Force India će potražiti novo rješenje za oznaku vozačevog imena nakon kazne iz Barcelone

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Momčad Force Indije će s Međunarodnom automobilističkom federacijom poraditi na rješenju koje će zadovoljiti obje strane kada je u pitanju novo pravilo o prikazu vozačevog imena/broja na bolidu.

Force Indijin VJM10 je krcat sponzorima te je doista teško pronaći mjesto za nekakve izmjene. Indijska momčad se već ranije pobunila protiv novog pravila, a u Španjolskoj su zaradili i kaznu od 25 000 eura jer njihova interpretacija novog formata prikaza nije bila po FIA-inoj želji.

FIA-ina tehnička direktiva kaže da trkaći broj mora biti jasno vidljiv i dobro uočljiv gledano sprijeda, ne smije biti manji od 180 mm kada je riječ o visini, a otisak mora biti debljine od minimalno 30 mm. Iako su povećali veličinu trkaćih brojeva na svojim jednosjedima, oni su zaista pozicionirani dosta visoko, što je bilo kršenje direktive.

Operativni direktor Otmar Szafnauer se ne slaže s odlukom vrhovnog tijela.

“Sve je bilo u skladu sa sportskim pravilnikom. Bili smo na pregledu pa su nam još u četvrtak trebali reći ako su željeli nešto drugačije, a ne nakon utrke.”

“Ako je to pravilo, držat ćemo ga se.”

Sportski direktor Andy Stevenson je također rekao da su nakon četvrtka imali zeleno svjetlo te da im se nitko nije obratio po tom pitanju do nedjelje, ali je dodao da će Force India surađivati s FIA-om kako bi pronašli prikladno rješenje.

“Stvarno smo mislili da se držimo pravila jer smo FIA-i pokazali svoje namjere na utrci u Sočiju, a one nisu bile dvojbene. Sportski pravilnik kaže broj mora biti jasno vidljiv na prednjem dijelu bolida. Ako stojite ispred bolida, vidjet ćete broj!”

“S obzirom na rečeno, za interese sporta se možemo složiti da broj nije vidljiv iz svih kuteva sprijeda, a to ćemo riješiti.”

Force India će ovog tjedna odraditi tzv. filmski dan, što će im dobro doći da pregledaju bolid iz svih mogućih kuteva. A do tada mogu pogledati kako su novo pravilo interpretirali u Ferrariju…


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.