Alonso: Momčad i ja smo spremni da pobjeđujemo, Honda nije

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 44 komentara

Fernando Alonso je osuo žestoke kritike prema Hondi pred španjolskim novinarima nakon što je još jedan dan testiranja morao sjediti u pozadini dok se radilo na bolidu. Alonso je danas završio 46 krugova uz ne baš impresivna vremena, nakon što su se već pet dana testiranja mučili s pogonskom jedinicom. Španjolac nikada nije krio da nije zadovoljan Hondinim motorima, a niti danas se nije suzdržavao od primjedbi na račun japanskih partnera.

“Mislim da trenutno nismo daleko od vrha što se tiče šasije. Imamo samo jedan problem, to je pogonska jedinica. Nema nikakve pouzdanosti i nema snage. Zaostajemo po 30km/h na svakom pravcu za ostalima. A kada ste toliko sporiji od ostalih jako je teško dobiti neki dobar osjećaj za bolid.

“Situacija je slična onoj prošle godine. 2015. smo vjerojatno bili još više zaostajali za konkurencijom nego sada. Taj zaostatak mi sada teže pada vjerojatno zbog promjene pravila preko zime, imao sam velika očekivanja jer je to bila naša šansa da sustignemo ostale.

“Moramo se popraviti. Situacija nije niti blizu idealna. Mi smo velika momčad. McLaren je dominirao sportom godinama i borio se za titule godinama. Svi moraju dati najbolje od sebe i moramo ostati bliski i raditi zajedno. Očekujem reakciju od momčadi.”

Neke od Hondinih problema Alonso je nazvao amaterskim, te svalio krivnju na Hondu što su za šest dana testiranja prešli najmanje kilometara.

“Problem koji smo imali s dizajnom spremnika za ulje je bio amaterski. Svakim danom otkrivamo po malo snage i malo pouzdanosti. Što više krugova odvezemo saznajemo više stvari i problema, kao na primjer pregrijavanje stražnjih kočnica, karoserija nije dobro pričvršćena itd. To su sve one osnovne stvari koje otkrivate na prvom ili drugom danu testiranja. Ali mi svaki dan odvezemo po 40 krugova tako da se može i reći da smo mi na drugom danu u odnosu na ostale. Za sada se ne brinem za VN Australije, bit ćemo spremni, samo je pitanje koliko ćemo snage u motoru imati”

Za kraj razgovora, na pitanje može li proći kroz treći zavoj staze u Barceloni bez puštanja gasa, Alonso je kroz smijeh dao sarkastičan odgovor:

“O da! S ovoliko snage mi svaki zavoj prolazimo bez puštanja gasa.”


Odgovor

44 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Vec sam na forumu napisao… dal da se smijes na ovo zadnje ili da places…


    0
    0

    0
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Alonso was asked if he’s able to go through turn 3 flat out: “With our lack of power, every corner is flat out.

    ..genijalno… U Mclarenu, tj. Hondi, vjerovatno imaju cijelu paletu wakizashi noževa.. za svakog po jednog.. no ne za samoobranu. :mrgreen:


    0
    0

    0
  3. Davor7 Prikaži

    Da je netko ovo rekao da ce se dogoditi McLarenu sa Hondom prije 2.5 godine svi bi ga proglasili luđakom i admini bi mu vjerojatno banirali racun zbog pisanja gluposti


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ne znam bas jel sve do Honde! Mislim da nije problem napravit motor koji ce osvajati bodove, vec je problem napraviti bolid koji ce pobjedjivati.
    Na tom polju ne briljira Ferrari i Renault.

    Problem je sto Honda zagrizla dobar komad ka razvoju motora, zeljeli su nesto revolucionarno, nesto slicno kao Mercedes, sa takvim pristupom su povecali apetite McLarena i sad iste moraju hraniti pustim obecanjima.

    Honda je jednostavno prebrzo usla u F1. A to sve zbog McLaren-ovog ega, ovi se nisu mogli nositi s cinjenicom da vise nisu glavna momcad sa Mercedesovim motorima, sad ispastaju zbog toga. Da su bili mudriji, ostali bi do 2016 god, imali bi dovoljno informacija pri razvoju Honde, a ovi se malo bolje pripremili za novu eru.

    Nekako je sve to izgledalo na vrat, na nos, Honda poletila u F1, McLaren poletio Hondi, a Alonso u McLaren. Prica je bila fantasticna, ali ocigledno je bio los reziser :)

    Kako god, svi su krivi!


