Bottas: Želim saznati zašto sam bio spor

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 33 komentara

Bottas je jučer u ovo vrijeme slavio svoju prvu pole poziciju u karijeri, a večeras je nakon utrke vidno iscrpljen i razočaran nakon što cijelu duljinu utrke bolid nije mogao dati ono što je Valtteri tražio. Problem je navodno bio u pritisku u gumama, zbog čega Finac nije imao nikakvu brzinu i tempo naspram Hamilton i Vettela.

“Sigurno je da sam jučer u ovo doba očekivao više od utrke, ali tako je kako je. Moramo proučiti zašto nismo imali brzinu da budemo konkurentni danas, jer sam relano bio dosta sporiji od ostalih. Tlak u gumama je predstavljao veliki problem, posebno u prvom dijelu utrke, Sebastian i Lewis su stavljali veliki pritisak na mene otraga i nisam mogao kontrolirati utrku. Pokušao sam, ali jednostavno nije bilo niti prianjanja niti ubrzanja da budem u mogućnosti kontrolirati tempo, što je značilo da sam morao voziti agresivnije zbog čega sam istrošio gume još brže. Nismo imali sreće ni pod sigurnosnim autom, imali smo spor boks i dosta gužve koja je smetala, pa sam izgubio poziciju u odnosu na Sebastiana. Do kraja utrke i dalje nisam imao dobar osjećaj u bolidu i brzinu, sada samo želim saznati što se događalo.”

Na vrh svih muka, Mercedes ga je čak dva puta tijekom utrke pitao da se pomjeri Hamiltonu koji je bio vidno brži, što se Bottasu nije svidjelo ali kaže da razumije poentu momčadi.

“Nije mi bilo svejedno. To je jedna od najgorih stvari koje možeš čuti kao vozač, ali to je život. Razumijem momčad zašto je to uradila, Lewis je imao veće šanse od mene da napadne Vettela i bio je dosta brži. Nije mi bilo drago, ali razumijem, pokušavao sam se fokusirati na svoju utrku što je bolje moguće. Nakon svega, timski sam igrač.

“Da nije bilo naredbi, možda bih i mogao ostati ispred Lewisa na kraju, morao bih se dobrano braniti, ali mislim da je postojala šansa, ali to nije bitno sada.”


Odgovor

33 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Nisi ti bio spor, samo Ferrari je bio brzi :)



    2
    2

    0
  2. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Naviki se na to da ces se skalnjat :)



    2
    2

    0
  3. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Jer jesi spor. ?
    Malo mi ga je zao gledati kao vodonosu i da se mice Hamiltonu kao pod plavom zastavom, mislim da vrijedi vise. Bolje da je ostao u Williamsu. Ovo je po meni ispod njegovog kalibra.



    2
    2

    0
    • Formula 1
      data Prikaži

      ispod njegovog kalibra? vozi za top momcad i to je ispod kalibra? pa zasto se vec 3 utrke kotrlja po stazi umjesto da pokaze taj kalibar? cinjenica je da se malo tko moze mjeriti sa shamiltonom u smislu brzine, ali ovaj je spor za poludit. dva finca u 2 top bolida, a neznas koji je sporiji.



      1
      1

      0
  4. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    novi rubens barrichello!



    2
    2

    0
  5. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Zato sto nisi bio dovoljno brz..



    2
    2

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Nico je za tebe speedy gonzales, on je s pole-a rutinski dobiva utrke. Ne znam Bottase, trgni se ili ostaješ vodonoša.



    2
    2

    0
  7. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    O cemu ti o SC ? Pa on vam je pomogao a ti si spor jer imas takav ugovor .



    1
    1

    0
    • Formula 1
      data Prikaži

      kako im je to pomogao? koliko znam, bili su ispred ferrarija prije SC, a poslije iza? i jos je penalton dobio kaznu dok je SC bio. gdje je to pomaganje tocno?


      0
      0

      0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        pmogao im je tako što je Seb išao brzinom SC od su Mercedesi bilu u boksu, a sa onakvim paceom kakvog je imao Seb ne da bi bio prvi poslije izmjena guma negobi imao barem 8-10 sek prednosti u odnosu na Botasa. Ako SC odmaže zašto svi lete baš tad u pit?



        4
        4

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        sto znaci “onakvim” paceom? bio je brzi jer je promijenio gume. isto tako je shamilton bio 2s brzi po krugu kad je on imao nove gume. vettelu se ama bas sve poklopilo. da nije one kazne i sporog bottasa i cekanja u boksu, bilo bi svasta na kraju


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        The Stig Prikaži

        Ja idem u box u brzom krugu ati ides u box pod SC u sporom krugu . Jasno ?



        2
        2

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Izgleda da nije.
        Eno, piše čovjek i na drugom članku (Lauda: Imali smo dosta problema) kako je SC pomogao Vettelu.
        A to kad promijeniš gume prije konkurenta da bi stvorio neku prednost zbog svježijih guma (npr. 1sec po krugu, lupam) u narodu je poznato kao “undercut”.
        A da nije bilo tog SCa, bili bi iza Vettela još više, barem 5-6 sekundi.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        sa “onakvim paceom znači”: poslije vettelovog pita vremena: 12. vet 1:34.597, ham 1:37.096, a da nije bio sc u 13, krugu hamilton bi vjerovatno još vozio bez promjene guma tj još više vremena izgubio! vettel je u odnosu na hamiltona kroz pit u 11. krugu izgubio preko 18 sekundi (vremena vet 1:54.814 a ham 1:36.564) dok je ham u odnosu na vettela kroz svoj pt u 13. krugu izgubio svega 4.6 sekundi (vremena vet: 1:50.925, 1:55.500). koga je zajebo izlazak sc-a? Nikija poštujem kao f1 legendu ali nije tačno da je vettel profitiro poslije sc-a već naprotiv.



