Abiteboul opalio i po Magnussenu: On me razočarao prošle godine!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Nakon što je pojasnio razloga odlaska Frederica Vasseura, Cyril Abiteboul se osvrnuo i na bivšeg vozača Renaulta, Kevina Magnussena.

Kaže da je Danac neosporivi talent, ali isto tako vidi nedostatak discipline i loše ponašanje. To je jedan od razloga zašto su se odlučili zadržati Jolyona Palmera za iduću sezonu.

“Magnussen možda izgleda kao prirodnija opcija jer smo htjeli zadržati referentnu točku,” kaže Abiteboul.

“Unatoč tome, jedan konstantno napreduje dok drugi stagnira. Magnussen me razočarao prošle godine, i po pitanju performansi i po pitanju ponašanja. On je pravi talent, ali nije dovoljno discipliniran niti je dovoljno pažljiv oko detalja. Također, uvijek za sebe traži previše isprika.”

“Bilo je puno vikenda kad Palmera nije bilo nigdje petkom, a onda se redovito popravljao. Magnussen je odmah bio dobar i onda bi redovito potonuo.”

Abiteboul je pohvalio Palmera i rekao da ima svoj tempo napredovanja:

“Istina je da Palmer napreduje svojim tempom. Za Formulu 1 vrijedi isto kao što je bilo u GP2 gdje mu je trebalo par sezona da dođe u borbu s Vandoorneom, ali njegova putanja je dobra. 2017. bi trebao biti bolji u svim područjima.”

Palmeru će iduće godine društvo raditi Nico Hulkenberg koji ima dvogodišnji ugovor. Za britanca će to biti odlučujuća godina jer njegov ugovor ističe na kraju 2017. godine.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.