Zašto Vettel nije prošao Rosberga

Izdvojeno / Kolumna

Ante Vetma

Prije 7 godina 4 min 43 komentara

Sebastian Vettel i Nico Rosberg

Sebastian Vettel i Nico Rosberg

Nije trebalo dugo da vojska britanskih novinara započne međusobno tapšanje po ramenu kroz stručne analize koje pokazuju koliko je zapravo Lewis Hamilton brži vozač od Nice Rosberga. Malo tko će se osvrnuti na potez Mercedesa koji je malo prikočio s razvojem motora jednom kad su u Belgiji potrošili sav bonus na bolidu Lewisa Hamiltona, ili na njegovu brzinu u Singapuru. Malo tko će se od njih sprdati na račun “žarkog sunca” koje je Lewisa smetalo u Bakuu ili nevjerojatno naivnog Rosbergovog propuštanja Hamiltona u Monaku, na stazi na kojoj se mogao raširiti od zida do zida i čuvati ga iza sebe cijelu utrku.

Naravno, ako se stavimo u poziciju da se radi o nevjerojatnoj medijskoj sili koja ima talentiranog domaćeg vozača – to je sasvim razumljivo. Vjerujem da bi se svatko od nas u toj ulozi svrstao na stranu svog zemljaka. Razlika je u tome što mi pritom ne bi prodavali muda pod bubrege i furali se na tobožnju nepristranost. Ali, quod licet iovi non licet bovi.

Podsjetio je finiš ove utrke mnoge na 2008. godinu kada je Sebastian Vettel također bio u prilici da upropasti zabavu čovjeku koji se bori za naslov. Kiša je tada bila i vozilo se na Interlagosu. Mladi Vettel je u Toro Rossu naišao na Lewisa Hamiltona koji se konzervativno (slobodan prijevod riječi “brilliantly”) šuljao po 5. mjestu koje mu je bilo taman dovoljno da osvoji naslov. Dok komentatori diljem svijeta nisu znali niti pročitati ime tom nekom novom Nijemcu, golobradi je Fetel tada bez razmišljanja odjurio naprijed.

Ovaj put, kada je trebao napraviti isto i na očito bržim gumama se ugurati ispred Rosberga – Vettel je prikočio. Gume su se malo potrošile, naišao je na dvostruko veći nalet turbulentnog zraka, Rosberg je imao DRS da se brani, zvijezde su se namjestile i poredak je ostao Hamilton – Rosberg – Vettel iako se činilo da će Hamilton u posljednjem krugu utrke krenuti u rikverc ako još imalo uspori.

“Bio sam iza Nice i bio sam brži. Mislim da je to bilo i zbog toga jer je Lewis usporavao. U tom trenutku slijedite dva bolida i bolid vam počne proklizavati, gume se pregriju. Mučio sam se s prednjim gumama i bilo je teško ostati blizu.”

“Pokušao sam sve, ali su bili jako, jako brzi po pravcu. Nico je imao DRS. Drugi pravac je bio mjesto na kojem sam bacio pogled, ali Nico se dobro obranio i zatvorio vrata pa nisam imao gdje ići. Nisam mogao pokušati ništa glupo jer je Lewis bio točno ispred njega i da sam uletio na glavu riskirao bih da udarim u Lewisa ispred.”

Toliko o isprikama, a sad malo s ljudske strane:

“Ne postoji “sretno” osvajanje naslova. Nico je danas osvojio naslov i zasluženo je prvak. Skupljate bodove kroz cijelu sezonu. U nekim situacijama imate malo više ili manje sreće sa svojim bolidom, ali mislim da je takvih slučajeva bilo i prije. Tako to ide.”

“Mislim da je danas Nicin dan. Moramo mu to priuštiti kao znak poštovanja i veličine. Mislim da mu to dugujemo, on je zasluženi svjetski prvak.”

Postoji jedna ključna stvar koja se često zaboravi u svoj ovoj jurnjavi. U bolidu sjede ljudi koji iz kruga u krug, iz dana u dan, iz godine u godinu međusobno grade odnose. Ovakve ili onakve. I onda dođe dan poput ovog kada ste u situaciji da možete nekom pomoći ili odmoći. Pa to napravite. Ili ne.

Mislite li da je Vettel učinio sve da prođe Rosberga?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

43 komentara

  1. avalon Prikaži

    ne znam je li seb pokuša sve , to samo on zna ali ovo mu stoji ,ima logike “Pokušao sam sve, ali su bili jako, jako brzi po pravcu. Nico je imao DRS. Drugi pravac je bio mjesto na kojem sam bacio pogled, ali Nico se dobro obranio i zatvorio vrata pa nisam imao gdje ići. Nisam mogao pokušati ništa glupo jer je Lewis bio točno ispred njega i da sam uletio na glavu riskirao bih da udarim u Lewisa ispred.” mercedesi jesu jako brzi na pravcu , tu bi LH “požurija” zbog nicinog DRS – a u šikanama” bi “kočija” , nico je zaista ima DRS jer je bija ispod s iza LH , a nekim “silovanim” preticanjem bi seb možda ugrozija obojicu vodećih . pretekavši NR pitanje je bi li uspija ne dotaknut lewisa , a možda bi i nico dotaka njega zbog “udaljenosti” u desetinkame između njih trojice . da se eventualno to dogodilo bilo bi sranja , optužbi , insinuacija “poznavajući” lewisa , a možda bi i nico izgubija svoj poslovični mir .


