Alonso: Više ne moramo voziti kao mala djeca

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 10 komentara

Fernando Alonso kaže da su nova generacija bolida i nove gume koje napokon mogu izdržati stint bez velike štednje prava stvar za Formulu 1, te da vozači neće više morati voziti kao da su “mala djeca”.

Alonso je pretrpio osam teških dana testiranja u Barceloni gdje su on i Stoffel Vandoorne odradili samo 425 krugova, a najduži stint bez ulaska u boks ili bez kvara iznosi mizernih 11 krugova.

Dvostruki svjetski prvak ipak je pohvalio nove bolide:

“Način na koje možete napadati zavoje, osjećaj gripa, to je ugodno iznenađenje.”

“Ovo je najbolji način za osjetiti F1 bolid – voziti onako kako želite, a ne poput malog djeteta u strahu da se gume ne pregriju.”

“Bilo je zabavno opet slobodno voziti.”

Hulkenberg se slaže

Iste komentare imao je i Nico Hulkenberg koji kaže da će vozači sada moći voziti na prirodnom limitu.

Zanimljivo, Hulkenberg je bio jedan od onih koji su bili skeptični oko promjena tehničkog pravilnika, ali sada kaže da je vožnja spektakularna iako se možda na ekranu za prosječnog gledatelja to neće vidjeti u tolikoj mjeri kao za vozače u bolidima.

“Možete voziti na svom prirodnom limitu.”

“Mislim da su to odlične vijesti, kako za sport tako i za mene osobno. To je više moj stil, prirodnije je. Ako idete brže – uvijek je spektakularnije. Treći zavoj u Barceloni bez puštanja gasa – vraški dobar osjećaj!”

Međutim, Hulkenberg se ne može pohvaliti velikom kilometražom na testiranjima, odradio je 314 krugova, odnosno nešto više od 1460 kilometara.

Broj krugova i kilometara po vozaču

Autor grafa: Damir Abramović / Clark

Broj krugova i kilometara po momčadima

Autor grafa: Damir Abramović / Clark

Broj krugova i kilometara po motorima

Autor grafa: Damir Abramović / Clark


Odgovor

10 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jos uvijek imam osjecaj da ce puknit kad vidi da ne moze proc ni u q2 ?


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Ne popravi li se Honda do kraja sezone ode on u drugu ekipu.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Molim dragog Boga da ce top tim imat prazno mjesto ? Kamo srece da su glasine o odlasku u Rbr bile istinite….


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        RBR sigurno ne želi vozaca od 35 godina. Oni se pouzdaju u svoju akademiju ipak ;)


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Al istina je da….Rbr ima svoje to je rijesena stvar, povratak u Ferrari je mozemo reci ili nemoguc ili je vjerovatnost 0.00000001 s tim da ce norat prihvatiti manju svotu novca, a Merc jedino ako Hamilton ode ili Bottas, tako da situacija nije nimalo dobra sto se tice buducnosti Alonsa u ovome sportu jer od Mch definitivno nista ni sljedece, a kamoli ove godine.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        Alonso je imao šansu za prelazak u Red Bull 2008. dok su još bili u razvojnoj fazi i dok se još nisu striktno držali svoje škole, ali sad to nije realno jer Red Bull uzima samo talente iz svoje škole. Verstappen i Ricciardo su odlična postava, tako da momčad nema potrebe za promjenom, a i njih dvojica nemaju razloga za traženjem drugih momčadi. A i da koji od njih ode (to bi prije bio Ricciardo), imaju sjajne rezerve za takav slučaj u juniorskoj momčadi.

        Jedina realna opcija za Alonsa pored McLarena je Mercedes. Povratak u Ferrari nikako nije opcija kao ni RB, dok za ostale momčadi nije realno očekivati da dođu do samog vrha, a sve manje od samog vrha nije dovoljno za Alonsa. Eventualno bi Renault mogao upasti među tu top trojku, ali to je opet dosta riskantna opcija.

        To sam već napisao, u teoriji je ideja McLaren Honde bila sjajna, veliko ponovno ujedinjenje jedne sjajne suradnje iz prošlosti, McLaren dobiva status tvorničke momčadi itd., ali u realnosti to nije ispalo ni blizu očekivanom. Ni treća sezona ne izgleda dobro, motor je ponovo strašno nepouzdan, a ni performanse ne izgledaju dobro. Jedino što me veseli je činjenica da se Alonsu sviđaju novi bolidi, što samo može povećati njegovu motivaciju za nastavkom F1 karijere i osvajanjem te treće titule. Naravno da bih radije da već 2017. Alonso može u borbu za naslov s McLarenom, ali već sam se spremio za novu sezonu punu patnje i frustraciju pa se sad samo nadam da će se 2018. otvoriti mjesto u Mercedesu i da će oni ostati top momčad.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        @croatic f1
        Mene je samo strah pomisliti da je Alonso u ovom timu kao i Schumacher u mercu….Kolko god dobro zvucalo da je on pomogao da se od nicega napravi nesto, meni je to bas obrnuto jer vjerujem da u njemu jos ima one vatre i mladica koji mi je uljepsao cijelo moje djetinjstvo.Bio sam premal da se sjetim postolja iz 2005-2006 pa ih mogu gledati samo na videima iako mi se kroz maglu vrte prizori Renaultovog bolida i zato se iskreno nadam da ce jednom za kraj biti mladic od prije 12 godina…..Najgore mi je od svega to sto ga gledam i sam sebi nezelim priznati da je kraj sve blize i jednostavno ne mogu zamisliti f1 bez njega…ne znam sta ce to bit, ali vjerujem da cu ja zavrsit u ludnici ?


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        U potpunosti te razumijem @Alonso king ;)
        Ja ne sumnjam da je Alonso i dalje sposoban za borbu za naslov, ali strah od mirovine je definitivno prisutan. Stvarno se nadam da će uspjeti naći mjesto u top momčadi 2018. ili da će nekim čudom McLaren Honda proraditi do kraja ove sezone (ne tek kad Alonso ode, samo bi mi to falilo :mrgreen: ).


        0
        0

        0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Bojim se ja da ćeš ti i dalje morat vozit kao malo dijete, ako ne zbog guma onda zbog motora.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.