Strateška grupa odbacuje planirano smanjenje dozvoljenih motora?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

U Formuli 1 trenutno je dozvoljeno koristiti maksimalno četiri motora u sezoni, a za 2018. planirano je smanjenje tog broja na samo tri po sezoni. Ipak, taj plan možda neće biti proveden i prema pouzdanom njemačkom portalu Auto Motor und Sportu, to je bila jedna od tema jučerašnjeg sastanka Strateške grupe.

Smanjenje dozvoljenih motora isplanirano je kako bi se smanjili veliki troškovi današnjih pogonskih jedinica, no sada se pojavila priča kako troškovi time ustvari ne bi pali. Proizvođači bi morali u tom slučaju redizajnirati motore kako bi povećali izdržljivost, a zbog toga bi mogle patiti i performanse motora.

AMuS-ov Michael Schmidt objašnjava:

“Mercedes, Ferrari, Renault i Honda su zaključili kako veći životni vijek motora zahtijeva više razvijanja i više testnih ciklusa.”

Iz Mercedesa potvrđuju:

“To će mnogo koštati.”

Strateška grupa je stoga odlučila predložiti odbacivanje smanjenja broja dozvoljenih motora na tri, no planirano smanjenje cijene motora za kupce od 5 milijuna eura žele zadržati.

“Na taj način su svi na dobitku”, kaže Schmidt.

“Privatnim momčadima smanjuju se troškovi za motore, a proizvođači ne moraju redizajnirati svoje pogonske jedinice.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    I ovih 4 je premalo….Ja rijec pouzdanost gledam kao na to da motor ne smije riknut kao Hondin u Bahreinu (prije utrke, kraj utke itd..) i nekako bi 2-3-4 najvise utrke bile dovoljne za jedan motor, ali oni ocito razmisljaju na nacin da motor izdrzi 5-7 utrka sto je meni suludo jer ti bolidi f1 idu stalno preko 300 na sat, pa usporavaju, pa ovo pa ono i ja mislim da je to malo prrveliko opterecenje….Ne razumijem se u motore f1 , ali znam da je sve to napredovalo i mozda je cak u tom nekom svijetu realno ocekivati 3-4 motora po sezoni, ali ako oni zele manje cijene motora, manju kompliciranost ne znam sta im je trebala ta tehnologija neka, struja, generatori ovo ono i to je taj problrm iako se ne mogu pozalit kad vidim koliku snagu razvijaju ti motori….Moje misljenje je da se trebaju uvest/vratit malo “suroviji” motori u f1 ?



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.