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Kakav McLarenov ego? O čemu ti pričaš? Pa Honda je dovoljno iskusna firma da zna koliko treba vremena za razvoj motora. Međutim ima na autosportu plus članak o hondi u indycaru gdje isto ne briljiraju i imaju zaostatak za chevroletom, a bogme i kvarove. Slične probleme imaju iu wtcc-u. Jednostavno kao da to više nije ista firma .


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Ni Japanci nisu što su nekad bili.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Joj Dani tipicni si kontras, al neka.

        McLaren je digao nos nakon Mercedesove separacije. Ptice na grani znaju da McL nece vise biti centar svijeta, zeljeli su upravo svoj motor, a alternative nije bilo. Honda je izbeljila oci kad su culi rijec “hibrid”. McLaren se odmah zaletio njima, vele Japaneri pioniri hibrida napraviti ce cudo.

        Bi sipak.

        Nakon prve sezone (koja je btw bila testna) Ferrari i Renault su dozivili uzasan poraz. Vec je bilo jasno koliko je Mercedes bio ispred svih, a kamo li Honde.

        Ugovor sa Hondom je bio potpisan vec 2014, to je bilo vec kopanje rupe za grob. McL je htio ocajnicki da se odvoji od Merca, pa evo sta su dobili!

        Svi konzumenti Mercedesa su profitirali, a McL se vec 3 godinu pati. Sad ko je tu kriv? Renault i Ferrari su svoju sezonu isto prosuli, ali su bili bogatiji sa kamaru informacija i ispravljali krive Drine. Honda nije jos ni tlo dodirula.

        Mozemo reci Honda jer su nesposobni da naprave pouzdan motor, no kriv je i McLaren koji se odrekao dobrog motora, radi svojih interesa. Prodavali su pricu o historiji i Senni, halo to je proslost. Ko zna kakve jos McLaren ima zelje za taj motor, da se doslovno stopi s njihovom sasijom.

        Zasto McLaren ne da Hondi da ima drugu momcad? Pa ko zna kakve bi oni uslove dali Hondi! Mozda bi Honda bila bolja kao sam svoj majstor, nego McL-ov potrcko.

        Koncept Hondinog motora je kompleksan, zato i imaju ovoliko problema, no takav motor ako proradi to je sveti gral, a sve dok ne proradi Honda ce biti mlavljena toljagom po ledjima.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @slav
        honda je objavila da se vraća u f1 sa mclarenom u 5. mjesecu 2013.
        a i to je onda već bila javna tajna.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Da i da su imali tad spreman motor McL bi momentalno otisao k njima. McL je zelio da ima zaseban motor. Zeljeli su da se separatisu od Mercedesa.

        McL je glavni razlog ranog ulaska Honde u F1, th bilo tipicno skakanje u prazan bazen.

        Ne branim Hondu, oni su po meni nesposobni da naprave motor za ukus McL-a, no sigiran sam da bi kao samostalan tim bili bolji, zato su htijeli jos jednog dobavljaca no McL im nije dao. Tu odmah nesto smrdi..


        0
        0

        0
      • Mclaren
        wilson Prikaži

        @Slavenowsky…Može objašnjenje što je to toliko komplicirano i potencijalno sveti gral u odnosu na Mercov motor kojega kopiraju ako se ne varam? I Renault je izgleda prihvatio taj koncept plus nešto svojih điđa. Hvala


