Vergne: Red Bull mi je 2014. obećao Vettelovo mjesto u Red Bullu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Jean-Eric Vergne je objasnio zašto ga Red Bull nije odabrao za nastavak u seniorskoj ekipi 2015. godine iako su mu rekli da će dobiti mjesto u slučaju da Sebastian Vettel ode.

Francuz je 2012. debitirao u Toro Rossu, a na ljeto 2014. su mu poručili da će iduće godine izgubiti svoje mjesto zbog dolaska Maxa Verstappena koji će biti novi timski kolega Daniilu Kvyatu.

Vettel je na VN Japana objavio da će otići iz Red Bulla, a oni su po hitnom postupku odgovorili da će Kvyat zauzeti njegovo mjesto, nakon čega je bilo jasno da će u Toro Rosso doći Carlos Sainz.

Vergne kaže da mu je rečeno kako će dobiti Vettelovo mjesto ako Nijemac odluči napustiti ekipu, ali su se predomislili zbog čega je on otišao u Formulu E.

“Na ljeto sam dobio poziv od Red Bulla tijekom kojeg su mi rekli da će dovesti Maxa. Tada sam to u potpunosti razumio.”

“Pitao sam ih – što ako Vettel ode, a rekli su mi da ću onda ja biti u bolidu.”

“U tom trenutku mi je dobro išlo, znali su da imam određeni deficit u odnosu na Kvyata, mislim pritom na težinu. Vettel je otišao u trenutku kada sam ja odradio dobre utrke.”

“Kasnije sam saznao da bi loše izgledalo da su promijenili odluku zbog načina na koji je iznešena.”

“Frustrirajuća situacija, definitivno. Cijeli Toro Rosso je htio mene zadržati uz Maxa, a na kraju krajeva, ishod je bio isti. Nisu htjeli promijeniti odluku.”

Vergne se pridružio Formuli E samo nekoliko tjedana nakon posljednje F1 utrke gdje vozi za Techeetah ekipu. Sad je također u FIA-inom Svjetskom prvenstvu izdržljivosti s Manorom.


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Alen13ASC Prikaži

    Najbrži vozač TRa ikad koji nije uspeo doći u RB su bile reči RBa na tu odluku, i ja potpuno razumem njihovu odluku. Vergne je strahovito brz ali nekonzistetan.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.