Paddy Lowe od sljedećeg mjeseca u Williamsu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Britanski Autosport izvještava da će bivši Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe od početka ožujka preuzeti jednu od viših pozicija u Williamsu. 54-godišnji Lowe će postati jedan od direktora upravnog odbora, pored zamjenice šefa Claire Williams, glavnog izvršnog direktora Mikea O’Driscolla i neizvršnog predsjednika Nicka Rosea. Vjeruje se da će Lowe imati i udio u Williamsu pa će njegova uloga u ovoj ekipi biti puno veća nego što je imao bivši tehnički direktor Pat Symonds.

Kada je riječ o hijerarhiji unutar tima u tehničkom smislu, Lowe će biti najvažnija osoba u Williamsu.

S radom bi trebao početi 1. ožujka nakon odrađivanja otkaznog roka, u momčadi u kojoj je 1987. počeo svoju karijeru kao inženjer elektronike. Bio je odgovoran za dizajn sustava aktivnih ovjesa koji su bili glavna značajka dominantnog FW14B s kojim su naslove osvojili Nigel Mansell i sam Williams.

Zašto Lowe nije produljio ugovor s Mercedesom još nije potpuno jasno, ali postoji mogućnost da su problem prošle sezone predstavljali napeti odnosi sa šefom Totom Wolffom. Na njegovo mjesto bi u momčad svjetskih prvaka trebao doći bivši Ferrarijev tehnički direktor James Allison.

Lowe se trenutno uz Neweyja i Allisona smatra jednim od najboljih dizajnera u Formuli 1, a britanska momčad će se dodatno pojačati jer se očekuje da će uskoro objaviti dolazak bivšeg Ferrarijevog aerodinamičara Dirka de Beera, također u jednoj od važnijih tehničkih uloga. Paddy će pred sobom imati zadatak tehničkog restrukturiranja pa bi sa sobom vrlo lako mogao dovesti još nekoliko Mercedesovih inženjera.

Williams je u svojoj povijesti osvojio devet konstruktorskih titula, a posljednju 1997. uz pomoć Jacquesa Villeneuvea i Heinz-Haralda Frentzena.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.