        2
        2

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        i btw hamilton ni u jednom krugu nije bio brži od vetela 2 sec.



        2
        2

        0
  8. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Tesko mi je povjerovati da je do Bottasa. Ne kazem da ja na razini Lewisa ali ovo danas je cudno. Potvrdjen je problem pritiska guma sa pocetka. Bas me zanima sta ce biti kada zavrse analizu danasnje utrke.



    2
    2

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Vlado, Bottas ima ugovor od samo 1 godine. Male su sanse da ce biti glavobolja Hamilton-u, to u Mercedesu ne zele. On ako zeli ugovor za 2018, sve sto treba jeste da slusa timske odredbe. Bottas sasvim sigurno nije u Mercedesu da osvaja titule, vec da tjera vodu na Hamiltonov mlin.

      Ferrari je si pucao u nogu, tako sto je dopustio utrkivanje vozaca u Kini, mozda bi danas bio hattrick Vettel-a? Mercedes jasno je danas dao do znanja, da je Hamsta njihova krava muzara, a Bottas trava



      4
      4

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Mislim da sam danas u prenosu cuo tota kako kaze nesto kao “u godinama koje dolaze” alidirajuci na bottasa. Bice kljucno kada se ustanovi sta je bio uzrok bottasove lose, bolno lose utrke. Naravno, veliki problem predstavlja jak ferrari. Cak i kada bi bio broj 2 za sada, bilo bi to podnosljivo. Tek je dosao, buducnost je pred njim. Njegovo propustanje danas je bilo iznanenadjenje za lewisa, tj. reagovao je odmah da ne stopa kolegu i time dokazao momcadski duh. Ipak, tek je pocetak, pole nije slucajnost vjerujem da ce jos neko vrjeme biti otvorno u mercedesu.



        1
        1

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Pa pole u i dalje “favorit” bolidu i nije neki uspjeh. Ne omalovazavam, samo kazem da je Bottas brz vozac, velik potencijal, ali u Mercedesu vec 3 utrku ne pokazuje to.

        Ne iskljucujem tehnicke probleme, ali ocigledno psiha je veci problem od bolida. Massa je sa Alonsom imao slicnih problema. Kad vec u ranoj fazi, dobija naredbe, onda ne ocekujem u zapletu nista bolje za Bottasa.

        Nico je bio u slicnom fazonu, dok nije si izborio dvogodisnji ugovor. Kad je to uradio, onda je isao na sve ili nista, pa s tom formulom je i skinuo Hamiltona sa trona.

        Naravno, jos je rano govoriti o svemu, ali vec 3 utrku je inferiorniji od Hamiltona, jos ga pusta ispred sebe, to i nije bas ambiciozno od njega.



        1
        1

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Po čemu je mercedes “favorit” ? Podaci govore suprotno.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Govore 3 godine dominacije, zbog toga je i uloga favorota i dalje na njima, dok se ne dokaze suprotno. Suvise je rano reci, da je Ferrari “favorit”!



        4
        4

        0
  9. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Al kad pogledamo prosle sezone, pa Nico je znao biti iza Lewisa i po pola sekunde u kvalama s istim bolisom samo sto si je on to mogao i priustiti jer su svi ostali bili miljama daleko na vecini utrka, a ja vidim da je Valtteri u prvim i drugim kvalama bio manje od 2 desetinke (u trecima i pobjedio) samo sto je sada Ferrari i naravno Vettel u punom pogonu i sada je svaka storinka bitna….U utrci me malo brine Valtterijev pace nije na razini Hama i Vettela, ali imam osjecaj da ce to ici na bolje ?. Ova je sezona Ferrarijeva prilika i Merc si vise ne smije priustit rizike s taktikama, svaki krug je bitan, a u kvalama svaka stotinka i tisucinka tako da ne bih krivio Valtterija toliko.Iskrno, Hamilton je bolji vozac, jedan od najboljih na gridu tako da samo kazem kako je proslih sezona Nico znao zaostajati i puno vise od Bottasa.Naravno prerano je suditi jos o tome je li on losiji ili bolji od Nice, to ce vrijeme pokazati, ali moramo reci da je zasad u nekim segmentima bolji od njega, ali u nekima i losiji ?



    1
    1

    0
  10. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Bikoz Hamster is faster den ju.



    4
    4

    0
  11. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Bottas: Želim znati hoću li i cijele sezone biti vodonoša? O, pa čekaj! To već otprije znam. Može nešto teže? :D



    4
    4

    0
  12. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Ja virujem da ce vrime pokazat svoje i da ce bit sve brzi,nedjeluje mi on ka vodonosa inace konstantan je vozac ovik je bia u bodovima i nije radija greske, moze on puno bolje



    2
    2

    0
  13. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Svaka čast Bottas, ovim potezima si pokazao da si pravi timski kolega.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.