Stroll: Nije me briga što kritičari kažu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 16 komentara

Ovogodišnji debitant Lance Stroll kaže da ga nije briga što kritičari govore uoči njegove prve utrke u Australiji. 18-godišni Kanađanin u Formulu 1 dolazi direktno iz Formule 3, a iako je na prvim testovima imao dva izvrtanja i sudar – drugi tjedan Barcelone bio mu je puno mirniji.

Naravno, kritika ide na način kako je dospio u Formulu 1, obzirom da je vozač kojem mjesto plaća otac, milijarder Lawrence Stroll.

“Ne zanimaju me kritike, to nije moja stvar. Svi smo mi profesionalci. Situacije se događaju u motorsportu i jednostavno morate ići dalje.”

“Sve je jasno. Imali smo jedan frustrirajući tjedan, ali smo se usredotočili na idući i napravili smo dobar posao. Dugi stintovi, kratki stintovi, sve komponente guma, sve smo testirali i bio je dobar tjedan.”

“Bio sam na putu da napravim 1:19.5 u krugu kad sam izletio. Bio sam osam desetinki sekunde brži na ultrasoftu za što mislim da je sasvim u redu. Ipak, sad nije prikladno da se usredotočimo na vremena krugova.”

Stroll inzistira na tome da neće postavljati nikakve posebne ciljeve za prvu utrku, ali ne isključuje mogućnost bodova.

“Mislim da moramo ostati mirni i ne vidim zašto bismo morali postaviti cilj. Samo trebamo raditi svoj posao i vidjeti gdje ćemo završiti.”

“Ovo je za mene nova staza, nikad nisam bio tu. Drukčija je od drugih, ovo nije normalan trkaći vikend. Mijenja se od jednog do drugog dana i bit će puno toga što moram naučiti. Ali, korak po korak.”

Mercedes, Red Bull i Ferrari nedostižni

“Top 3 ekipe će biti jako teško dostižni, ali iza njih sve će biti borba. Moramo se fokusirati na vlastiti posao.”

“Ne smijemo si postaviti neku poziciju kao cilj. Vidjet ćemo rezultate kad dođu utrke.”


Odgovor

16 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Jos si ti zelen, druze moj…A ne profesionalac.


    0
    0

    0
  2. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Teško je ne primjetiti tu jednu bahatu crtu kod tih pridošlih mladih vozača. Ne znam kako je to ostalim navijačima, ali meni je osobno to turn-off i veliki no-no!!


    0
    0

    0
    • F1puls
      Krstas Donator Prikaži

      Pa pazi. Nisu svi takvi.

      Iz ugla navijaca, fana mladog vozaca(cak mladjeg i od mene), mozda ponasanje mi je donekle vaznije od samog kvaliteta vozaca. I toga kakav je na stazi.

      Stvarno sam ponosan sto sam navijac Estebana. Jer osim sto je OK vozac, dusa je od covjeka. Al stvarno.Totalno neiskvaren momak. I to je nesto sto vise cjenim nego njegov talenat.
      Primjera radi, Okona nikad ovo nebi izjavio. Nikad ni slicno ovome.
      Svaka izjava mu je na mjestu. Nije prepotentan.
      Donkle je u ratu Maksom pa i Paskalom, ali nikada ih nije pljuvao. Pricao jeste u vezi Maksa i F3 skroz otvoreno kako se bas i ne vole ali da ga postuje. Takodje da nije iznenadjen njegovim ponasanjem na stazi. A i u vezi Paskala rekao da mu je drago sto je nasao mjesto u F1. Bez obzira sto ga je prozivao. Pa i vise puta.

      I Vandorne je isto OK momak.
      Ali ima vozaca mladjih koji bukvalno ne postuju rodjenog oca. Dje ces dalje…


      0
      0

      0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Ja sam što se tiče toga na potpuno drugom kraju spektra. Meni se ta bahata crta i doza arogancije kod mladih vozača sviđa. Sviđa mi se to što ne znaju kalkulirati i što voze srcem, a ne glavom.
      U konačnici svi oni sazriju kroz 2-3 godine i shvate da to nije način vožnje kojim se osvajaju utrke i prvenstva. Tada se smire i većinom nestaje ta arogancija koja ih je ”krasila” na početku karijera.


