Vettel: Loša 2016. je maskirala veliki korak naprijed

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Nema sumnje da je Ferrari momčad koja je pokazala najveći napredak tijekom osam dana predsezonskog testiranja u Barceloni, Vettel i Raikkonen su završili na vrhu poretka sa dva najbrža kruga uz dosta završenih krugova. Izgleda kao da se Ferrari vratio na prave tračnice, nakon uspješne 2015. većina gledatelja je očekivala da Ferrari nastavi napredovati, ali su se mnogi i razočarali prošle sezone kada Ferrari jednostavno nije bio na nivou. Iz tog razloga ljudi u Ferrariju su odlučili da ovoj sezoni pristupe bez puno obećanja i pretpostavki, već radije brojke govore samo za sebe. Sada kada su pokazali što mogu, Vettel je mogao iznijeti svoje mišljenje pred sezonu.

“Mislim da smo bolje pripremljeni nego prošle sezone, odvezli smo više krugova. Sve ukupno gledano, momčad je u boljem mjestu nego prošle godine. Ona je bila jako teška za nas i mislim da smo svi naučili nešto iz nje, bila je jako važna za nas kao momčad.

“Ako pogledate rezultate može se reći da nije baš uspješna sezona, ali bilo je jako važno ono što se događalo u pozadini. Napravili smo korak naprijed, ali mislim da nećemo dobiti pravi dokaz toga do Australije ili prvih par utrka u sezoni.”

Mercedes i dalje glavni favorit

“2016. smo naučili dosta lekcija, kao tim i kao organizacija, pomoglo nam je da još malo odrastemo. 2015. je bila odlična godina za mene i za momčad da se vrati na pobjedničke staze, onda je 2016. bila korak unazad što se rezultata tiče, ali veliki korak naprijed za našu momčad. Kada momčad počne da radi kao jedan, rezultati moraju doći. Ne znam koliko će to potrajati, ali jednom ćemo uspjeti.

“Mislim da se u Melbourneu možemo boriti za postolje, ali to je još daleko. Mi nismo odjednom favoriti samo zbog predsezonskih testiranja. Kada osvojite tri titule za redom, nema sumnje da ste vi i dalje favoriti bez obzira na promjene pravila, s toga smatram da je Mercedes i dalje momčad koju se pita.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    mljac Prikaži

    Ovo jako dobro izgleda, imam osjećaj da će Ferrari biti zvijer…


    0
    0

    0
  2. redfull@ Prikaži

    ja se plasim svega ovogo ,uvek ferrari na testu brzi a na utrci zezne stvar .


    0
    0

    0
  3. redfull@ Prikaži

    daj boze da im odere guzove mercedesu , ali ali sam dosta skeptican.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.