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @slaven, Čim je Mercedes ušao u F1, u McLarenu su znali da nikad ne će dobivati motor kvalitete kakvu će davati svojoj momčadi, a uskoro je izlazio ugovor sa Mercedesom kao dobavljačem. I bili su u pravu. Pa, pogledajmo samo 2013. Zadnju godinu prije prelaska na “štednju”. Mercedes 9 postolja od čega tri pobjede. McLaren, ništa od navedenog. Mercedes drugi konstruktor, McLaren peti. Razlika, skoro tri puta više osvojenih bodova u korist Merca. To je bilo u godini objave prelaska na Hondu, a što i Zeko veli, bila je javna tajna i prije. Već tada su dobivali po guzici od Nijemaca. Samo godinu prije, dok se još ništa nije znalo, Taj isti McLaren osvaja dva i pol pute više bodova od Mercedesa. Pa, jesu li tada u McLarenu bili toliki papci, a u Mercedesu super nadljudi da ih pometu u aerodinamici u samo godinu dana, a znamo da nisu izmislili ništa revolucionarno u tom segmentu? Mercedes se uhodavao i razvijao motor za ono što će slijedit. Prva faza je bila dobiti Hamiltona. Sve ostalo je friška prošlost. A McLaren? Nekoga su morali uzeti. Spas se vidio u ponovnoj suradnji sa provjerenim partnerom koji nema svoju momčad. Na žalost po mene i Zeke, kao fanove oba partnera, nešto je jako pošlo po zlu i to traje, a bojim se da će trajati još nekoliko godina. Da se vratim na tvoju konstataciju da je McLaren htio imati zaseban motor, ne pije vodu. Da je Merc ostao samo dobavljač motora, ne bi odlatili od njega. Ovako se očekivalo da će prije ili kasnije dobivati nekonkurentniju specifikaciju istog motora i tu nemaju šta tražiti. Po meni opravdano, iako nitko nije očekivao ovakav debakl.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @raca
        Pa zašto McLaren ne bi sam pokušao napraviti svoj PU? Ne može mi nitko reći da nemaju novca i tehnologiju za to…a bogami i inženjere.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @Slaven, da se još nadovežem. McLaren nije dao da Honda snabdijeva druge ekipe jer su i sami uložili u Hondu i to bi, da je bilo sve ok, trajalo godinu-dvije, najviše tri, a nakon toga bi se složili da te motore dobivaju samo manje konkurentne ekipe. I tu ne vidim ništa loše. Zar nije i Mercedes glatko, gotovo sa gnušanjem, odbio Red Bul?


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Sustina je slijedeca, da McL nije dobio ono sto je htio, a to sto je htio je trebalo biti nesto revolucionarno. A upravo takvo sto je potrebno da se skine Mercedes sa trona.

        Honda je imala finu viziju, ali teorija je jedno, a praksa drugo. A zasto sam naveo McL-a isto kao krivca, pa stvar je i u McL-ovoj filozofiji. Ne mozes imat zadnji kraj tako utegnut ako ti motor to ne dozvoljava. Honda je pravila radikalna rijesenja zbog toga. MGH-u i turbo je bio jedna cijelina, utrpana zajedno sa komoresorom zato su bili ko manekenka. Dok se je McL hvalio sa aerodinamikom Honda se je gusila sa svojom malom turbinom. Zato i jesu bili ko kornjaca.

        Honda jeste krivac za ovakvu formu McL-a, ali i McL-ovog ima tu masla. McL ima previse ponosa da bi se spustio na nivo Williamsa, te da bi jos jednu sezonu gleda Mercedesu u ledja, radije su htjeli da experimentisu sa Hondom, nego sa Mercedesom. Naravno nikad neces znati na cemu si ako nesto ne probas, ali nakon prve hibridne sezone, uletit u F1 poslije 8 godina stanke, experimentisat na motoru je apsurd.

        Polako doci ce u F1 jos Svaba Audi koji je maher u WEC-u kad su u pitanju hibridi pa se migolji oko F1, tu je i BMW itd. ali sigurno nece da se zalijecu ko sivonje, te kompanije ne razbacuju tek tako svoj novac kao Honda.

        Kako god obje strane su prihvatile to, zato obje strane trebaju priznati.krivnju pa makar 30:80, a ne 50:50…