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ne može se reći da Vettel nije pokušao. Ali gume su se već potrošile i Rosberg je imao DRS. Vjerujem da nije htjeo previše rizikovati, baš zato da nebi upropastio nekome ispred borbu za titulu. Tako da mislim da nije baš pokušao sve. Ali daleko od toga da nije htjeo da ga pređe.
    Da ga je kojim slučajem Rosberg pustio (jer je mogao sebi priuštiti i završetak na trećem mjestu), vjerujem da bi Seb protiv Hamiltona (u borbi za prvu pobjedu u sezoni, i svoju i timsku) pokušavao još žešće.


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Ante sviđa mi se tvoj smisao za humor. Kul članak.


    0
    0

    0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Mogao je još i reći da mu je ovako ljepše, on s četiri, a LH s tri naslova.


    0
    0

    0
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ako se dobro sjećam, tj. znam Lewis je napravio grešku i Seb je prošao.
    A drugi razlog jer su obojica švabe i da se sudario s Nicom, bilo bi svačega. Pogotovo nakon Malezije.


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    Prolazak nije nikad bio opcija, niti se Hamilton nadao prolasku 2 bolida ispred Nice.

    Ono čemu se Hamilton nadao je mesarskom napadu na Rosberga u 3 sektoru gdje ih je štopao kao mutav, a Sebastian nije mesar niti plaćenik.

    Ovo je jedan od dana kada je Sebastian pokazao svoju veličinu, što znači biti gospodin. Grande Sebastian.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Lewis se malo zayebao u računici.
      Kad već govoriš o “mesarskom” napadu na Rosberga, ja bi dodao da je Lewis očekivao da bi to trebao učiniti Max.
      Nije očekivao da će Vettel tako brzuo i lako preći Maxa i postaviti se iza Rosberga.
      Moj odgovor na pitanje iz ankete je “NE”. Naravno da Seb nije uradio sve da pređe Rosberga.
      Ali zašto bi?
      Sjetimo se situacije u Brazilu 2012. I njemu je išlo na ruku to što mu Gazda, npr. nije otežavao proboj.
      A fino reče i kolega @Prost. Ostaje sa titulom više od Lewisa. :mrgreen:
      Dalje, apsurdno bi bilo optuživati Vettela za “NEŚTO”, a s druge strane opravdavati Hamiltonovu “SPORINU”. I Lewis i Seb su imali pravo da voze onako kako su htjeli (i kako su mislili da treba). Dobro, Lewis je trebao ubrzati kad mu je ekipa to naredila, ali to je već drugi par opanaka i druga tema.
      Ante, sviđa mi se novo značenje nekih engleskih riječi :rofl:


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        Da tu se slažemo.

        Upravo Max je bio taj mentalni sklop plaćenika koji bi pristao uletiti mesarski Rosbergu.

        S druge strane da je Rosberg mesarski uletio Hamiltonu imao bi žrtvu/nepravdu te bi mnogi zazivali 1997 i diskvalifikaciju zbog namjernog sudara.
        Nije loš plan ali ga je Vettel presjekao u korjenu.


        0
        0

        0
  7. Blackhawk Prikaži

    Mislim da nije ucinio sve. Ali je i igrao fer – neka dva muskarca to rijese medjusobno a ne da se on mijesa


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Kao 2008. u Brazilu? Licemjer.


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Kad već spominješ Brazil 2008 – nije li tu titulu Hamilton osvojio zahvaljujući Massinim kvarovima i odustajanjima?


