Lauda: Javilo nam se praktički pola grida

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 23 komentara

Lewis Hamilton, Niki Lauda i Toto Wolff

Lewis Hamilton, Niki Lauda i Toto Wolff

Izjava Nikija Laude iz naslova ovog članka uopće nije iznenađujuća. Dapače, ne bi čudilo da se za najpoželjnije mjesto u Formuli 1 javila i ona druga polovica vozača, a nitko ne garantira da se to u narednim danima neće uistinu i dogoditi.

Lauda je priznao da bi uzimanje neiskusnog vozača bilo riskantno, ali da situaciju otežava činjenica da su vrsni vozači ugovorima vezani sa svojim momčadima za iduću godinu.

“Izgubili smo prvaka, najboljeg vozača 2016. Neće ga biti lako zamijeniti jer svi vozači određenog standarda imaju ugovore s drugim momčadima. Uzimanje mladog vozača bi bio rizik, ne znamo hoće li biti jak. Praktički pola grida se ponudilo.”

Na pitanje kada je saznao za vijesti, Lauda odgovara:

“Par sati prije objave. Priopćio nam je to telefonom. Teško sam to podnio, nisam očekivao tako nešto, nitko u Mercedesu nije pomišljao da mu je dosta. Na prvu nisam vjerovao. Ali rekao je da sve to istina. Nevjerojatno. Kada sam ja osvojio svoju prvu titulu, odmah sam pomislio kako ću osvojiti drugu. To nije slučaj s Nicom. Njegova odluka nas je ostavila dezorijentiranima i nepripremljenima, a svi oni koji su pridonijeli Nicinom osvajanju naslova su te vijesti teško primili.”

Među potencijalnim vozačima koji bi mogli uskočiti na Rosbergovo mjesto se nalaze i svjetski prvaci Fernando Alonso te Sebastian Vettel. Svoje viđenje situacije je dao i Bernie Ecclestone koji je za Reuters prokomentirao dovođenje Alonsovog imena u vezu s Mercedesom.

“Pretpostavljam da je moguće, vidjet ćemo. McLaren sada ima novi menadžment. Možda se zasitio tamo, a možda su se i oni zasitili njega”, kaže Bernie.

Kada je riječ o Sebastianu Vettelu, Ecclestone dodaje:

“Mislim da ne. Ne vjerujem da bi Seb želio biti uz Lewisa.”

Na pitanje ima li kakav savjet za novog kolegu, trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton kaže:

“Ako ne možete podnijeti pritisak, nemojte dolaziti. Ovo je odlično okruženje. Mercedesova obitelj je prekrasno mjesto.”

“Novom vozaču bih samo rekao da se ničega ne treba bojati kada govorimo o postajanju dijelom ove velike momčadi. Zanima me tko bi želio biti moj momčadski kolega, poštovat ću bilo koga tko bi to želio biti.”

“Trebate nekoga s dobrim vrijednostima i tko će pozitivno predstavljati momčad, netko tko ima dobru radnu etiku, tko je konzistentan, tako da možemo osvojiti konstruktorski naslov. Daniel Ricciardo i Max Verstappen su jako, jako konzistentni u Red Bullu, pa ako se želimo boriti za konstruktorske naslove, što je cilj momčadi, trebamo se pobrinuti da budemo podjednako konzistentni kao što smo bili do sada.”


Odgovor

23 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Sreća da je McLaren sa Stoffelom potpisao na vrijeme. Za taj razvoj događaja, najzaslužniji je Dennis


    0
    0

    0
  2. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Opcija 1
    Dovesti Pascala ili nekoga slicnog , te definitivno utvrditi vozaca br.1 . To rade momcadi koje zele mir u kuci .
    Opcija 2
    Dovesti Alonsa ili nekog slicnog te se opredijeliti za lom izmedju dva vozaca i svaki GP vikend biti u centru pozornosti (zna se zbog cega) .
    Imajuci u vidu da Mercedes vec ima tri titule nekako mi se opcija br.2 cini vjerojatnijom (medijske pozornosti nikad dosta) , a to prizeljkuje i 99.9 % fanova F1 diljem svijeta .


