Paddy Lowe započeo s radom u Williamsu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Bivši Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe se i službeno pridružio Williamsu gdje od danas obavlja istu dužnost kao i u momčadi svjetskih prvaka.

Britanac na ovoj poziciji mijenja Pata Symondsa koji je krajem prošle godine otišao iz Grovea, te će imati i udio u momčadi Sir Franka Williamsa. Preciznije, pridružuje se upravnom odboru uz zamjenicu šefa Claire Williams i Mikea O’Driscolla.

“Uvijek sam imao veliko poštovanje prema Williamsu, mojoj prvoj momčadi u Formuli 1. Velika je čast vratiti se na ovo mjesto i imati mogućnost postati dioničarom. Izuzetno sam motiviran doprinijeti kako bi momčad ponovno postala uspješna”, rekao je Lowe.

“Vizija za budućnost, koju je postavila Williamsova uprava, snažna je te me je natjerala da se vratim organizaciji koja je predana rastu na krilima svog jedinstvenog nasljeđa i ponovnom dosezanju vrha Formule 1. Veselim se ovom uzbudljivom poglavlju svoje karijere gdje ću raditi s Claire, Mikeom i Nickom, te ostatkom ove velike momčadi, pogotovo Frankom, koji je jedan od najpredanijih trkača koje znam.”

Lowe je prije toga proveo tri i pol godine u Mercedesu gdje je imao ulogu izvršnog direktora (tehničkog), te je pomogao momčadi u osvajanju tri uzastopna naslova svjetskih prvaka. Budući da nije postigao uspjeh kod pregovora s njemačkom momčadi, odlučio se vratiti u Williams, gdje je radio u kasnim 80-ima i početkom 90-ih. Tih je godina imao važnu ulogu u razvoju aktivnih ovjesa na bolidu s kojim je Nigel Mansell 1992. osvojio naslov svjetskog prvaka.


Odgovor

1 komentar

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Neka mu je sa srecom, Williams je 2 najtrofejnija momcad u F1 i zasluzuje bolje!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.