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ma daj, znaci i Vettel je jos uvijek profesionalno nezreo vozac zbog dive-a/krive procjene u prvom zavoju Malezije? da ih ne navodim dalje i za ostale lisce…
        Revansizam u Spa je meni sasvim jasan (startao drugi i vrlo izvjesno ispunjenje sna da se popne na postolje pred svojom publikom). i sta je to toliko neprofesionalno napravio? Di je zajebo a da je sjebao sebe ili momcad? Uostalom, ako je to “djetinjast i nezreo pristup” a ne ljudskost, sta je onda Hamiltonovo zadrzavanje u zadnjoj utrci, ili Vettelovo kukanje i psovanje na team-radio i umalo izbacivanje sebe i Riccija s kontaktom u Meksiku?

        Mislim da je puno vise pokazao upravo suprotno – itekakvu profesionalnu zrelost:
        Nepopustanje pod ogromnim pritiskom (Španjolska), spremnost na timski rad (Njemacka i Malezija), cuvanje guma i konstantnost u krugovima, brzinu, vrlo malo pogresaka, a bogami uz sve to i paletu pretjecanja kao nitko drugi na gridu.
        Nisi primjetio da kad kod njega malo pre cesto “fali dlaka” za neki sudar da bi bilo “zbog srece”…
        Osobno, mislim da moze sve sta hoce i sta se trazi, a u izboru poteza su nijanse, koje ce sa iskustvom jos mudrije birati…


        0
        0

        0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Meni takodjer ne smeta toliko ta crta… u voznji. Kod ponasanja je malo kompleksnije…
      A iskusni “top trio” nije (Alonso, Vettel, Hamilton)? jos bolje- nisu bili?
      Mladi si time (bahatost, ego, kako god) kupuju publicitet, a stariji time sto ga uspjesno kamufliraju kroz iskustvo u izjavama, osmjehivanjima, zezancijama, imiđu… Svaka cast Kimiju, kod njega to nisam vidio…
      Zapravo, trebali bi prvo utvrdit na kakvu “bahatost” tko misli? Vjerojatno vecina misli na Maxa… Nek mi netko ukaze na jednu njegovu bahatost, prepotenciju, omalovazavanje nekoga ili nesto slicno… Jedino mi pada na pamet Vettelu “škola iz ponašanja”, koju je izjavio u branjenju na ostre napade na sebe…


      0
      0

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Vjerojatno većini smeta to što je Max “projekt”. Kao što je Vettel bio projekt Red Bulla, tako je sad Max, s tim da je tu još i cijela priča s Josom (i njegovim karakterom), a i ne pomaže dojam da su ga odmalena uzgajali da bude ovo što jest. Meni se još uvijek više sviđaju “spontani” majstori, iako je teško prepoznati i diskutabilno je koji su to točno, a ne ovi isprogramirani poput Maxa ili Strolla.

        Usput, Vandoorne mi se čini jedan od ovih prirodnih majstora, barem ovako na prvi pogled, ali to ćemo tek vidjet…


        0
        0

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Ante, nebi li se svi vozači u F1 mogli okarakterizirati kao svojevrsni ”projekti”. Svi oni su već od malih nogu uzgajani da budu ono što su danas, vrhunski vozači. Veliki broj vozača, ne samo u F1 nego općenito, je prvi put došao u doticaj s kartingom u ranoj fazi svojeg života i nakon što je otkriveno da imaju potencijala svi su se oni počeli ”uzgajati”. Nitko od njih se nije krenuo baviti automobilizmom u 20. godini života i slučajno na lokalnoj karting stazi otkrio da bi mogao postati novi Schumacher.

