FIA dodala uspornike u drugom zavoju staze u Sočiju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 6 komentara

Međunarodna automobilistička federacija je dodala uspornike i izmijenila rubnike u drugom zavoju Soči Avtodroma kako bi spriječila vozače da steknu prednost tako što će si ‘skratiti put’.

Upravo je taj desni zavoj prva zona kočenja nakon startno-ciljne crte te je bio poprište raznih scena kada su vozači vozili izvan granica staze i tako stjecali prednost, pogotovo u prvom krugu utrke.

Momčadi i vozači su ovoga puta upozoreni da su novi 50 milimetara visoki ‘ležeći policajci’ postavljeni tri metra od ruba staze na izlazu iz zavoja 2.

Ukoliko vozači ipak odu široko izvan staze, utoliko će morati voziti oko dugačkog drugog rubnika prije nego što se vrate na stazu.

“Svaki vozač koji ne uspije savladati zavoj 2 vozeći stazom i koji prođe lijevo od narančastog rubnika na vrhu zavoja, mora se kasnije držati lijevo od drugog narančastog rubnika na rubu umjetne trave, te se sigurno vratiti na stazu na početku zavoja 3”, rekao je u svojoj noti direktor F1 utrka Charlie Whiting.


Odgovor

6 komentara

  1. Formula 1
    data Prikaži

    ma sve usporite. najbolje da na cijeloj stazi izgradite zidove, pa cemo imati 20 “dragulja” u kruni f1.


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Zidovi/ograde i pijesak su zakon po tom pitanju. “Prirodno” kažnjavaju vozace, a da ne govorimo kako veći rizik od gubitka vremena ili odustajanja mijenja pristup u voznji…



    7
    7

    0
  3. Michael Schumacher
    cavallina Prikaži

    Jos da naspu pijeska okolo, ne bi bilo ni potrebe da povisuju rubnjake…ali pijesak bi trebao po svim ‘parkiralistima’ koje su napravili u novije vrijeme..



    6
    6

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.