Potvrđeno: Honda za 2017. sprema novi dizajn motora

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 3 komentara

Hondin motor za iduću sezonu imat će drukčiju arhitekturu i novi dizajn, potvrđeno je iz japanske firme. Još otkad se vratila u Formulu 1 2015. godine Honda nije isporučivala ono što je McLaren očekivao, iako su najavljivali revolucionaran “size zero” koncept koji bi naglasak stavio na tijesnom pakiranju pogonske jedinice.

McLarenov tehnički direktor Tim Goss je na njihovoj službenoj web stranici potvrdio da je Honda naučila lekcije u protekle dvije sezone i na temelju toga pošla potpuno drugim smjerom.

“Sistem tokena koji je vrijedio za proteklih par sezona je prekinut,” izjavio je Goss.

“Za 2017. godinu Hondin dizajn motora je promijenjen kako bi bili efikasniji kako po pitanju performansi tako i po pitanju pakiranja.”

“Nova pogonska jedinica je napravljena na temelju znanja koje smo stekli u protekle dvije godine, ali je napravljen značajni redizajn za narednu sezonu.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Evo mene da malo pokvarim veselje hehehehh….znaci konacno doslo iz guze u glavu da je concept zero zapravo samo zero.Nema vise izmisljotina nadam se ,ali ako se sada pokazu opet daleko od vrha (6,7+ desetinki iza vodecg) onda mislim da tu nc nista biti.Vjerovalo se da je concept zero najveci krivac losim rezultatima dok su drugi manje vise imali slicniju izradu motora.Znaci ako sad userete motku Alo vjerovatno odlazi iz f1 a Mch ostaje promasaj jos neko vrijeme.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.