        A i nije samo taj ”uzgoj” dovoljan za postati F1 vozač nego se treba roditi i s određenim darom. Da je samo ”uzgoj” bitan onda bi i ja danas možda vozio u Red Bullu da su me roditelji još u pelenama stavili u karting :D

        I vezano za Vandoornea, mislim da je njegov stari bio vlasnik neke karting staze u Belgiji ili tako nešto, tako da je mali Vandoorne mogao besplatno nizati krugove pa bi se i on mogao svrstati u skupinu ”projekata”.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Naravno da su projekti u tom smislu kako kažeš, nitko se nije našao s 20 godina da ga otkriju kako je mogući talent, nego su od malih nogu trenirali. Ali, jedna stvar je kad treniraš u selu u Belgiji gdje ti otac stavi čunjeve na terasu i digne kredit za kupiti kart, a nešto sasvim drugo kad ti je otac F1 vozač ili milijarder.

        Na kraju rad i talent prevagnu, ovo što mi pričamo mislim da je samo stvar pristupa i dojma, ali nitko nije postao prvak (pogotovo višestruki) nezasluženo.


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ante, svi oni imaju tatice dubljeg džepa (pogotovo za nase pojmove), u najmanju ruku dovoljno dubokog da ih poguraju… i svi oni imaju debelu pozadinsku menađersku pricu, bez koje sigurno ne bi bili ovdje. To je surova istina danasnjeg svijeta sporta. U nogometu je to npr. brutalno, cak i kod nas, a kako je tek onda u elitnom sportu sa samo 22 mjesta?!
        Dalje je samo stvar medijske pompe… Mogao je Jos Verstapen poduvat svima u RB i ne znam sta napravit, ali mu ne bi proslo da Max nije toliko dobar. Uostalom, di su sinovi svih ostalih bivsih vozaca?
        Nitko se ne pita zasto bas njegov sin?! a i nije bas imao neku upecatljivu karijeru i sumnjam da je stvorio takav autoritet da svi pusu kako on hoce… Covijek je puno vremena i paznje ulozio u sina, i to ocito vrlo pametno i spretno, jer vecini to ne uspijeva… Maxu je ocito F1 sve u zivotu, i to od malih nogu. Dakle – decko se jebeno NARADIO.
        i meni sad nije jasno zasto se toliko to gleda s negativnim i nezrelim predrasudama. Je li Max dokazao da je iznadprosjecno dobar? jest. Tko je za to zasluzan? Najmanje 98% on SAM! jer talent i pomoc roditelja bez krvavog rada su ku..c!
        Dakle, iz aviona mu se vidi predanost, fokus, da grize i da je jeben igrac s jebeno cvrstim stavom, samopouzdanjem i profesionalnom zreloscu, koji su se mogli razvit samo iz rada. A pored toga, sve ostale price o “bubuljicama”, tinejđerkskim “bolestima” i “tatinim sinovima” mozete objesiti macki o rep!


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Maxu se može sve priznati, ali “profesionalna zrelost” definitivno nije nešto što ga je krasilo prošle godine. :) Djetinjast i nezreo pristup dokazao je revanšizmom u Belgiji kad je nakon utrke fino objasnio svoj manevar prema Raikkonenu:

        “If turn one hadn’t happened, I wouldn’t have been so aggressive and pushed Raikkonen out like that.”

        O Verstappenovoj profesionalnoj zrelosti bi se moglo pitati i Rosberga nakon što ga je amaterski izgurao u prvom zavoju Meksika gdje je dlaka falila da okrene bitku za naslov zbog svog loše procjenjenog manevra. Ali dobro, kaos pali navijače, kaos je dobar za show i zato mu se puštalo da radi što hoće dok su za iste i manje grijehe neki manje atraktivni vozači dobivali smiješne kazne (opet, pitaj Rosberga).

        Doduše, nekako mislim da sve to dođe na svoje. Kako kažu – sport ne gradi karakter nego ga otkriva.