    0
    0

    0
  3. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    na twitteru sam vidio interviju sa toto wolffom o tome koga imaju u planu i rekao je da ima par velikih vozaca koji zele popuniti mjesto u mercu,msm da su u pitanju alonso i vettel


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    “Ako ne možete podnijeti pritisak, nemojte dolaziti. Ovo je odlično okruženje. Mercedesova obitelj je prekrasno mjesto.”
    Kako smiješna izjava. Po tome je on onda davno trebao otići…
    Da pojasnim. Po Alonsu se mnogo pljuvalo što je kritikovao Ferrari. I sam mislim da nije bio korektan. Ali je činjenica da nisu baš ispunili očekivanja, pa tako da je to pljuvanje u neku ruku opravdano. Ovaj se još više napljuvao po ekipi koja mu je dala u ruke jedan od najdominantnijih bolida ikad. I sad trebamo povjerovati da je njemu Mercedes obitelj i prekrasno mjesto. :facepalm:
    Ali dobro, vidjeli smo kako se do sada ponašao prema najboljim prijateljima, pa nije iznenađenje da se tako ponaša i prema obitelji.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Alonso je pljuvao po ekipi koja mu je dala odlican bolid ( mclaren, znamo kaj je napravio tamo), pljuvao je po ekipi u koju je kasnije dosao( ferrari), a bigme je pljuvao i po ekipi u kojoj je vozio ( renault, im fighting alone).


      0
      0

      0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Horner “zaprijetio” Mercedesu hahaha.

    Lauda: “Horner sent a text message stating that Ricciardo and Max are so under contract that we do not need to think about it!”


    0
    0

    0
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Trebati ce uz Lewisa jos jedan brz vozac jer bi red bull mogao biti tim koji se treba pobijediti. Mislim da zato i ne zele zuriti. Nisu sigurni koliko je brz novi mercedes ( naravno jos je rano). Jer da su ostali isti bolidi siguran sam da bi tada uzeli Pascala odmah.


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ja mislim da ako dode do ALO-HAM da ce f1 dozivit “baby boom” s gledateljima….neki moj osvrt na sve ovo bi bio ovakav.Alonsu je ovo super prilika.Ne mogu reci savrsena jer ne znamo mercovu formu u 2017 ,a rbr je vec sad u 2016 zavrsavao utrke svega par sekundi iza….Mch se muci ,no 2017 svi gledaju kao svjetlo na kraju tunela,ali ipak ne zaboravimo da je dobavljac goriva s kojim je honda radila otisao u isti onaj rbr i sad mclaren mora naci drugoga.Otisao je i Ron Dennis tako da je tamo “tihi kaos” jer ne govori se puno tog u medijima,ali ima problema.Alonsu je 35 godina i izvlaci zadnje snage iz sebe za to 6-7-8 mjesto sto je ocajno.Merc nazalost vjerovatno nece dopustiti potpuni kaos u ekipi pa ce traziti,ne bas najnovijeg kao Pascala(no jos je u igri) ali ne ni nekog kao Alonsa koji je mozda i jedini koji moze spustiti Hamiltona na drugo mjesto,a da za to ne budu komentari poput (ma to je zbog Malezije ovom je oso motor…..) Vjerujem u najbolje za sve,no ako Alo ipak nekim cudom dode,malo se bojim da ce netko prestici Merc


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Alonso jedini može spustiti Hamiltona? Hamiltona su spuštali Rosberg i Button. Na kraju krajeva svi aktualni top vozači su imali nekoga ko ih je spušta. Hamiltona su ova dva, Alonsa Hamilton i Button, Vettela Ricciardo, Raikkonena Alonso i Vettel, Ricciarda Vergne i Kvjat (a i Max ga je dobro namučija u ovo pola sezone)

      Tako da mislin da nema smisla davati pretpostavke ko bi kako protiv koga proša jer nije to baš matematika pa da se na temelju prošlih dvoboja izračuna ko bi bija bolji.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Rosberg je naslov zasluzio i radio je ono sto je trebao i nakraju pobjedio,ali nitko pa cak ni njegovi navijaci ne mogu pobjeci od toga da bi Hamiltonova gotovo sigurna pobjeda u Maleziji odnijela naslov(no tu je onda i da se Vettel nije zabio bilo bi drugacije itd itd…)Alonsa je spustio Button,pa mozes to tako reci,ako je uopce posteno racunat tu 2015 gdje je dobro da su uopce startali utrku,a situacija nebi bila takva da se Alonsu u SAD-u nije pokvario motor (bio je peti) no to vec spada pod ono šbbkbb.S ta bi bilo kad bi bilo da se Button vrati u merc hehe mozda i neki kompromis (pola zeli Aloa pola Wehrleina….pa ajmo mi buttona ?)


