Pedro De La Rosa o novom Mercedesu, Ferrariju i McLarenu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Bivši F1 vozač te dugo vremena testni vozač McLarena i Ferrarija prokomentirao je formu Mercedesa, Ferrarija i McLarena na prvom predsezonskom testu. Španjolac je “očaran” Mercedesom i Ferrarijem te razočaran McLarenom, za koji se nadao da će profitirati zbog širih guma. Iako je Honda većinski krivac za loš dojam o momčadi iz Wokinga, kaže da je McLarenova šasija daleko od savršene.

“McLaren ne nemirniji nego što sam očekivao. Vidim da Fernando mora raditi dosta korekcija s volanom kojih ne bi smjelo biti da je bolid miran. Bolid je nestabilan u zavojima 1 i 5 i sklon je blokiranju kotača pri kočenju. Zaista nisam očekivao ovako nemiran McLaren na širim gumama.”

S druge strane Španjolac je pohvalio svoj drugi bivši tim, te rekao da se nada kako bi Mercedesu mogli pružiti izazov.

“Ferrari izgleda veoma okretan i očito dobar. Naravno, ne znam koliko su goriva imali, ali na stazi izgledaju zaista impresivno.”

Vjeruje da je Mercedes i dalje na vrhu poretka.

“Mercedes je dobar u prvom i drugom zavoju. Niti jedan auto ih ne može tako brzo proći. Mislim da imaju puno downforcea.”

Na kraju se osvrnuo općenito na Formulu 1, nova pravila i ostalo.

“Zaista sam uživao gledajući nove bolide – jedino što mi još nedostaje je onaj stari zvuk. U smislu izgleda, ne znam zašto su ponovno odobrene peraje na pokrovu motora. Ukinute su zato jer su svima izgledale užasno. Zašto su ponovno tu?”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.