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Na krivom mjestu sam replicirao- komentar je gore…
        Ugl, necu vise, opet sam se uvalio u vec isfurano “branjenje Maxa”, a rekao sam si da cu izbjegavat ;)


        0
        0

        0
  3. avalon Prikaži

    aaaaaaaaa bogatoga prasca , nije ga briga šta kritičari kažu ! umisto da kritike na svoj račun izrezuje iz novina i SVAKI DAN detaljno analizira , propitkuje , sanja ih . treba bi se ugledat na ocona ..”Jer osim sto je OK vozac, dusa je od covjeka. Al stvarno.Totalno neiskvaren momak.” kako piše Krstas koji ga vjerovatno osobno poznaje i zna ljudske kvalitete estebana jer drugačije ne bi moga ovako pisat o mladom francuzu . vozačke su valjda manje važne osim ako se ponovno ne radi o strollu jer … mnogi su primjetili kako se 2 X razbija u “prvoj fazi” predsezonskih testiranja ali nisu primjetili kako je bija dobar ( i po ostvarenim vrimenima ) u “drugoj fazi” lance je sin milijardera i automatski je vjerovatno papak kojem je tata kupija misto u williamsu pa je bahat u izjavama iako smo ih mogli pročitat tek nekoliko . npr “Bogat sam, to ne mogu poreći, ali vjerujem da sam svoju priliku u F1 zaslužio jer sam pobijedio u svakom prvenstvu u kojem sam se natjecao,” bahatili se bogatstvom kad ovo izjavi ? laže li kad kaže da je pobjedija ( osvojia titulu ) u svakom prvenstvu u kojem se natjeca ? claire je izjavila ( i prije ovih zimskih testiranja) ““Novac ne donosi performanse u kokpitu. Ili imate talenta ili nemate, a ja mislim da je Lance dokazao da ima talenta.” ona je “primjetila” da je mladac u svakoj kategoriji osvojia titulu , a pokaza je i primjerene performanse na treninzima s obzirom da je rookie bez odvožene trke u F 1 . “Jako je mlad, ali je već u kartingu pokazao izvanredan talent,” rekao je šef Ferrari akademije Luca Baldisserri. , Marc Surer, bivši vozač Formule 1 “Za mene je ovo jasna stvar. Williams treba novac, a obitelj Stroll ga ima. Na sreću, mladi Stroll IMA I TALENTA.” izjave ocona ( koliko smo ih do sada mogli pročitata ? ) su na msitu , nikoga ne pljuje …a koga pljuje stroll i koja to njegova ( od ovo nekoliko ) nije na mistu ? da je neko drugi izjavija kako ga nije briga za kritičare to bi bija znak samouvjerenosti , virovanja u svoje sposobnosti no kad to izjavi lance onda je to bahatost jer je bogat ?!?!?? eto forumaš Beethoven87 je uz strollovu “pomoč” opet iskoristija priliku da još jednom “uzveliča” maxa ka finog pišući ” Nek mi netko ukaze na jednu njegovu bahatost, prepotenciju, omalovazavanje nekoga ili nesto slicno ” stvarno , nikad taj momak nije pokaza bahatost , prepotenciju , omalovažavanje prema nikom od kolega , a od seba se samo branija :) :) kad nije posluša tim odredbu u TR da propusti carlosa izjavija je da to ne radi nekome od koga je miljama udaljen . tada sam mislija da je bahat , prepotentan prema kolegi ali sad znam da je bija u pravu … carlos je po talentu , vještini PUNO LOŠIJI vozač od maxa . kad je posli “bliskog” susreta sa kimijem izjavija da je kimi lažac pomislija sam da omalovažava kolegu ali kasnije , gledajući snimku očito je bilo da kimi laže jer max je bija nevin ka novorođenće … uostalom , nikad ma šta se dogodilo na stazi max nije bija kriv , a ako je nekoga i “napa” ( u suradni sa tatom … massu npr ) to je bilo samo u svrhu obrane od lažnih napada zavidnih kolega . max se zaista naradija da dođe ovde di je sada , odvozija je čak 47 trka ( za karting ne znam ) u nižim kategorija BEZ TITULE za razliku od omalovažavanog strola koje je sve zbog bogatstva servirano jer momčić je odvozija SAMO 109 trka u nižim kategorijama ( za karting ne znam ) i osvojia tek 3 titule Beethoven87 se čudi “…zasto se toliko to gleda s negativnim i nezrelim predrasudama.” kad se piše o maxu ali kad se negativno i sa predrasudama piše o strollu onda je to OK ? zato šta je tata bogatun ? od ovih mladaca , maxa , ocona , pascala lance je bija najupješniji u nižim kategorijama ma koliko to mnogi zanemarivali . ne kažem/tvrdim da će lance bit uspješan ali možda bi trebalo pogledat pa onda osuđivat . nije valjda da je tata kupova titule ? nije valjda da su surer , baldisserri , claire ( bolje rečeno stari frank ) papci koji ništa ne znaju i ne vide nego mladca veličaju zbog tatine “kese” . jos nije ima baš neku karijeru u F 1 pa autoritetom nije moga pomoć sinu … a kakvu je karijeru u F 1 ima stari lawrence da pomogne sinu ? valjda su ga uzeli ( makar 50 % ) zbog minulih rezultata tj 3 osvojene titule ;)


