Mercedes objavu u novom vozaču neće donijeti ove godine

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Mercedes ime svog novog vozača neće objaviti u ovoj godini – njemačka momčad je potvrdila da potvrde neće biti prije 3. siječnja 2017.

Ono što se zasad nagađa je to da je Mercedes kontaktirao Williams oko mogućeg otpuštanja Valtterija Bottasa iz Grovea. 27-godišnji Finac je prva želja aktualnih svjetskih prvaka, a dio tima koji upravlja karijerom Williamsovog vozača je i sam šef njemačke ekipe Toto Wolff. Nadalje, vjeruje se da bi Mercedes učinio više usluga svom klijentu i partneru. Zaliha pogonskih sustava za 2017. bi ekipu Franka Williamsa koštala oko 10 milijuna eura manje, a usluge bi im mogao ponuditi njihov rezervni vozač Pascal Wehrlein.

Ovaj prijedlog je navodno odbijen, ali iz Mercedesa su nakon toga složili nešto bolju ponudu. Kako god, Williams želi iskusnog i provjerenog vozača za prvu sezonu s novim tehničkim pravilnikom, tako da još uvijek postoje dvojbe oko Pascala Wehrleina koji iza sebe ima samo jednu sezonu u Manoru.

Francuski L’Equipe je danas tako obavijestio vijest kako je Felipe Massa u uznapredovaloj fazi pregovora sa svojim bivšim poslodavcem, a Claire Williams je istog dana za drugi medij izjavila:

“Valtteriju možemo dozvoliti odlazak samo ako na raspolaganju imamo iskusnu i provjerenu alternativu, kao što je netko poput Felipea Masse naprimjer. Što god da odlučimo, mora biti u najboljem interesu ove momčadi.”

Britanski Sky Sports tvrdi im je izvor blizak Massi potvrdio da je Brazilac i dalje neodlučan oko umirovljenja, te da se vjeruje kako je Williams pristupio svom donedavnom vozaču.

U cijeloj priči postoji i ime Mercedesovog tehničkog direktora Paddyja Lowea kojeg se iznenada počelo povezivati s Williamsom.

Što se ostalih opcija tiče, tu je Mercedesov junior Esteban Ocon koji će/bi trebao sljedeće godine nastupati za Force Indiju, te Carlos Sainz unatoč tvrdnjama Christiana Hornera da je Španjolac čvrsto vezan uz obitelj Red Bulla. Britanski Autosport tvrdi da postoji mogućnost Sainzovog odlaska ako Mercedes ponudi primamljivu ponudu Red Bullu/Toro Rossu.

Osim Mercedesa, upražnjena mjesta postoje još u Sauberu (momčadski kolega za potvrđenog Marcusa Ericssona), te oba mjesta u Manoru.


Odgovor

6 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Jos samo fali da organiziraju audiciju u obliku utrke, s kvalama naravno… to bi bilo zanimljivo vidjeti, sve vozace koji se spominju u istim bolidima…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.