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        obićno se ne slažem sa Danijem ali ovi put moram … valjda jer se ne piše o LH ;) :) honda zaista ima recimo problema i u indy – u … 7 sezona su dominirali ( ka nekad u F 1 ) , a zadnje 3 od 2014. ( indikativno jer “stenju” i u F 1 ) ih “ubija” chevrolet . McL nije “centar svita” već od 2009. “bljeskom” browna GP , a posli RB i sad mercedesa . špekuliram ali možda je greška bija povratak rona u McL . sa 67 na leđima valjda su mu na pamet pali slavni dani sa hondom i te 2014. nije produžija ugovor sa mercom nego se “okrenija” nespremnoj hondi jer eto sa PU mercedesa ne bi nikad mogli postat prvaci . možda i ne bi ali bi 3 sezone vjerovatno bilu pri vrhu , zadržali sponzore ( šta nije nebitno ) , a honda je mogla u miru pripremat povratak u F 1 u šasiji McL kad sve dovoljno “sazrije” . ovako uz sve uspjehe McL pod “palicom” rona priuštija im je i njagoru sezonu u 50 godina povjesti i na kraju dobija “odjebenicu” . japanci su stvarno precizni ali koliko znam malo i ništa su osmislili u povjesti automobilizma . isto tako kad su u pitanju motori . npr honda je davne 1957. dok su moto trkam harali agusta , gilera , mondial kupila jedan novi trkači mondial ( jer stari soichiro je ima san koji je glasija “My childhood dream was to be a champion of motor racing with a machine built by myself” ) koji navodno nisu kopirali nego im je poslužija ka inspiracija i primjer standarda koji su želili postič … 4 godine psoli su dominirali u 125 i 250 ccm u TT . isto tako je suzuki doveja ernesta degnera 1961. iz istočno njemačkog MZ – a i on je “udrija” temelje suzukijevih motora .. 1962. su bili svjetski prvaci u klasi 50 ccm . možda bi hondi sad dobro došla jedna nova PU mercedesa ( ka nekad mondial ) ne da kopiraju nego da im bude inspiracija i primjer standarda koji žele postič ;) svo osim merca su imali problema sa PU 2014. … renault se pokaza katastrofa na predsezonskim testiranjima ( nešto ka honda sada ) , ferrariu je falilo snage i oba proizvođača su probleme riješili 2015. … znači za godinu dana uprkos tokenima . honda evo već 3. sezonu ne može riješit ni snagu ni pouzdanost iako ih sad tokeni ne ograničavaju . je li hondin motor poseban po koncepciji ? može li bit sveti gral AKO PRORADI ? niti je sad poseban po koncepciji jer su krenuli “tragom” mercedesa ( iako su tvrdili da se kopiranjem mercove PU ne može osvojit prvenstvo ) , a svet gral od motora AKO proradi … hm , a na osnovu čega se to može zaključit ? na osnovu onih zlatnih godina kad su senna , prost u McL hondi harali ? to je bilo davno i valjda je to “omađijalo” starog rona pa je odbacija mercedesovu PU i pomislija ( valjda ) da će honda i McL opet harat ka nekad . možda zbog godina no ron se malko pogubija , samo je tvrdoglavost ostala i valjda pomisao da je sa hondinom PU otkrija “toplu vodu” , ponovnu reinkranciju nekdašnjeg uspjeha i kruto i ljubomorno je “drža” hondu samo za sebe šta je bila greška ( premalo inormacija i samo iz jednog izvora ) mada … pitanje je i ko bi bija zainteresiran za kupovinu tako “pouzsane” PU ? a honda samostalna i uspješna ? pa ka samostalni tim su postigli skoro ništa … u 8 sezona ( od 1964. do 1968. i 2006. do 2008. ) ostvarili su 3 pobjede , 2 PP , 2 najbrža kruga i 9 postolja . najbolji plasman u vozačkom je 4. misto iz 1967. ( surtees ) , a u konstruktorskom 2 X 4. ( 1967. i 2006. ) i to je sve od njih ka samostalnog/tvorničkog tima . mnogi su zamjerali “pljuvanje” , pritisak RB na renault ali “čvrsta ruka” je postigla cilj , renault je uz pomoč illiena “sredija” PU , honda je otklanjala svaku pomisao na pomoć sa strane , a ni boullier nema “čvrstu ruku ” ka horner i marko ,te je često u nesuglasju i sa samoim sobom i sa hasegawom . i kad se sve “zbroji” zadnje 3 sezone F 1 i indy – a kako se ne složit da Danijem kad napiše ” Jednostavno kao da to više nije ista firma” ?


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Nemam edot da dodam jos nesto, pa cu napisat jos ovo.

        McL i Honda jesu zajednicki projekt, no taj isti ne mora znaciti da ce biti dobar. To sto McL ne dozvoljava Hondi da se razmnozava to odmah govori da je McL razmazeni jedinac.

        Rekao sam gore, mozda bi im bilo lakse napraviti motor za osvajanje bodova, ali za titulu, tj pobjede, ali za to treba nesto unikatno ili slicno, a to slicno su i malo pravili kao Mercedes, no kopija tesko moze biti kao original.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        I mislim da sam bio i vise nego jasan.

        Sveti gral trenutacno ima Mercedes, a teoriju istog ne trebam valjda objasnjavati sta znaci.

