Vandoorne: McLarenovi problemi mi pomažu da se razvijem kao vozač

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

McLarenov novopridošli vozač Stoffel Vandoorne vjeruje da ipak postoji nešto pozitivno u svim silnim problemima koji su zadesili njegovu momčad. 25-godišnjak je došao na mjesto Jensona Buttona nakon što je prošle godine osvojio bod na VN Bahreina. No, ove godine još nije uspio ponoviti taj uspjeh.

Prvak GP2 serije iz 2015. godine vjeruje da ovo neće naškoditi njemu kao vozaču.

“Zapravo mislim da je ovo bilo vrlo dobro za mene kao vozača koji se razvija,” izjavio je za Autosport. “Iako je situacija teška mislim da se može puno toga naučiti iz ovog.”

“U mojim juniorskim kategorijama skoro nikad nisam imao problema. Uvijek sam se borio za pobjede i prvenstva, a sve je išlo više ili manje glatko.”

“U redu, imate ponekad jednu lošu utrku, ali sad mi je novo iskustvo prolaziti kroz teško razdoblje gdje stvari ne idu onako kako planirate. Iz toga mogu puno naučiti.”

Vandoorne je u McLarenovoj obitelji od 2013., a već je to godina dana nakon što su osvojili svoju do dan danas posljednju pobjedu.

“Fokusirate se na toliko stvari i pokušavate naći detalje da bi se poboljšale različiti dijelovi bolida.”

“Zapravo mislim da je ovo za mene veliki izazov da radim zajedno s ekipom i da se vratimo na vrh.”

Nema brzih rješenja

Vandoorne kaže da McLaren ne postavlja nekakve posebne ciljeve za ostatak ove sezone.

“Očigledno, mi smo jedna od najvećih ekipa u Formuli 1 i želimo se boriti na vrhu, to je definitivno ono što želimo. Trenutno nismo u toj poziciji, ali osjećam da je tu prisutno sve što je potrebno za uspjeh u budućnosti.”

“Sad je samo pitanje koliko se brzo možemo vratiti na pobjedničke staze.”

“Vjerojatno ne postoji brzo rješenje našim problema, ali sam uvjeren da ćemo jednog dana imati jak paket.”

Belgijac napominje kako su trenutne brige posebno bolne ako se sjetimo da su vidno napredovali prema kraju 2016. godine.

“Svi su očekivali još jedan korak u pozitivnom smjeru. Iz različitih razloga to nije bio slučaj.”

“Ali, tu smo gdje jesmo. Nije idealno, ali mislim da imamo sve elemente da budemo ponovo kompetitivni.”


Odgovor

4 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Dobar je dok pozitivno razmišlja, jednostavno on tu nista ne moze osim voziti i nadati se boljem, a sezona ne da je katastrofalno pocela, nego covjek nije uspio kako treba se ni sastavit sa bolidom od problema. Jest da je zaostatak za Alonsom cesto jako velik, ali brate koliko je problema imao i koliko je vremena samo sjedio u garazi i posmatrao umjesto da vozi, dobar je, jos i pozitivno razmislja :thumbs:



    8
    8

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Al zanimljiv je sav taj debakl od 2015….Svakim danom ih problemi gutaju kao zivi pijesak, al oni svakim tim danom izvlace optimizam iz rukava….Stvarno su se pokazali kao prava opasnost top timovima…



    5
    5

    0
  3. Davor7 Prikaži

    Upravo je suprotno,pobjede i dobra mjesta na kraju bolje razvijaju mlade vozace. Da je Hamilton na pocetku karijere sjedio u ovakvom McLarenu danas ne bi bio ni priblizno toliko dobar vozac. Primjer Verstapena je jos bolji jer ide u korak s vremenom,iako je talent Vandornea mozda i veci od Verstapenovog mladi nizozemac se brze razvija jer sjedi u puno boljem bolidu i iskustvo u borbi za sam vrh u F1 je neusporedivo s ovim sto dozivljava Vandorne. Neki ce reci da Vandorne jos nije dobio Alonsa,ali sumnjam da bi ga dobio i Verstapen da su kolege u Red Bullovom bolidu. Ono sto je meni nevjerojatno zacuđujuce je Honda u cijeloj ovoj prici koja je zakazala kao niti jedan proizvođac motora u povijesti F1. Ove sezone kada su svi mislili da je nakon 2 godine debakla napokon nesto nauceno i da ce biti puno bolji Honda napravi 3 koraka unazad i sastavi losiji motor nego sto su imali u 2 potpuno promasene sezone. Mogao bih to shvatiti da se radi o Cosworthu,ali za Hondu koja je div i cija financijska sredstva nemaju limit zaista nemam niti jednu dobru rijec. Nikad u zivotu nisam vidio toliku nesposobnost jednog proizvođaca motora u F1 kao kod Honde



    5
    5

    0
  4. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Koji P.R. je ova F1 pa oni 3 godine imaju kramu al uporno moraju govorit kako je sve 5 .



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.