Alonso: McLaren gubi dvije i pol do tri sekunde na pravcima u Sočiju

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Fernando Alonso je nastup u kvalifikacijama za VN Rusije završio u drugoj rundi osvojivši posljednje mjesto. Zaostatak za tada najbržim vozačem je iznosio čak tri pol sekunde, a McLarenov vozač kaže da njegov bolid gubi tri sekunde na pravcima Soči Avtodroma zbog nedovoljno snažne Hondine pogonske jedinice.

“Nevjerojatno je koliko gubimo na pravcima. Mislim da je bilo 1.3s u prvom sektoru, a imamo samo jedan zavoj i s tim nemamo problema. To je ono što imamo.”

“Na pravcima gubimo dvije i pol do tri sekunde na ovoj stazi… to smo znali i prije dolaska ovdje, ali onda uslijede kvalifikacije i uvijek želite malo više.”

Ipak, Španjolac je zadovoljan svojim performansama s obzirom na to da je u prvoj rundi kvalifikacija timskog kolegu Stoffela Vandoornea ostavio sedam desetinki iza sebe.

“Mislim da su to u osnovi bile savršene kvalifikacije. Krug u Q1 bi se teško mogao ponoviti. U Q2 sam napravio par pogrešaka, ali Q1 je bio jako dobar.”

“Sedam desetinki prednosti nad timskim kolegom u istom bolidu, pred nekim tko je slavio u svim kategorijama prije dolaska u Formulu 1, tako da se i dalje osjećam na vrhuncu forme.”

Na pitanje što očekuje od utrke, Alonso dodaje:

“Više-manje isto što smo vidjeli u Bahreinu, Kini, Australiji. Isto ono što ćemo vidjeti u Španjolskoj, Monaku, Kanadi…”

“Svakog četvrtka, petka, subote i nedjelje stojim ovdje i pokušavam najpristojnije odgovoriti, ali to će biti pomalo monotono, ista priča kao što je uvijek bila u Formuli 1.”

“Već sada možemo reći da će se Ferrari i Mercedes boriti za pobjedu ove godine, da će Red Bull pokušati biti na postolju, da će Williams biti u bodovima, a da ćemo mi ostali pokušati ugrabiti bod kada ostatak to dozvoli.”

“Prema tome, pokušat ćemo imati savršenu utrku, ali svjesni svojih ograničenja.”


Odgovor

5 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    2009 R.I.P FORMULA 1. FUCK THIS SHIT.



    5
    5

    0
    • zigorec Prikaži

      Halo, AlonsoForever i vi ostali koji ste mu dali srčeka! Zar takvo što pisati samo zato što tvoj (vaš?) ljubimac ima tako loše godine (desetljeća) i momčad je za ne vjerovat već 3 sezone? Zbog čega uopće pratite formulu? Pa oduvijek su bile dominacije – Mercedes, prije njega Vettel, MSC u Ferrariju, ranije McLaren kada je samo bilo pitanje da li će prvak biti Prost ili Senna, pa tako u nedogled u povijest. Ove godine je bar zanimljivo da imamo dvije momčadi koje se bore za vrh. Moram priznati da nikako ne shvaćam vaše stavove. Pa prošlih godina nisam bio navijač Mercedesa, a pogotovo ne Hamiltona, pa sam svejedno jedva čekao svaku utrku iako se krajnji rezultat uglavnom znao. Ljudi božji, smanjite si frustracije, nemojte gledati Formulu 1. Uh, u rano se jutro uzrujam, a čeka me roštilj i poslije utrka. Nema ljepšeg dana od takvoga.



      6
      6

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Prvo svjetsko prvenstvo mu je Bernie poklonio.
      Kad tako kreneš, pa sudjeluješ u dva najveća skandala u F1 povijesti, onda tvojoj karmi nema spasa, bez obzira na kvalitetu.
      On je zapravo crna mačka. Gdje on dođe stvari idu naopako.


      0
      0

      0
  2. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Sto u prijevodu znaci da su od svih poprilicno brzi po zavojima… Alonso, ne kakaj..



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.