        A treba se isto tako procitati komentar do kraja. To sto je Dani napisao, sta je napisao?
        Napisao je svoj nezadovoljni komentar kao.pristalica McL-a, da ne kazem kakav je advokat bio Hamilotnu, ne ocekujem neki objektivan odgovor.

        Pobogu ne stavljajte u isti kos sve jednu seriju sa F1. Kakve veze ima Indy sa F1?

        U svakom sportu dodje smjena generacija, pa i u Hondi. A ja nisam advokat njihov, vec govorim opcenito, stalno se za sve optuzuje Honda.

        Honda, McL i Alonso su pod ruku trio fantastiko.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        slavene
        Možda sam u krivu, ali f1 i indy kao i wtcc su i dalje oktanski sportovi. Činjenica je da zadnjih nekoliko godina Honda kao firma ima probleme u sportskome dijelu. Evo prošle godine u moto gp-u prelaskom na zajedničku elektroniku honda gubi kompas i ne prostaje na pomoć mm-a. Tek nakon nekog vremena su uvidjeli svoju grešku i pristaju na pomoć. Ujedno su i osvojili naslov prošle godine. Sada ću to povezati sa prelaskom motora na četverotaktne. Naime te godine honda je jedina odlučila napraviti v5 motor i svi smo se čudili na koji način. Uspjeli su i izdominirali sve druge proizvođače. Dominirali su do prelaska Rossija i ekipe u Yamahu. Isti primjer imamo u wtcc-u gdje ih deru chevy, citoren, pa skoro i lada.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        F1 je drugacija filozofija, mnogo kompleksnija. Procitaj gore sta sam pisao o Hondi. Niti jednom ih nisam spomenuo kao neko nevinasce.

        Honde nije bilo dosta godina u F1 i bum ulijece naglavacke u karavan. Tu je bila greska.

        McL-u je ocajnicki trebala alternativa, tacnije spas nakon razvoda braka sa Mercedesom. Hondi je zinulo dupe za hibridnom tehnologijom pa su uskocili u prazan bazen.

        Honda je pionir hibrida, no auto industrija i F1 su dva razlicita svijeta. Zato kazem ne mozemo porediti jedna wtcc sa F1, pa i indy koji su po fizionomiji slicni, bez obzira sto su oktanski sportov.

        To su razliciti sektori, drugi ljudi, to nisu ljudi koji rade malo u F1, pa malo u Indy-u, pa u wtcc-u, do duse ima rokada tu, ali opet kazem druga klasa – drugi ljudi, druge ideje.

        Evo Ferrari briljira na ostalim poljima, njihove V8 su odlicne, no u F1 su druga prica. 3 godine se znoje da sustignu Mercedes.

        Ponavljam se, filozofija McL-a je uvijek bila na extremnom dizajnu, estetski utegnutom bolidu, da bi imao takvu liniju, moras imati komparativan motor. Mercedes je svoju sasiju radio ujedno sa motorom, zato i jesu tako savrseni.

        Honda je htijela slican koncept, da udovolji McL-u pa su zaribali. Jednostavno nakon 1 sezone uletit u F1 je bilo previse brzo. No McL nije imao izbora. Oni su ti koji su bukvalno ubrzali Hondin ulazak.

        Honda je zagrizla tezak zalogaj, otvorila apetite McL-u i sad ispastaju zbog toga.

        Vjeruj mi da vecina auto proizvodjaca razmislja o F1, samo ne zele da tek tako brzo udju u ovaj sport. Vec su prosle 3 godine od nove ere, ali hibridi su i dalje nepoznat teren. Svaki novi ulazak u F1, fakticki znaci sustizanje ostalih, a ne direktna borba. Honda je bila poput boksera sa dobrim ulaskom u ring (ex era, titule, senna) pa bum dozivise knock out! Jarane od proslosti se ne zivi, Ferrari i Renault su morali zaboraviti na proslost, da bi stvarali budicnost.

        Honda nakon Jordana ne briljira sa odlukama u F1. Oni su nesposobni jos od V10 ere. Tako da ovo sto se desava nimalo ne cudi.

