Mercedes priznaje da nije bilo potrebe za momčadskim odredbama u Abu Dhabiju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Lewis Hamilton, Niki Lauda i Toto Wolff

Oba Mercedesova vozača su se nakon VN Abu Dhabija našla u centru pažnje. Nico Rosberg zbog osvajanja svog prvog i, kasnije će se pokazati, jedinog naslova svjetskog prvaka Formule 1, a njegov timski kolega Lewis Hamilton zbog ignoriranja momčadskih odredbi u posljednjem stadiju utrke.

Britanac je kasnije tvrdio da je sve imao u svojim rukama i da opasnost od gubitka vodeće pozicije nikada nije postojala. Tehnički direktor Paddy Lowe je osobno Lewisa zamolio da ubrza, na što se Lewis oglušio, ali iz Paddyjevih riječi nakon utrke se moglo zaključiti da situacija uopće nije toliko ozbiljna, za razliku od medija koji su cijelu stvar dodatno zakomplicirali.

Sasvim logično, prije nekoliko dana je došla potvrda da Mercedes ni na koji način neće kazniti trostrukog svjetskog prvaka, a danas iz vrha njemačke momčadi poručuju kako uopće nije trebalo izdavati momčadske naredbe.

“Ponekada u žaru borbe donosite odluke koje nisu ispravne”, rekao je šef trkaće momčadi Toto Wolff. “Po našim shvaćanjima, ova utrka nam je donosila isti broj bodova kao i druge utrke, te smo pokušali dobiti i tu utrku – ne uzimajući u obzir činjenicu da je ulog kod vozača bio puno veći. Gledajući kako je utrka završila, trebali smo drugačije komunicirati te ih pustiti da se utrkuju na način za koji oni smatraju da je primjeren.”

Paddy Lowe je prošlog tjedna na dodjeli Autosportovih nagrada ponovio ranije rečeno.

“Mislim da je to bio odličan rezultat, odličan završetak ne samo za momčad, već i za sport u cjelini – to će zaista privući novu publiku prema ovom sportu. Prema tome, fantastičan rezultat iako sam rekao Lewisu da ubrza. Mislim da je sve bilo u redu. Treba imati na umu Monako gdje smo Rosbergu rekli da propusti Lewisa, što je bila moja druga momčadska naredba u godini, a Rosberg je to učinio unutar jednog zavoja. Dakle, to je samo bilo za mali povratak u ravnotežu.”


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Bome ovi vole sami sebe posipati pepelom.
    Po tim riječima bilo bi ok da su ih pustilu da se utrkuju i da je Nico izbacio oba iz utrke.
    Zadnja rečenica stoji.


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Meni je ovo i ocekivano i ok… mediji su definitivno stvar napuhali do neba, a ovo je pokazatelj da je F1 specifican sport i da ima tu puno vise od strogog zaposlenik-poslodavac odnosa…


    0
    0

    0
  3. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Ovo je već dobrano krenulo u smjeru generalne svađe i teških riječi:

    http://www.hindustantimes.com/other-sports/formula-one-champ-nico-rosberg-hits-back-at-niki-lauda-s-retirement-comments/story-5v2G3Oi5Cq7hKAU6rtGlgI.html

    Nisam siguran koliko je izvor pouzdan, nisam tražio dalje po nekim drugim portalima. F1 Fanatic je objavio link na određeni članak pa sam pronašao i ovo štivo.


    0
    0

    0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Baš me zanima da li bi to izjavili da je Nico ostao u timu.


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Izjavio za Sky F1. Stvarno su te degradirali britanski mediji. Možeš se komotno posrat u svaku riječ koju izjaviš. :facepalm:
    Timske odredbe su bile na mjestu. I kazna bi bila, apsolutno. Mogao si izgraditi autoritet i ispast kao jedan čvrst gazda velikog tima kakav je Mercedes. Ali ne, ispao si obično pseto pod britanskim pritiscima…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.