Wurz: Bolidi trebaju biti puno brži, i do 450 km/h

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Predsjednik udruge vozača Alexander Wurz kaže da će povećanje sigurnosti u Formuli 1 otvoriti vrata i povećanju brzine bolida, a to bi dovelo i do veće uzbudljivosti.

Bivši austrijski F1 vozač želi vidjeti ogromno povećanje downforcea i maksimalne brzine u budućnosti, ali također napominje da bi to bilo moguće samo u slučaju da se minimalizira mogućnost povrede vozača.

“Ja sam vizionar kad je u pitanju Formula 1. Napravio bih bolide sigurnijima, ali bih onda i da budu brži. Puno brži,” rekao je Wurz za Motorsport portal.

“Pričam o velikim brzinama. Možemo napraviti bolide koji idu 450km/h. Kad bolidi budu sigurniji, možemo iz voziti na najekstremnijim trkaćim u uličnim stazama.”

Wurz je ove godine žestoko lobirao za uvođenje “halo” sustava koji je ipak odgođen za 2018., ali i dalje je uvjeren da je sigurnost primarni uvjet za odbacivanje nekih pravila koja su učinila utrkivanje dosadnijim u posljednjih nekoliko godina.

“Ne bismo trebali kilometre izletnih zona, ne bismo onda imali niti kazne koje nitko ne razumije.”

“Svaki navijač koji doma gleda utrku mora pomisliti – ja to nikad ne bih mogao. Samo najhrabriji, najtalentiraniji vozači to mogu raditi.”

“Za ostalo me nije briga jer sam kao navijač onda uzbuđen. A mi smo se sada toliko odmakli od uzbuđenja…”

“Ako bolidi nisu sigurni onda će direktor utrke biti prisiljen paziti na vozače. Naravno, ne želi ići u zatvor ako se nešto dogodi. I onda se vrtimo u krug.”

Wurz tvrdi da bi se Formula 1 trebala odmaknuti od kratkoročnih planova i usredotočiti se na budućnost.

“Moja vizija je dugoročna, a to ne funkcionira kad okolo imamo neke ljude s kratkoročnim vizijama. Nisam siguran da sam u pravu, ali zato bismo trebali odlučiti kao grupa.”


Odgovor

8 komentara

  1. mcl Prikaži

    Interesantna vizija coveka koji nije uspeo u F1.NIKAD MI nije bilo jasno zašto se veliki šampioni ne angažuju oko F1 da li što imaju para.pa ih više.baš.briga ko zna .450kmh treba održati na stazi.Ne znam da li uopšte postoje neke trke kao.sto.je F1 gde se razvijaju tolike brzine.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    450 km/h i sigurnost? Na čemu je ovaj?


    0
    0

    0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Nekidan sam vidio u nekoj reklami…Neka se drži toga.


    0
    0

    0
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Ovaj čika je na nekim drogama…


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Pa nisu oni sad tako daleko od toga. Ovi su uvatili 380 sad jos 70 i to je tu. Nije krajnja brzini nesto na cemu bi inzistira ali svakako podrzavan ovaj dio di kaze kako gledatelj mora imati dojam da on to nikad nebi moga. Svida mi se taj smjer..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.