Ericsson: Ove sezone ćemo imati prava pretjecanja

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Sauberov Marcus Ericsson tvrdi da će iduće godine pretjecanja biti prava trkačka, čak i ako ih ne bude tako puno.

Novi, veći i širi bolidi daju puno veći naglasak aerodinamici od svojih prethodnika, a nekoliko vozača je izrazilo zabrinutost da bi kao posljedicu toga mogli vidjeti manje pretjecanja nego dosad.

Lewis Hamilton je tijekom prvog predsezonskog testa rekao da navijači ne bi trebali očekivati previše dobrih utrka iduće godine jer su turbulencije dvostruko veće nego prije.

Ericsson, s druge strane, vjeruje da bi nova pravila mogla vratiti pravo utrkivanje i pretjecanja umjesto zaobilaženja.

“Mislim da će i dalje biti pretjecanja, ali možda ne toliko puno kao prije. Prošlih godina smo imali puno, ali nisu bila toliko uzbudljiva jer su bila uz DRS na pravcima.”

“Ako gledam utrku onda više volim dobru bitku nego 10 DRS pretjecanja. Vidjet ćemo kako će to biti iduće godine, ali još uvijek vjerujem da će pretjecanje biti moguće.”

Pirellijeve gume će pomoći

Šveđanin također misli da će Pirellijeve gume poboljšati spektakl jer će biti trajnije i vozači se neće bojati da će ih uništiti tijekom bitke.

“Možda smo u proteklih par godina ponekad pobjegli od bitke jer bi se bojali da ćemo kompromitirati planirani stint, ali sad će to biti drukčije.”

“Prošle godine bi gume bile gotove ako ste par puta proklizali tijekom borbe. Znali ste da se od toga ne možete oporaviti.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Nasmijao sam se na naslov… Nekako se bojim da Ericsson nece bas puno okusit ta prava pretjecanja… drzim mu palceve i nadam se da je u pravu za “prava pretjecanja”


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.