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Pa nista, Max je samo dokazao da titule iz nizih kategorija ne moraju znaciti nista posebno tj. ne suditi na osnovu njih. Prva utrka za rb i pobjeda. Nije to mala stvar. Citavu sezonu je odlicno odvezao, posebno kada se uzme u obzir sa koliko kritika je docekan i losih predvidjanja. Nico rosberg moze dici spomenik maxu jer mu je ovaj omogucio toliko adrenalina i priliku da pokaze muda kao npr. posljednoj utrci, max mu je itekako “pomogao” ili dao jos vecu vrjednos tituli. Max je meni najdrazi vozac od MS, ima taj fokus koji se vidio od pvog dana, vec ima autoritet na gridu, nema zajebancije to zna svako ko ce uci u dvoboj sa njim. On ce se jos ispolirati ali najvaznije je sto svi znaju da je spreman ici do kraja. Avalone, to isto je radio i MS, sjeti se njegovog povratka. Dole Ante pise kako je dobro za siroke mase kako max vozi a vettel psuje preko tr svaku utrku, i to ne samo vozace , to je kao profinjenost koja se ocekuje od velikih vozaca. Sve u svemu, imamo odlican miks na gridu ja sam zadovoljan.


      0
      0

      0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Vlado, palac gore!
      Da zaokruzim, za Avalona. Htio sam samo ukazat na predasude koje imamo. Nisam nista lose rekao za Strolla (ni ostale mlade vozace) nego sam ih upravo suprotno, pokusao indirektno (preko Maxovog primjera) obraniti ili im dati vise kredita… Max je na stazi pokazao di mu je mjesto, a tako ce i ovi mladi, bilo to na vrhu ili dnu poretka. To treba gledat. A izjave, izvlacenje iz konteksta, dojam- to je uvijek subjektivno. Ja ne bjezim od tog da sam mozda subjektivan, ali toliku Maxovu bahatost ne vidim. Vidim samo borbu za svoje stavove i eventualno veliku samouvjerenost. Bahatost je po meni nesto drugo, kao npr. Alonsov tip izjave “najbolji sam na gridu” ili “bio bi prvak da sam u Mercedesu”, a cak mi i to ne smeta jer je zbilja jebeno dobar na stazi. Uostalom, po mom je kriteriju grid i previse “fin” ko u nekom reality showu…


