Lauda: Na Kimiju poslije utrke nije bilo kapljice znoja

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 12 komentara

Nakon VN Australije mnogi su sasuli drvlje i kamenje po Kimi Raikkonenu, koji je odvozio primjetno lošije kvalifikacije i utrku od momčadskog kolege. Time je Finac podsjetio na 2014. i 2015., kada je pored Alonsa, odnosno Vettela, izgledao veoma nekonkurentno i sporo. Niki Lauda dao je jednu zanimljivu izjavu o tome kakav je Raikkonen bio poslije prve ovosezonske utrke.

“Ne znam što je pošlo po krivu za Raikkonena. Razlika između njega i Sebastiana bila je velika, što inače nije slučaj. Bio je sporiji od samog starta. Poslije utrke sam vidio da uopće nije umoran. Vidio sam ga kako sjedi s naočalama na glavi, veoma opušten i bez kapljice znoja.”

Pitanje je što se stvarno dogodilo s Kimijem prošlog trkaćeg vikenda. Prema navodima talijanske publikacije Gazzetta dello Sport, Finac nije došao na proslavu pobjede nakon utrke, iako to do sada nije izbjegavao.


Odgovor

12 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Ice ice baby…


    0
    0

    0
  2. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Zato sto je zvjerina! Hladna jebena zvjerina iz onih njihovih 999 šuma i 1000 jezera! ZVJERINO!!!!! #ForzaFerrari


    0
    0

    0
  3. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Ne zovu ga bez veze Ice Man


    0
    0

    0

  4. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    SLUŽBENO : bile su bezalkholne pive i šampanjac.


    0
    0

    0
  5. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ice Man, to sam i ja pomislio. Ali logika je zapravo da bi nekom tko je odrasao i navikao na hladnije krajeve toplina trebala jos i vise smetati…
    A Lauda je provokator koji aludira da se Kimi skoro “nije pojavio” na utrci… :-)


    0
    0

    0
  6. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Kimi sigurno nije imao što slaviti, čak mi se doimao razočaranim… trkaći tjedan petkom nikako nije bio dobar za Ferrari, Seb je cijelu večer do sitnih sati sa svojim inžinjerima pokušavao odgonetnuti problem setupa jer im se dan uglavnom trošio na rješavanju problema termodinamike fluida (sumnja se na podnicu, jer se nagađa da Ferrarijev bolid tamo ima jednu vrstu premosnice vodenog hlađenja) posebno je problem bio izražen na Kimijevom slučaju. Čini mi se da će to do Kine riješiti. Kimi je morao napraviti posao umjesto Verstapena (zadržati Hamiltona), i u tome je cijela kvaka… i nezadovoljstvo. Rekao bih identičan “neuspjeh” u Bottasovom slučaju (kvalifikacija, a samim time i utrke).

    Nadam se da će se to uskoro riješiti, jer Kimi sigurno ima potencijal kad sve funkcionira kako treba.
    Seb, je malo drukčija priča u takvim situacijama… što se vidi po predanosti u i izvan boksa. Njegova sve-prisutnost sigurno ‘ubrzava’ proces oporavka, te njegov dio tima bolje funkcionira u kriznim situacijma, kao u ovom slučaju.


    0
    0

    0
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Ajde Niki reci da li je veći problem što je Seb toliko brži od Kimija ili što je Bottas toliko blizu Hamiltona?


    0
    0

    0
  8. Formula1
    ArmandoŽ Donator Prikaži

    Meni se gledajući trku, Kimijev bolid je znatno bio u problemu ,Nije on pravio greške u putanjama ili puštao gas – jednostavno njegov bolid nije mogao bolji.Možda su Fetelovi inžinjeri napravili neke promjene , a Kimiju su ostali iste postavke da vide razlike…
    Možda sam subjektivan- ali nešto ne štima u cijeloj priči… kimi nije vozač drugog reda….


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Setup bolida sigurno u oba Ferrarija nije bio isti, ali pitanje je koliko je tome sam Kimi kriv zbog svojeg pristupa cijelom vikendu. Kimi se u jednu ruku zadovoljio tim što je završio utrku što mu protekle dvije sezone s Ferrarijem nije pošlo za rukom, a opet jest vidno razočaran što nije mogao bolje. To mogao sam podebljao jer je fkt pitanje koliko je do njega bio taj setup i koliko je mogao predanijim radom u petak kao Seb popraviti to stanje sa inžinjerima.

      Sve u svemu, ovo sigurno nije prava forma Kimija, očekujem ga unutar desetinke dvije sa Sebom u kvalifikacijama.


      0
      0

      0
  9. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Majstor, što bi se znojio?
    Lagana nedjeljna popodnevna vožnja i P4. :)
    Ovi se ostali satrali, dehidrirali, nikakvi.
    Lauda je stari spletkar, ne ‘primjećuje” on to bez neke koristi za sebe.


    0
    0

    0
  10. zigorec Prikaži

    Zadnje kada je Kimi davao sve od sebe i kada sam ga obožavao bilo je u Lotusu. Od kada je objavljeno da prelazi u Ferrari, činilo mi se da je to isključivo zbog para i da nema baš nekog interesa davati sve od sebe. Dokaz tome su one sezone kada su ga satrli Alonso i Vettel. Pa čak i prošle godine Kimi nije bio toliko dobar koliko je Vettel bio loš pa je ispalo da je Kimi opet onaj stari. Da proširim psihološku analizu, dojma sam kako je i kod Vettela to dosta važno – ako krene dobro u sezonu grist će, a ako potone cijelu sezonu se samo vuče, pa je tako bilo s Riccijem 2014. u Red Bullu, a isto tako i prošle sezone s Kimijem. Zaključak: Kimi je ispod očekivane razine, a vrlo je upitno i da li on stvarno želi (i još može) više od toga.


    0
    0

    0
  11. JFK Prikaži

    Nakon utrke je izjavio da je nakon kvalifikacija već bilo jasno što su trebali napraviti (tj. gdje su pogriješili u setupu) ali tada je već bilo kasno. Prelaskom na soft gume problemi su nestali ali tada više nije bilo potrebe pritiskat a i bilo je dosta štednje goriva.

    Bitno je za oba vozača da znaju gdje su pogriješili kod Kimija, kako se to više nebi ponovilo.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.