Abiteboul pohvalio Renaultov tempo u utrci

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Nakon teškog povratka Renaulta kao konstruktorske momčadi u Formulu 1 prošle sezone, francuska ekipa napravila je veliki napredak ove sezone. To je još jednom potvrdio i šef momčadi Cyril Abiteboul, koji ne krije oduševljenje i povjerenje u očigledni napredak svoje momčadi.

Abiteboul je dao komentar o performansama u utrci na VN Rusije prošlog vikenda:

“Još jedan korak naprijed za momčad ovog vikenda, ne samo što potvrđuje da smo redoviti među deset najboljih u kvalifikacijama, već također pokazujemo da je tempo utrke poboljšan skoro kao i kvalifikacijski.”

“Ovo je bilo jako uzbudljiva utrka za Nicu dok smo vozili reaktivnu strategiju nakon slabog prvog kruga, pokušavajući se tim izboriti s bolidima Force Indije najbolje što možemo. S ovom neobičnom strategijom mi smo vršili pritisak na njih većinu utrke, ali na kraju je Hulkenberg morao štedjeti gorivo i nije mogao zaprijetiti Estebanu. Učinili smo sve što smo mogli na utrci za koju smo znali da neće biti najpovoljnija za naš paket.”

Njegove riječi sugeriraju da je Renault premašio vlastita očekivanja u Rusiji i da će taj uspjeh sigurno dati daljnju nadu mnogima u momčadi.

“Naša sveukupna izvedba daje nam snažan optimizam dok idemo prema stazama koje bi trebale više odgovarati našem bolidu.”

Na kraju se osvrnuo na Palmerov vikend u Rusiji:

“Jolyon je imao težak trkaći vikend s vrlo kratkom utrkom nakon Grosjeanovog ambicioznog poteza. To je prava šteta, jer je pokazao jasne znakove konkurentnosti u petak i subotu.”


Odgovor

5 komentara

  1. avalon Prikaži

    renault svoj tempo može zahvalit izdržljivosti pirelli guma i valjda donekle svojoj nježnosti prema gumama te odustajanju ricciarda i massinom neplaniranom odlasku u box inače bi hulkenberg završija na 10. , a ne 8. mistu ( sa kojega je starta ) . ko zna kako bi proša i sa TR/carlosom da nije uspija “štedit” gume jer carlos je bija iza njega , a onda je u 25 ili 26 krugu iša u box dok je nico osta na stazi još 14 , 15 krugova i nabija prednost koju španjolac nije moga dostić . u svakom slučaju renault izgleda napreduje jer prve 2 trke su završavali sa krugom zaostatka za vodećima , a ove 2 su završili u istom krugu sa vodećima i osvojili ( nico ) 6 bodova .


    0
    0

    0
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Zanimljivo da je Nico u tih 14, 15 krugova sa starim gumama “nabio prednost” koju spanjolac nije uspio stici sa novim gumama.
      Sa Ricciardom i Massom se slazem, ali sto se tice Torro Rossa, njih je ocito Renault (Hulk) oderao na stazi, nije mu nista poklonjeno, nema smisla da budu u tvom komentaru :)



      3
      3

      0
      • avalon Prikaži

        jesam li negdje napisa da je hulkenbbergu nešto poklonjeno ? a to šta je renault odera TR na stazi … to je bilo malko teško uradit s obzirom da su i kvyat i sainz startali iza njega . da su bili boje plasirani u Q pa da je ovako završilo onda bi to bilo “deranje” TR od strane renaulta/hulkenberga ;) bi li se mogli složit da je FI zahvaljujući motoru mercedesa brži bolid od renaulta jer obje su ga pretekle na samom startu . nico je obje FI “preteka” kad su išli na izmjenu guma ( 25. i 27. krug ) 13 krugova na starijim gumama brže FI nisu mogle dostić , prestić renault . možda jer je “tampon” bija massa koji je nekoliko krugova prije FI minja gume ,a to ti je nekih 23 s prednosti nice ( još uvik na “startnom setu” guma ) pred felipeom . ne negiram ništa samo ukazujem da plasman nije rezultat nekog izuzetnog tempa nego slijeda događanja ( odustajanja ricciarda i massinog neplaniranog posjeta boxu ) . i šta je čudno ako neko na starijim gumama vozi dobra vrimena pa ga vozač sa novijim ne može dostić ? je li i seb ima mislim 8 krugova svježije gume pa nije dostiga finca koji je btw još i napravija grešku ( lock up oba prednja ) i time “zaradija” flat spot šta mu nije olakšavalo vožnju . ovo me malko podsjeća na mađarsku 2015. kad je fernando osvojia 5. misto i mnogi fanovi McLH su “skočili” zanemarujući činjenicu da je plasman bija splet okolnosti u konfuznoj trci .



        1
        1

        0
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Dobro je prika, ne pjeni se, ja sam i napiso da se slazem sa tvojom konstatacijom za Ricciarda i za Massu, a da je Renault Torro Rossa dobio cisto. Samo sam na to mislio, nisam isao provocirat, pozz prika :)


        0
        0

        0
  2. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Može se reći da se Hulkenberg stvarno trudi.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.