Kvyat: Bio sam ravnopravan Ricciardu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Daniil Kvyat, Red Bull

Daniil Kvyat vjeruje da je bio ravnopravan suparnik Danielu Ricciardu dok su bili momčadski kolege u Red Bullu, iako je već na samom početku sezone premješten u Toro Rosso.

2015. sezonu je završio ispred Australca, na sedmom mjestu sa tri boda prednosti pred svojim timskim kolegom. U upravo završenoj sezoni je nakon četiri utrke za njim zaostao već 15 bodova i to je, uz incident u Rusiji, Red Bullu bilo dovoljno za demociju u juniorsku momčad.

“Radio sam s Danielom, očigledno, on je top vozač i osjećam da sam bio rame uz rame s njim.”

“Bio sam malo manje konzistentan, možda sam manje razumio bolid i imao sam manje iskustva.”

Trebalo je dugo da se Kvyat pomiri s tom odlukom i počne pružati dobre performanse u Toro Rossu. 17 utrka je vozio uz Carlosa Sainza i Sainz ga je nadmašio s gotovo dvostrukim brojem bodova.

“Carlos sada ima osjećaj da je uspio postići da bolid funkcionira onako kako on želi. Nakon prve tri utrke bolid mu je jako dobro odgovarao i kad sam ja došao bio sam potpuno van te priče.”

“Bio je na visokoj razini i konzistentno je pružao dobre partije pa sam znao da će ga biti teško pobijediti. Kad sam se ja počeo osjećati ugodno bilo je vrlo neizvjesno.”

“Uzbuđen sam zbog iduće sezone jer će biti jako neizvjesno protiv Carlosa.”

Red Bull je zaključao svoju vozačku postavu do kraja 2018. godine, a na upit je li takav scenarij negativan za njegovu karijeru, Kvyat odgovara:

“Red Bull ima dobre vozače i naravno da u nekom trenutku bilo koji od tih vozača želi postati svjetski prvak. Morat će donijeti određene odluke koje ovise o njima.”


Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ricciardu možda i jest, ali Sainzu ne i sumnjam da će biti.

    U RB i TR su se stvarno čudne stvari dešavale u protekle tri sezone po pitanju vozački okršaja. Ricciardo pobijedi Vettela, izgubi od Kvyta, koji izgubi od Sainza, kojeg je pobijedio Verstappen, a koji je opet izgubio od Ricciarda :prcnjau: Što valjda govori da RB škola vrvi od talenata i odlični vozača, koji jedan dio njih u F1 ne ostvari ni upola onog što može, zbog takvog riguroznog programa.


    0
    0

    0
  2. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Ma jesi, kako da ne. Bodovno možda, vozački nikako.


    0
    0

    0
  3. avalon Prikaži

    nije mi baš jasno kako vozač može bit ravnopravan ili bolji od kolege bodovno ali je lošiji vozač !??!??! zapravo može ako mu kolega ima više problema , odustajanja ali …. 2015. je kvyat ima 2 , ricciardo 3 odustajanja pa je i to moga bit razlog boljeg plasmana rusa no u trkama koje su oba završavali kvyat je 8 X bija bolji od ricciarda , a australac od rusa 6 X ;) osim toga daniel je ima godinu više iskustva u RB od kvyata , a ipak ga je te 2015. kvyat pobjedija iako je DR ima 2 , a DK 1 postolje . 2016. kvyat je odvozija tek 4 trke za RB . posli rusije bodovni omjer među vozačima RB je bija 36 Vs 21 za australca no rus je ima odustajanje u australiji , a daniel je završija sve 4 trke . btw rus je u te 4 trke ima postolje ( kina 3. misto ) ricciardo nijedno . kako je lošiji vozač 2015. više puta pobjedija boljega ( 8 Vs 6 ) ima više bodova i bolji plasman ? ili 2016. … u trkama koje su oba završili ( bahrein , kina , rusija ) ricciardo je osvojia 24 , a kvyat 21 bod !?!?!? daniel je ima prednost od 15 bodova na račun australije di je završija 4. ( 12 bodova ) , a daniil je odusta zbog problema sa strujom . kad kaže da je bija ravnopravan ricciardu kvyat ne laže … jer je zaista bija ravnopravan iako neiskusniji i po broju odvoženih GP – a … tek 19 trka do dolaska u RB , a ricciardo 69 i po “stažu” u RB u odnosu na australca .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.