        Opet kazem krivica je obostrana, ne mozemo sve svaliti na Hondu, ona je potrcala u F1 zbog McL-a, razvijala kompleksan motor zbog McL-a, trosila silne novce zbog McL-a itd. Sad McL i Alonso postaju nervozni zbog Honde.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        “A treba se isto tako procitati komentar do kraja.” … ako se ovo možda odnosi na mene , ja sve smislene komentare ( pa ako se i ne slažem sa napisanim ) čitam do kraja makar ih i ne komentira . složija bi se da je McLH zajednički projekt no da je McL razmaženi jedinac koji “ne dozvoljava Hondi da se razmnozava” ne stoji jer taj “razmaženi jedinac” je zapravo dennis kojem su valjda godine i rast ega ( valjda s godinama ) . fleševi na nekdašne uspjehe inicirali da stavlja veto na prodaju hondinih motora još nekom timu ukoliko bi se naša interesant jer ova kombinacija je ka njegovo “čedo” koje tata ljubomorno čuva samo za sebe . možda ovo i je njegovo “čedo” ali je već treču sezonu ( bar po prikazanom ovih testova ) još uvik u inkubatoru i nikako da počme jačat , hvatat korak sa skoro vršnjacima . ali … dennis nije McL ( iako je ima velike zasluge u povjesti tima ) jer rona nema , a McL ( kakav je takav trenutno ) je još uvik tu i pokušava se izvuč iz kaše koju je ron zakuha svojim recimo forsiranjem da šta prije “napusti” mercedesovu PU i “nabavi” novog dobavljaća PU tj hondu koja je i nespremna i možda ležerno ( čudno za studiozne , točne japance ) ušla u projekt . sad se zbog toga već 2 sezone ( a ni 3. izgleda neče bit laka ) beru gorki plodovi ronovog ega . komentare treba čitat do kraja ali ih i treba razumit …. mislim da je spominjanjem indy – a Dani samo želija pocrtat kako u hondinom sportskom odjelu ne “škripi” samo u F 1 nego i u drugom takmičenju di su nekad dominirali , a već sam napisa/primjetija da se neuspjesi u F 1 poklapaju sa neuspjesima u indy . slučajnost ? ili je Dani dobro detektira ? pustimo sad njega ka advokata lewisa , a i ka valjda fan McL naravno da može bit ogorčen hondinom PU jer japanci svim fanovima tima daju dovoljno razloga za ogorčenost mada vjerovatno nisu 100 % krivci . tim je sinergija PU , šasije , “šefa” , vozača , inžinjera , mehaničara itd , a u McL poprilično toga ne štima . ko je glavni krivac ja ne bi sudija jer premalo znam . osobno nemam ništa protiv bilo čijih “odvjetnika” ako su konstruktivni , realni u pisanju . zar i ti nisi pisa ( ako se ne varam ) o ovoj “kombinaciji” i to prilično skeprično šta su oponirali fanovi no ti si bija u pravu , oni ne . možda je neko tada moga sumljat u tvoju objektivnost jer za fanove si bija mrzitelj , a zapravo objektivan ka i hakkinen koji je prognozira 3 sezone muka McLH . slažem se da u svakom sportu dođe do smjene generacija ali ovo je drugaćije od većine sportova , a iskusne “firme” ka McL , honda moraju gledat poprilično u budučnost . ovaj put ni McL ( tj ron ) ni honda to nisu uradili nego su izgleda uletili kako do sada stvari stoje grlom u jagode …. nažalost . od stare slave/uspjeha se ne živi . nadam se da će “kombinacija” opstat , bit uspješnija , a da honda ponovno neče napustit F 1 ka šta je već 2 X uradila posli recimo neuspjeha ka tvornički tim . možda sa McL postignu sinergiju ako ne ka u vrime senne/prosta , a ono bar blizu toga . možda bi McL , honda i alonso bili trio fantastikus da sve ide po “zanatu” no sad to nije tako , a jednom od tog tria ( alonsu ) otkucava biološki sat pa je pitanje koliko on još ima vrimena i strpljenja … ipak za 4 miseca će imat 36 .


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Honda se ne moze sastavi jos od 2004 god. Svaka stepenica od V12 do V6 motora je bila u padu. Znaci taj pad o kojem ti i Dani pricate datira jos odavnina. Ovo sto se sad desava za mene nije nista novo.

        PR je bio takav da su forsirali proslost “Make a history” i tako te citate, no sustina je da nova era je nesto strano za sve.