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Da je Hamilton pobijedio tu Maleziju što stalno spominjete, nebi ni Rosberg ovako vozio do kraja sezone. Nego bi zapeo i borio se za pobjede. Tako da…
        Lako je sada reći kad je završio samo 5 bodova iza da mu je “nešto tamo što nije” da bi mu to donijelo titulu. Kao da se tu Rosberg nebi ništa pitao da mu je trebalo više od ovoga.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Alonso king, opet se nemogu složiti. Hamilton titulu nije izgubija u Maleziji, nego u Japanu!

        Malezija je slamka za koju se vataju oni koji ne mogu prežaliti gubitak, ali to ne može biti valjani argument.

        Ako ćemo zazivati takve argumente ajmo onda dodati i rosbergu 10 bodova u Maleziji jer bi bija 1. a ne 3. da nije bilo prvog kruga, pa ajmo mu dodati 19 bodova u Monacu, a Hamiltonu skiniti 10 jer bi bija 3, ali po meni to naknadno krojenje bodova je bezveze.

        U Maleziji su prvenstveno oba Mercedesa imala udes, jedan takve prirode da je prica bila gotova momentalno a drugi takav da je postojala opcija kontrole štete.

        Ako već prizivate jednu utrku onda je to definitivno Japan. Da je Hamilton pobjedija u Japanu Rosberg nebi moga kruzati preostale utrke, bar jednu bi mora pobjediti i svaku iduću sto ne pobjedi pritisak bi bija sve veći i veći. Ali on je to sriza u korjenu i prvu utrku koju je baš mora pobjediti on je pobjedija i ako ništa drugo pa eto zbog te utrke je zaslužija da mu se ne osporava titula.

        A Hamilton je izgubija prvenstvo
        – kad je uspija napraviti niz od 8 utrka bez pobjede
        – kad je uspija napraviti niz od 5 utrka bez pobjede
        – i najvažnije kad je izgubija u Japanu


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Džaba ti to objašnjavaš prvače.
        Evo i ja sam sve više i više ubijeđen da je Hamilton “jedino i isključivo” izgubio titulu zbog kvara motora u Maleziji. :chill:
        :rofl:


        0
        0

        0
  8. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Pravila se minjaju i karte bi se mogle promišati, i Vettel Alonso ili neko iz RB-a bi mogli sačekati iduću sezonu kad se vidi di ko stoji pa onda gledati ubaciti se ako Mercedesi još uvik budu nedodirljivi.

    Zato, ako se recimo odluče za Wehrleina, meni je puno zanimljivije na koliko će ga uzeti. Lako moguće da će to biti samo na sezonu a da će onda iduće sezone to opet biti vruće misto.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      I ja sam to kontao. Ako bude Wehrlein, dobit će za početak samo godinu ugovora. Pa ako zadovolji nastavlja dalje. A ako ne, ima ovih zvijezda kojima baš tada ističe ugovor.

      A ako hoće odmah sada jakog vozača. Odnosno ako će nečiji ugovor otkupljivati, mislim da će prije uzeti Vettela. Ako i on bude zainteresiran da napusti Ferrari.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Da, prije bi reka da Vettel među ovom drugom polovicom grida koji mu se nisu javili. Vrime će pokazati, u svakom slučaju biće zanimljivo, kako je krenilo triba će kokice ispeći svaki put prije nego otvorin f1 puls, drama u činovima..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Što je alonsovcima zinula guzica za Mečkino mjesto :D
        Džaba vam minusi, nije lik ni u planu za to mjesto. Isto kao što nikada nije bio ni u planu za Red Bull. Koliko god vam mediji bujali maštu o top mjestu.


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.