Toro Rosso u idućoj godini planira pobijediti Williams i Force Indiju

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Carlos Sainz, Toro Rosso

Carlos Sainz tvrdi da će njegova ekipa iduće godine vjerojatno pobijediti Williams i Force Indiju. Toro Rosso je i prošlu sezonu započeo jako dobro i na početku su izgledali kao momčad koja može redovito osvajati bodove, ali je zatim došla na naplatu odluka o korištenju starog Ferrarijevog motora.

Na kraju su završili sedmi, sedam bodova iza McLarena, 75 iza Williamsa i čak 110 iza Force Indije.

No, njihov forte oduvijek je bila vrlo dobra šasija, i kada iduće godine u bolidu bude i Renaultov novi motor, stvari bi se za njih mogle posložiti.

“Ovisi o tome koliko ćemo dobro odraditi predsezonu i koliko će se isplatiti filozofija koju smo primijenili na novom bolidu,” kaže Sainz za Autosport.

“Ekipa razvija bolid od 2015. godine pa sam uvjeren da rade dobar posao. Ali, kad su u pitanju nove regulacije uvijek se morate malo osloniti na sreću jer ne znate jeste li temeljni koncept dobar.”

“Ako budemo imali jaku šasiju kao što je slučaj bio prošle dvije godine, s Renaultovim motorom bismo trebali biti na mjestu gdje su ove godine bili Williams i Force India.”

“Zaista ciljam na peto ili šesto mjesto u poretku konstruktora jer znamo da će McLaren biti bolji, a imamo i pet tvorničkih ekipa.”

“To znači da ćemo morati pobjeđivati tvorničke ekipe što nikad nije lako, ali vjerujem našoj momčadi jer su u posljednje vrijeme radili šasije koje sigurno ulaze među pet najboljih.”

Franz Tost vjeruje da će njegova ekipa biti veća konkurencija Williamsu i Force Indiji nego li je to bio slučaj ove godine. Prvenstveno zbog boljeg motora. Njegov cilj također je peto mjesto, a Sainzu će u tom naumu pomoći Daniil Kvyat koji ostaje u ekipi.

“Uvjeren sam da smo se mogli uspješno boriti s Williamsom i Force Indijom da smo imali bolji motor. Ne znam gdje bismo bili protiv Mercedesa, Ferrarija ili Red Bulla jer su oni ipak u drukčijoj kategoriji.”

“Ali, Force India i Williams bi muku mučili s nama ponekad.”

“Žalimo biti peti iduće godine i godinu nakon toga. Teško je trenutno davati bilo kakva predviđanja jer će sve biti novo, ali moramo imati dobre performanse.”


Odgovor

2 komentara

  1. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Već drugu godinu zaredom su imali prilično dobru aerodinamiku, samo da Reno napravi korak naprijed sa motorom, počeli su auto razvijat 2015-te tako da lično očekujem jako dobar paket. Williams i FI su i neke realne mete, tako da peto mijesto i nije nerealan cilj.


    0
    0

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    McLaren su već prešli čim su dobili Renaultov motor ,to nije upitno . ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.