        Ferrari i Renault su konstatni u F1 godinama, od 2014 su bili tipicni amateri. Sad zamislit Hondu koja se odjednom pojavi kao “Tarzan” sa svojim urlikanjem i pobjedjuje to bi bila naucna fantastika.

        Ali opet svi su izbeljili oci u Hondu, svi su nesto ocekivali, Alonso je istu hvalio na sva usta, kazu da posjeduju nesto s cim mogu da pobjedejuju Mercedes bla bla bla, pa ona spika, kako mu je dodijalo biti drugi, a evo godine lete – godine puste.

        Ovo mi izgleda vise kao veza bogatog starkelje i nekog top modela.

        Ja i dalje smatram da odlazak od Mercedesa i rani ulazak Honde u F1 je bila ogromna greska McL-a.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Znači ako od 2013 Honda radi na projektu to je cca 5 godina
        Moje pitanje je svima vama KOLIKO GODINA BI TREBALO PO VAMA jednoj renomiranoj kompaniji da napravi iole kompetentan motor,znači ne motor za titulu nego motor pouzdan na razini Renaulta ili na razini naj slabijeg trenutnog u F1.A ne motora koji u 21 stolječu (modernoj eri F1) kada jedan motor treba odvesti 5 utrka oni promjene 6 motora u 6 dana.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ Ferrari, valjda zato što nemaju širu lepezu vozila, pa im je jeftinije uzimati nečiji motor u svoj brend. Praviti motor samo za cestovna auta koja se , usput rečeno, ne prodaju na desetke tisuća za f1 i po meni bi bilo neisplativo. Uostalom proizvodnja cestovnih automobila je odvojena od f1 tima.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ r.u.m. pa di nađe 5 godina?


        0
        0

        0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Honda je krenula sa radom na motoru 2014 god, logicno 2015 je trebala biti poligon sezona, tad prvi put bolod ima dodir sa stazom. Koliko god nalazi bili dobri u labosu (sumnjam da su bili dobri), dok se ne izadje na stazu nista se jos ne zna.

      2015 je bila ocekivano losa, bez obzira na najave o pobjedama, 2016 je za koji stepen bila bolja, bilo je bodova, ova ce mozda biti jos bolja, ali za apetite McL-a sigurno nece biti zadovoljavajuca.

      No kamen po kamen palaca, Honda i McL moraju imati konjske zivce, samo je problem sto ih navijaci nemaju.

      Ove godine ako Ferrari procvijeta biti ce kamara slavljenika na forumu, a znamo kakve su kritike bile na racun njih. Neki kao da jedva cekaju da Ferrari opet bude los, da bi dokazali nekom da su bili u pravu.

      Sve u svemu bez oznojenih guzova nema uspjeha.


      0
      0

      0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nesta mi tu smrdi…..

    Kao da se zapalio hondin motor hehe (vjerovatno i je ?)
    No ne krivim Hondu 100% jer sve se meni cini da ni Prodromou nije best of the best


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    wilson Prikaži

    Konačno je netko iz ekipe rekao kakvo je pravo stanje stvari. A ono je jadno. Mislim da je ovo prozivanje Honde kao krivca za mizeriju jača pljuska od “GP2 engine” u Japanu. Ako je Hasegawa san ili netko iz gornje etaže Honde tad jeo, mora da mu je prisjelo. Što očekujem od sezone? Lagani napredak jer gore od ovoga stvarno ne ide. Ako se od sredine sezone budu borili za redoviti Q3 i pokoji bod, sve ok. Više od toga? Teško. Nisam siguran da mogu nadoknaditi toliki zaostatak.Smanjiti da, ali tokeni su ukinuti pa i ostali razvijaju PU. O postoljima mogu samo sanjati.


    0
    0

    0
  7. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Očito i ovu sezonu ću pratiti s grčem u želucu.


    0
    0

    0
  8. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nisam mu zamjerio zajebanciju u brazilu, nisam mu zamjerio gp2 engine, pa neću ni ovo. takva je trenutna situacija, nažalost. ja vjerujem u napredak, tamo neđe od barcelone…


    0
    0

    0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Klasa optimist..svaka cast i ja sam inace u zivotu ali s Mclarenom i Hondom pomalo se topi taj optimizam ili se utopio u ovim testiranjima..pa nemogu ternutno niti utrku zavrsiti u “GP2 engine” modu!!


      0
      0

      0
  9. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Fernando, I love your sence of humor!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.