Šefovi Silverstonea još nisu donijeli odluku o budućnosti u F1 kalendaru

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Utrke u Europi izložene su sve većem pritisku kada je riječ o ostanku u kalendaru Formule 1, s obzirom na to da na vrata kucaju bogate zemlje koje nemaju gotovo nikakvu tradiciju u motorsportskim natjecanjima. Francuska je bez mjesta ostala nakon 2008., a i Njemačka si više ne može priuštiti Veliku nagradu, bilo da se radi o Hockenheimu ili Nurburgringu.

No, ima i pozitivnih vijesti, a to je povratak VN Francuske 2018. godine, i to na stazu Paul Ricard. Posljednjih dana se pod znak upitnika dovodi i održavanje VN Velike Britanije, ali šefovi na Silverstoneu se nadaju da se može pronaći održivo rješenje.

Nedavni izvještaji u medijima su sugerirali da vlasnici Silverstonea, udruženje britanskih trkaćih vozača (BRDC), ne žele utrku Formule 1 nakon 2019. U izjavi izdanoj danas navečer, BRDC je potvrdio kako još uvijek razmišljaju što će i kako.

“Naš cilj je zadržavanje VN Velike Britanije na Silverstoneu u narednim godinama, ali naravno, to možemo učiniti samo ako ima smisla s ekonomske strane. Kao što sam rekao prije, u sljedećih šest mjeseci ćemo razmotriti trebamo li obavijestiti o našim namjerama za iskorištavanje izlazne klauzule u trenutnom GP ugovoru na kraju 2019. Odluka još nije donesena, niti će biti donesena do sredine srpnja ove godine. U međuvremenu ćemo sa svim zainteresiranim stranama, nadamo se privatno, istražiti razne načine kako bismo mogli smisliti održiv prijedlog”, rekao je John Grant, predsjednik BRDC-a.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.