Villeneuve: Dvije su klase vozača, ili ste Alonso ili ste Rosberg

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 11 komentara

Iako je većina vozača u negativnom tonu prokomentirala Alonsov izlet u Indianapolis, postoje i oni koji tvrde da je dvostruki svjetski prvak donio ispravnu odluku. Nedavno je Daniel Ricciardo podržao McLarenovog vozača rekavši da to uopće nije loša odluka za vozača koji se nalazi u njegovoj situaciji, a Španjolac je podršku dobio i od Jacquesa Villeneuvea čije izjave često podižu dosta prašine.

“Mislim da to što on radi ima veliku vrijednost, to pokazuje da je pravi trkač i da je iznimno hrabar”, rekao je Kanađanin za španjolski AS. “Svi već znamo kakav talent ima Alonso, njegovu klasu kao vozača, ali ova gesta ga čini još većim te će ga obilježiti kao pravog vozača.”

Na pitanje što je mislio reći s ‘pravi vozač’, Villeneuve dodaje:

“Pa, trebate samo slušati što su drugi vozači rekli o njegovoj odluci. Čuo sam da su Nico Hulkenberg i Romain Grosjean rekli svoje mišljenje. Hulkenberg je rekao da je to opasno, prevelik rizik, da on to ne bi učinio, da je vozio Le Mans jer je to bilo drugačije. Isprike ili nešto.”

“Mislim da postoje dvije klase vozača. Ili ste Alonso ili ste Rosberg. A Hulkenberg je Rosberg.”


Odgovor

11 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ovo sto Alonso radi zasluzuje cisto postovanje. Prije svega zbog rizika. Materijalno je obezbjedjen za 10 zivota ali to ga ne sprjecava da zivi. To me podsjeca na ewan mcgregora i njegova putovanja oko svijeta na motoru i kroz afriku sa prijateljom boormanom. Odlican serijal ko nije gledao. Takvi ljudi mogu naci milion razloga zasto to ne uciniti i ne jebu to ni jedan posto. Respect.



    19
    19

    0
    • Formula 1
      data Prikaži

      ovo je njegov protest protiv momcadi. da su ostavili mercedesov motor, danas bi imali jos jednu momcad u vrhu, vrlo vjerovatno. ovako………..bolje mu je malo probat taj americki, nego opet DNF


      0
      0

      0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    “Mislim da postoje dvije klase vozača. Ili ste Alonso ili ste Rosberg. A Hulkenberg je Rosberg.”
    – žestoko i intrigantno



    8
    8

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    A gdje spada Jacques Villeneuve?
    Ali, da nema dlake na jeziku, to je činjenica.
    Čovjek ništa ne umotava.



    9
    9

    0
    • Formula 1
      villeneuve7 Prikaži

      CART, Indianapolis 500 i Formula 1 prvak (samo su Andretti i Fittipaldi to uspijeli) te drugo mjesto u Le Mans 2008. Rekao bih da je 1999 prihvatio poziv i presao u McLaren sad bi bio bolje zapamcen, ali zbog losih odluka i kontroverznih izjava tako je kako je.



      5
      5

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        To opet nije odgovor na pitanje gdje on spada, a BTW te informacije znam i ja. Ali hvala u svakom slučaju.
        Po uspjesima na više strana, ispade on extra vozačina, i spram Alonsa i spram Rosberga, kao i spram mnogih drugih.
        A po meni je recimo za klasu ispod svog oca, koji eto, nema ni Cart, ni Indy 500, niti je bio F1 prvak (iako je vrlo lako to mogao biti), niti ima šta na Le Mansu,….., čak su mu i ostale brojke u F1 lošije u poređenju sa sinom….



        6
        6

        0
      • Formula 1
        villeneuve7 Prikaži

        apsolutno se slazem da je Gilles daleko iznad Jacquesa. Jos jedan dokaz da statistika ne igra stvarnu ulogu u odredjivanju klase. Jacques nije klasa kao Alonso, ali u svojim najbojim danima kada je harao motorsportom bio je jako brz. Sta reci za nekoga ko je u svojoj prvoj F1 utrci startao sa polea, postavio najbrzi krug i umalo pobijedio da nije bilo kvara na bolidu, i sve to protiv Damon Hilla.



        6
        6

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Sve sa dominantnim bolidom Williamsa. Sve što je napravio, napravio je u te dvije godine (1996-1997). U narednim sezonama nije imao bolid, to stoji. Ali opet, nije vozio baš tolike kante.
        Ali jedan Rosberg je, prije nego je dobio dominantan bolid, dakle prije 2014, barem imao pobjeda, PP i FL i zapaženih vožnji.



        2
        2

        0
    • avalon Prikaži

      teško je reč di jacques spada ka vozač . činjenice su da je ima jako uspješan start u F 1 .. 1996. ka rookie je na kraju završija na 2. mistu tek 19 bodova iza hilla koji je ipak bija 4 sezone iskusniji od kanađanina . već sljedeće 1997. je osvojia titulu samo jbga … 1998. williams je osta bez renaultovog motora , vozili su na mecachromov ( to je bila neka inačica Renaulta RS9 ali ipak kopija , a kopija nikad nije ka original ) motor te je williams sa 1. mista u vozačkom i konstruktorskom 1996./97. , “kliznija” na 3. u konstruktorskom i na 5. ( villeneuve ) i 7. ( frentzen ) u vozačkom prvenstvu . posli toga je vozija BAR , sauber , BMW sauber , a to nisu bili konkurentni bolidi ( sredina konstruktorske tablice ) da bi sa njima ima nekakve zapaženu uspjehe . to me čudi jer prve 2 sezone jacques je odvozija odlično , 3. vrlo solidno s obzirom na “gubitak” renaultovog motora , a opet nije uspija “uletit” u neki od recimo značajnih tomova F 1 . komparacija …. npr perez je vrlo solidno odvozija prve 2 sezone ( ali daleko od uspješnosti jacquesa ) i to mu je bila “ulaznica” za McL , max solidna sezona u TR “kupila ulaznicu” za RB a villeneuve je osvojena titula bila “ulaznica” za pad karijere u nekonkuretnim bolidima . meni malko čudno ….. možda je sve bilo bad luck pa JV nije uspija pokazat da je “napravljen” od sličnog materijala ka i njegov otac ?



      7
      7

      0
  4. Alain Prost
    D10S Donator Prikaži

    Alonso je vanserijski vozac a Rosberg je “samo” dobar vozac.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.