Hondini problemi s vibracijama neće biti otklonjeni do svibnja ili lipnja

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Promjena koncepta pri dizajnu i konstruiranju nove pogonske jedinice je zadala velike muke Hondinim inženjerima, koji probleme sa staze nisu ranije imali i na ispitnom stolu u Sakuri. Ona je stoga nepouzdana te joj fali snage, nešto slično kao i 2015. No, spas od još jedne katastrofalne sezone može doći u B-specifikaciji koja bi se trebala pojaviti za mjesec ili dva, a otprilike tada bi trebali biti riješeni i problemi s vibracijama koji prave velike probleme njihovim vozačima, naročito pri promjenama stupnjeva iz nižeg u viši, što Alonsu i Vandoorneu oduzima povjerenje te narušava vozne karakteristike bolida u zavojima.

“Mislim da se vozači ne slažu, ali poboljšali smo se (po pitanju vibracija) od početka sezone”, rekao je Hondin šef Yusuke Hasegawa. “To smo činili postepeno, ali naravno da još uvijek nije u potpunosti otklonjeno. Sa sljedećom nadogradnjom bih to potpuno želio riješiti.”

Što se tiče napretka oko rješavanja problema s vibracijama, Hasegawa kaže:

“Ne možemo vam reći točan datum, ali ovdje ili na bilo kojem grand prixu bismo htjeli nadograditi naše motore da imamo priliku.”

Japanac je otkrio da je Honda napravila određene promjene na pogonskoj jedinici za VN Kine jer sada svi proizvođači imaju potpunu slobodu po pitanju razvoja.

“Izmijenili smo neke stvari na sustavu dovoda smjese goriva i zraka, nemamo ograničenja po pitanju tokena ako trebamo promijeniti paket u motoru. Ali još uvijek postoje ograničenja kada je riječ o broju motora po sezoni.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.