Webber predviđa: Ricciardo će pobijediti Verstappena iduće sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Bivši vozač Red Bulla Mark Webber vjeruje da će njegov sunarodnjak Daniel Ricciardo imati glavnu riječ iduće sezone kada je u pitanju Red Bullov vozački dvojac. Kao ključnu prednost ističe iskustvo, te tvrdi da će Ricciardu to donijeti pobjedu nad timskim kolegom.

Ricciardo je prošle sezone završio na 3. mjestu, a dosad je odvozio 109 utrka u Formuli 1, dok s druge strane Verstappen ima respektabilan, ali ipak puno manji broj utrka uz svoje ime – samo 40.

“Mislim da je Daniel staloženiji vozač. Očigledno, njegovo iskustvo će mu dobro doći, posebno u ranijem stadiju sezone.”

“Kad ste iskusili već promjene u pravilima kao što Ricciardo jest (op.a. vozio je Toro Rosso i HRT u V8 eri) – to je prednost za vas.”

“Bit će to dobra bitka, ali smirenost je veliki plus za Daniela. On je također jako vatren, ali u Formuli 1 je najvažnije odraditi kompletan vikend kvalitetno. Max još uvijek uči, a ima nevjerojatan talent.”

Red Bull može izazvati Mercedes

Webber je uvjeren da Red Bull ima ozbiljnu šansu konkurirati za naslov iduće sezone, nakon tri godine Mercedesove apsolutne dominacije.

“Mislim da je Red Bull imao mirnu zimu i da će biti jako brzi. Ovisi o tome tko će najbolje shvatiti nova pravila, a tradicionalno je Adrian jako dobar u tome.”

“Mercedes je imao luksuz dodatnog vremena jer su prošle godine vrlo rano osigurali konstruktorski naslov, što im je dalo priliku da preusmjere resurse u program za iduću sezonu vjerojatno ranije od konkurencije.”

“Imaju jako dobar motor, znamo da je to njihova glavna prednost. Operacijski, Red Bull je prošle godine bio najbolja ekipa. Po pitanju pouzdanosti su bili najbolji, dok je Mercedes imao par tehničkih problema.”

“Prema tome, bit će jako gusto i detalji bi mogli odlučivati, a Red Bull je jako dobar u tome,” zaključuje Webber.


Odgovor

3 komentara

  1. fjaka Prikaži

    ja predviđam da će ove sezone max izgubit trkaću licencu :D


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ja ne znam ko ovome više daje ovoliku pažnju.


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    cavallina Prikaži

    Max bi realno mogao biti u borbi za naslov ove godine – naravno, ako putem ne napravi neku zescu svinjariju s trajnim posljedicama (po sebe ili druge)
    brzinu ima, ali cjeloviti paket (bar za sada) jos nije, ali potencijal je tu..vidjet cemo koliko je sazrio u ovih par mjeseci


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.