Hockenheimov šef nije siguran u domaćinstvo nakon 2018.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Hockenheimov šef Georg Seiler nije siguran hoće li njegova staza biti dio F1 kalendara nakon 2018. godine. Podsjetimo, oktanski cirkus se sljedeće godine vraća na Hockenheimring, ali dulji ugovor od toga nije potpisan.

“Ubuduće nećemo zaključivati ugovor koji uključuje bilo kakav rizik”, rekao je Seiler za njemačku novinsku agenciju DPA. “S ekonomskog stajališta, morali smo prihvatiti gubitke kroz Formulu 1, što je imalo značajan utjecaj na naše rezultate posljednjih godina. Isto tako, ne dobivamo niti jedan jedini euro subvencije od regije, države, saveza ili bilo koga drugoga, za razliku od praktički svake druge staze.”

Na pitanje hoće li u budućnosti biti VN Njemačke, Seiler odgovara:

“Za mene je sve jasno. Imamo ugovor za sljedeću godinu, ali ne i nakon nje. Ako slijedimo prethodno pravilo, 2019. će biti red na Nurburgringu, a onda 2020. ponovno na nama. Ali samo ako ugovor odgovara.”

“Ako se osnovni uvjeti ne promijene, budućnost Formule 1 u Njemačkoj je definitivno pod upitnikom. Ako više ne bude Formule 1, onda neka bude tako. Međutim, nadam se i čvrsto vjerujem da novi vlasnici imaju interes za VN Njemačke.”

“Njemačka je važno tržište za Formulu 1, bez obzira na kojim stazama se utrka održava.”

Novi šef Formule 1 Chase Carey se slaže oko važnosti VN Njemačke, ali je nedavno rekao da se utrke ne moraju nužno održavati na Hockenheimringu ili Nurburgringu.

“Već sam se sastao s nekim njemačkim predstavnicima i razgovaramo o dvije staze koje su ugostile VN Njemačke u prošlosti. Ali gledamo i druge opcije. Međutim, prerano je za donošenje konkretnih odluka.”


Odgovor

5 komentara

  1. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Žalosno je i poprilično čudno što VN Njemačke već nekoliko godina na jedvite jade opstaje u kalendaru Formule 1. Imaju sve preduvjete za uspjeh: velika povijest ove utrke, imali su najuspješnijeg vozača u povijesti, zadnje 3 godine dominirala je njihova momčad, a prije toga je 4 godine zaredom njihov vozač dominirao, jedna su od rijetkih zemalja koja i dalje ima sve utrke uživo na javnoj televiziji…Kad ni to nije dovoljno za uspješnost utrke, to je stvarno čudno.



    8
    8

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      i meni to nije skroz jasno…jako je pao interes za f1 u njemačkoj, to je činjenica.
      prošle godine bile su rasprodane najjeftinije karte, a na utrci je bilo ljudi koji su tražili karte za kupit, ali nisu htjeli dat 235 e i više. znači nijemci – imaju para ..njima je 235 e ko meni 600 e i ne daju. ne žele. pragmatici…puno više dobiju na utrkama dtm-a, moto gp-a, vln-a, adac gt masters i sl…
      kao što je navedeno u tekstu, hockenheim nema nikakve donacije/subvencije. visok je hosting fee, i krivo idu onda sa previsokim cijenama karata. umjesto da imaju niže cijene i više posjetitelja i veće prihode na kraju… nisu imali ni ga karte za koje imaju idealne uvjete, mogli su ‘ladno prodat 10 000 takvih karata po 100 e.
      još se sjećam da se jednom jedan od organizatora hvalio kako nemaju nikakav popratni sadržaj (koncert nekakav) , da to njima ne treba…



      3
      3

      0
  2. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Znam da smo to svi milijun puta napisali, ali stvarno mi suza ide kad vidim ovu sliku Hockenheima, i ovaj put što je vidljiv kroz šumu, koji je nekad DAAAAAAAAVNO bio najljepša i najdraža ravnica u kalendaru Formule 1.



    3
    3

    0
  3. Williams
    nigel7 Prikaži

    nadam se da ce ostat u kalendaru ,,,njemačka j izgubila interes za f1 jer su i sami vidili da su utrke dosadne,,ne mogu svatiti zašto su srušili stari dio staze kroz šumu šteta


    0
    0

    0
  4. Formula 1
    data Prikaži

    ma kad ga je tilke izmrcvario, nek ga i nebude vise. nemojte vise muciti jadnu stazu


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.