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        titule iz nižih kategorija ne moraju značit ništa posebno ovisno o kome se radi i našim afinitetima prema pojedinom vozaču . pogotovo ne znače ništa ako se nekoga protežira ka šta je helmut od samog početka protežira maxa koji je za njega i prije prve trke bija novi senna . kad je npr kvyat napravija prvi veliki incident u F 1 ? u rusiji u svojoj 40. trci . a max ? u MC u svojoj 9. trci . i kao je prošlo ? kvyat je posli prve velike pogreške “prekomandiran” u TR iako je trku prije ( kina ) osvojia postolje za RB . u 2 završene trke osvojia je 21 bod , tek 3 boda manje od ricciarda ( kojega je godinu prije pobjedija i ako “zanemarimo” australiju koju je australac završija , a rus nije ) . da je bilo koji drugi vozač bija kolega carlosu u TR znate kad bi taj doša u RB zbog pogreške kvyata ? ali max kojeg od početka obožava helmut koji je valjda jedva čeka neko sranje da maxa “ubaci” u RB . e kad ti se tako “otvaraju vrata” i kad te suci toleriraju onda samo nebo može bit granica . jer i wehrlein je talentiran mlad momak “vezan” uz mercedes pa mu ipak taj “njegov” mercedes nije “otvorija vrata” odlaskom rozberga . za njih je bilo još rano da pascal “uleti” u kokpit merca iako je pokaza nekoliko odličnih vožnji u slabom manoru pa čak i osvojia bod šta je ravno čudu . ko kaže da i pascal ove sezone ne bi pokaza di mu je misto da vozi mercedes ? samo … neki su tetošeni , drugi su jedva zadržali misto u F 1 … hvala sauberu mada teško da će sa njim pascal moči nešto pokazat , napravit . neki gube vrime u tek valjda solidnim bolidima sredine tablice jer ih politika RB ne “pušta” ( carlos ) da se pokažu i dokažu . čuvaju ga za što ? sitimo se pereza kad je vozija McL … zbog agresivnosti je otpušten . max je agresinost pokaza i u F3 ( opisa nam je to ocon ) , a u F 1 uz gledanje kroz prste ju je samo potencira . šta je izjavija lani posli dvoboja sa ricciardom ( kojeg je izgubija ) … da bi nekog drugog izgura do ruba staze ( ka šta je izgura rozberga u njemačkoja ) ali to nije uradija ricciardu jer su tim kolege . na opasku laude posli performansa sa kimijem da bi treba posjetiti psihijatra da riješi problem agresivnosti max mje laudi odgovorija “Ako ja odem, mogli bi isto tako otići zajedno,” stvarno je pokaza poštovanje prema osobi koja bi mu po godinama mogla bit dida . ili na opaske villeneuvea kako FIA štiti nizozemca, te da žele da postane zvijezda max je uzvratija “Morao bi malo pripaziti kad priča takve stvari o mogućem ubijanju nekog jer je on ubio nekoga,” kaže Verstappen misleći pritom na suca uz stazu koji je poginuo nakon sudara Villeneuvea na VN Australije 2001. godine. max je pokuša bi i diplomata dodavši “Neka pogleda na sebe. Mislim da takve izjave nisu izraz poštovanja prema obitelji poginulog suca,” zaboravlja npr da je prije 16 godina sigurnost bila nešto “niža” nego danas , zaboravlja da je istu stvar on uradija posli samo 8 odvoženih trka kad je naguzija grosjeana ( ka JV ralfa u australiji ) u MC samo dobro je prošlo jer MC nije brza staza . to se može desit savakome npr alonsu kad je “razvalija” gutierreza . kad je loše starta u spa optužija je oba ferraria da su mu upropastili trku pa se kasnije “osvećiva” kimiju i sebu . ali sve je to OK za fanove i one “malko” subjektivnije , to je srčanost , izvlačenje iz konteksta , a strolla treba “zgazit na neviđeno” jer je bogat i samo je zato u F 1 . jb*š titule ionako nisu važne dokaza max . tanka je linija između hrabrosti i ludosti , između ambicija i cilja koji opravdava sredstva …. po machiavelli – u ;)


        0
        0

        0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.