Renault ne daje Alonsu luda obećanja: Iduće godine se nećemo boriti za naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Dok frustracije u McLaren-Hondi rastu, Fernando Alonso će vjerojatno sreću iduće godine potražiti drugdje. Obzirom da je prilično nerealno očekivati zainteresiranost Mercedesa ili Ferrarija, jedina izgledna opcija je Renault.

No, Cyril Abiteboul kaže da oni neće davati nikakva “luda” obećanja i da će Alonso morati biti strpljiv.

“Počeo sam raditi u Enstoneu dok su Flavio Briatore i Fernando Alonso bili tu s nama u Enstoneu. Ovaj period me emotivno dotiče. Ipak, okolnosti su se promijenile i trebamo vozačku postavu koja će biti pravi izbor za budućnost.”

“Mislim da se iduće godine nećemo moći boriti za naslov.”

Abiteboul misli da su top-vozači potrebniji kad se ekipa bori za titulu.

“Ne postoji vozač koji će vas prebaciti iz druge u prvu jakosnu skupinu, to je sigurno. Mislim da se krećemo u smjeru vozačke formule, a ne u smjeru momčadske formule. Ako pogledate naš razvoj, nadamo se da ćemo za dvije godine biti u skupini top ekipa.”

“Dotad će se pravilnik stabilizirati i svi će više-manje doseći svoj limit.”

“Tada će biti ključno imati vozača koji će dati svoj doprinos kako bi bili najbolji. Ali, ne planiramo raditi ludosti jer znamo našu situaciju i moramo uzeti u obzir vrijeme.”

Alonso se složio s McLarenom da neće otići dok najprije ne razgovara s trenutnom ekipom, a Renault također želi vrijeme kako bi donio sud o tome koliko su njihovi vozači (Nico Hulkenberg i Jolyon Palmer) dobri.

“Moramo biti pošteni prema svojoj vozačkoj postavi, želim vidjeti koliko su dobri.”

Hulkenberg je impresionirao već na samom početku jer je u tri navrata porazio Britanca. S druge strane, Palmer je priznao kako nije imao previše sreće i još čeka svoj prvi pravi GP vikend ove godine u kojem će odraditi sve treninge i utrku na nivou kojeg od sebe očekuje.


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Mislim da je nazalost Alonsu isteklo vrijeme da se bori za pobjede u F1..ukoliko i ode u Renault..njima ce trebati jos koja godina da se postave na pobjednike staze..a nazalost Alonso ce onda vec imat 37-38 god..pitanje je dali ce moc ovu “zivotnu formu” zadrzat toliko dugo..



    4
    4

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ostani u McLarenu, nista nece biti od Renaulta.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.