoj informaciji ili samo pokušaju destabilizacije ekipe, njihov predsjednik Sergio Marchionne je danas kratko i jasno komentirao odnos između njih i trenutno vodećeg čovjeka u prvenstvu:

“Ako se Sebastianu sviđa bolid – može ostati u Ferrariju koliko god želi.”


Odgovor

6 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Sve mi se čini da je to već gotova stvar… Ferrari super funkcionira sa katalizatorom ekipe u liku Vettela i Vettel super funkcionira sa tom “obiteljskom” ekipom, vrlo zaštitnički, koji očito u tom zajedništvu izvlače ono najbolje jedan drugom. Čini mi se da će to biti dugo stabilo partnerstvo. Vettel je ušao u svoju drugu fazu, zreliju i odgovorniju, dok je Ferrari proživio svoju metamorfozu, rekao bih renesansu, i to očito uspješno… mislim da to ne bi mogli napraviti jedan bez drugog. Svi su sretni u toj priči, i ako to onaj vrh (uprava) zasere sve to onda neka budu prokleti barem još 20 godina.

    …kad Goca Jurić, u tunelu, zasuče rukave, da si onaj šećr u ruku i kaže Ajmoooo…!



    22
    22

    0
  2. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Da sam u poziciji da odlucujem oatavio bih vettela i doveo dobrog drugog vozaca. Ja bi sansu daao Giovinazziju. Mlad je, talwntovan i jos Italija, a dugo nismo italijana u f1 a kamoli u Ferrariju.



    5
    5

    0
  3. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Vettel bi bio lud napustiti Ferrari, pogotovo ako nastavi s ovakvim rezultatima.. u crvenima je prva violina, a napustiti njih i otići u Mercedes (to je jedina preostala opcija) gdje sigurno ne bi odmah bio prvi vozač, a tko zna bi li i bio.. on i Lewis zajedno – lijepo zvuči, ali koliko ostvarivo?? to bi bilo poput one sapunice između Lewisa i Alonsa (uhh..kako sam volio onaj crtani :D )
    a Kimi?? sve ovisi kakvi ću mu biti rezultati.. no, ja bih na njegovom mjestu kad-tad htio vidjeti Pereza, dok ga netko drugi ne zakapari…
    Vettel-Perez.. lijepo zvuči, a i siguran sam da bi atmosfera u Meksiku bila gotovo domaćinska Ferrariju :)



    14
    14

    0
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Najbolji vozač današnjice.



    16
    16

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bolje mu je da ostane u Ferrariju. Ovdje je sef a i bude Ferrari doveo dogodine jos jednog number 2 vozaca da ga ne uznemiruje.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.