Hasegawa: Mislili smo da će biti lakše

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Hondin šef za Formulu 1 Yusuke Hasegawa je priznao kako je njegov inženjerski tim podcijenio težinu zadatka izrade kompetitivnog motora, a prošle godine u prosincu su shvatili da imaju ogroman problem.

U razgovoru za Autosport Hasegawa je rekao:

“Užasno sam razočaran. Naravno da smo primijetili kako većina problema dolazi od naše pogonske jedinice. Pošteno je reći da nisu svi problemi u njoj. Ali, što se tiče performansi – najveća slabost je upravo u tome. Vrlo smo razočarani.”

“Iskreno, olako smo razmišljali, a nova tehnologija je bila preteška. Imali smo neke eksperimente u laboratoriju i mislili smo da je lako, to je moja pogreška.”

“Ono što smo napravili s jednim cilindrom je bilo na vrlo dobrom nivou, ali kad smo identičnu stvar preslikali na V6 motor – to nije funkcioniralo. Vrlo smo razočarani. Ali, bilo je prekasno kad smo to primijetili – bio je Božić.”

Hasegawa kaže da je upravo to bilo vrijeme kada su trebali potvrditi posljednju specifikaciju.

“Imamo strašne vibracije. Jedino što vam mogu reći jest da na dinamometru nismo vidjeli takve probleme. To se događa kad imamo mjenjač, osovinu i gume. Molim vas da shvatite kako ne krivim šasiju, moramo i na dinamometru shvatiti što se događa.”

Logično, ekipa i vozači nisu dobro primili još jednu tešku godinu jer se očekivalo kako će u trećoj godini sudjelovanja to ipak pristojnije izgledati.

“Pokušao sam reagirati na depresiju u ekipi i kod vozača, ako za to postoji način, ali nije lako. Nadogradnja motora je velik posao i trebamo živjeti s ovom situacijom nekoliko tjedana. Očigledno, ako pronađemo rješenje onda će sve biti u redu.”

“U Sakuri radimo još više nego inače, pokušavamo sve što je u našoj moći.”

Za kraj je zaključio:

“Ako nađemo dobro rješenje moramo promijeniti motor za petu ili šestu utrku, stoga, zaista želim to riješiti prije toga ili u tom roku.”


Odgovor

5 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    da je ova prva ili druga godina, pa ajde nekako… tuga, jad i čemer.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Daj micite ih od McLarena. Kakav cirkus.


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    wilson Prikaži

    Honda, moćna kompanija, 21. stoljeće a rezultati takvi kakvi su. S lošega na gore. Za ne povjerovat.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ljuci sam i frustriraniji od Alonsa i cijelog Mclarena, ali rekao bih da j ovo jedan iskren komentar od Hasegawe…jbg priznaje da su zeznuli stvar i da pobjeda nece biti skoro, pa cak ni s tim novim motorom ?….mozda jedne druge godine, ali sada zapravo tek ulaze u sport….2 godine su tjerali svoje i mislili da rade pravilno, ali sudeci po ovoj izjavi, mislim da okrecu novu stranicu.


    0
    0

    0
  5. Spr Prikaži

    Cini mi se kad bi dali tolike resurse za izradu motora,obicnim mehanicarima kod nas da bi od nicega napravili sigurno bolji motor od njih,pa ne mogu vjerovati da poslije tri godine oni nisu nista naptavili ali bas nista,osim sto su potrosili milione!!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.