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Koliko mi je poznato imao je i Lewis odustajanja i izrežiranih kazni. Pogotovo Spa. Poklonjena pobjeda Massi. Uostalom ne mijenjaj temu. Ona je vettelovo miješanje u borbu za naslov.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Mislim da je Vettel danas ipak 8 godina stariji.
        I zreliji.
        Osim toga, u međuvremenu je vrlo dobro spoznao kako je kad mu neko ne otežava proboj do potrebnih bodova (2012, Brazil, MS, npr.).
        Dalje, te 2008. Lewis je bio skoro 40sec iza Masse (tako nešto, zavšio je sa 38sec zaostatka), kada ga je Vettel prestigao. Bila je i kiša, slabija vidljivost,…., Lewis je išao na sigurno.
        U nedjelju su Lewis, Nico (koji je išao na sigurno, osim onog preticanja Maxa) i Seb završili u 0,843sec.
        Tako da poređenje baš i ne stoji.
        Ponavljam se. Vettel nije učinio sve da prođe Rosberga, tako sam i glasao.
        Možda je ključ i u zadnjoj rečenici u članku.
        Sjetimo se kako su se Alonso i Hamilton uvlačili jedan drugom u dupe i častili se epitetima (nevjerovatno, zar ne), a Vettela su “pljuvali” i govorili kako je prvak samo zbog nadmoćnosti RB bolida (profula jedno 3-4 apexa u krugu, ali to sve RB “popravi”). S druge strane Lewis je zaboravio da je 2012. možda imao i najbolju mašinu u rukama, a koliko god RB6,7,8 i 9 bili moćne mašine, ne mogu se porediti sa W05,06 i 07. ;)
        Ima dosta detalja zbog čega se Vettel ne može prozvati licemjerom u ovom slučaju.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ti si se dotaknuto 2008. ja sam te pitao pitanje. Ali da ti odgovorim na tvoje – Vettel je u nedjelju došao u priliku napasti Rosberga samo zato što ga je izravni konkurent usporavao. Da nije bilo toga, Rosberg bi bio daaaleko ispred ostalih (ne računajući Hamiltona). u Brazilu se Hamilton doveo sam u sitauciju da ga se pretekne jer je vozio konzervativno i nije bilo nikoga zbog koga je doveden u situaciju da bude napadnut. Je li to tebi ista situacija?
        I ti si prvi spomenuo 2008. a eto ja mijenjam temu pa ćemo je spomenuti opet – Hamilton jedno odustajanje i to u Kanadi gdje se kao tukac zapucao u Kimija i kazna u Belgiji (ti kažeš iszrežirano a ja ti kažem da pogledaš snimku opet pa ćeš vidjeti tko se tu po običaju pravio blesav). Dakle, oba slučaja njegova greška A Massa? Dva odustajanja zbog kvara motora (valjda ga je Ferrari sabotirao jer je Kimi imao samo jedan kvar), onu glupost u pitu u Singapuru gdje on ni najmanje nije kriv, te je imao svoju grešku u Maleziji. Toliko o tome da je Hamilton bio u istoj situaciji kao i Massa. Stoga kad budete prosipali gluposti o poklonjenoj tituli Rosbergu sjetite se 2008. A kada budete prosipali priče o dominantnom bolidu koji mu je to omogućio, sjetite se 14. i 15., ali i Vettelovih titula, Schumacherovih…
        Evo, ja sam ti odgovorio argumenata, a ti se i dalje drži teorija zavjera i nagađanja


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        Šansa za napad osim nekakvog mesarskog upletanja nije postojala.

        Vettel se je jednom čak i otvorio i krenuo u napad pa je Nico uzeo obrambenu putanju.

        2008. imaš situaciju da je Hamilton pogriješio i otišao široko/proklizao te ga tu prestižu Kubica (mislim) koji se vraća u isti krug i Vettel u TR.

        Da je Rosberg izletio Vettel bi prošao, ovako nije bilo šanse za nešto više, osim mesarskog napada u 3 sektoru i sudara. Na kraju krajeva nije Vettel 2008. ništa agresivno napravio protiv Hamiltona.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Dani Što se prije pomiriš sa činjenicom da je Nico šampion prije će ti biti bolje. Nema potrebe da vadiš neke brojke i kvarove iz 10 godina ranijih sezona, ionako Seb ima pravo da prestigne i da ne prestigne. Što se tiće kvarova, Hamilton je uvijek imao više kvarova od svojih kolga jer dere bolid ddo granica (što pozdravljam) i to mu je dovoljno bez da ga itko sabotira. Ako se od 40 merc motora samo Hamiltonovi kvare znači da ih ne umije čuvati.
        I na kraju za sve ljubitelje zavjera i pehova Kimi Raikonen je imo 10 puta goru sezonu po pitanju kvarova 2005. godine i odustajao je 3 puta sa PRVOG mjesta i svaki put Alo pobijedio. toliko o pehu i nesreći.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        zanimljivo , na oba portala ista tvrdnja o licemjerju seba :) tamo sam napisa poduži komentar i interesantno da iako ljudima to ide na nerve niti je netko napisa “negodujući” komentar , a još je zanimljivije šta je odnos pluseva/minusa 23 Vs 0 ! naravno pisa sam kako događanja iz 2008. nemaju veze sa događajem iz abu dabija jer ni NEMAJU ! to vide samo fanovi fanatici koji LH “brane” žešće nego da im je najrođeniji rod . ljubav ? platonska ili …… ;) ko bi sad od njih prizna da je lewis vozija konzervativno , ziheraški zbog kiše jer je možda nade polaga u grešku masse ? jbš takvog “jurišnika” na titulu . ili je možda puka ( us*a se ) pod pritiskom mogučnosti osvajanja prve titule u 2. sezoni karijere ? i ov u zadnju trku se vozeči sporo nada da će time uspit “ugurat” 2 bolida između sebe i NR jer … nico bi moga puknut pod pritiskom . ta zar njemac nije barbika koja se pod pritiskom lomi … kako su mnogi ovde amputirali nici ? samo jbga , nico nije puka , puca je neko drugi isto ka i u brazilu 2008. je*o selektivno pamćenje fanova … spominje se malezija jer eto da tu nije odusta LH … a nikome da padne na pamet abu dabi kad je nico starta sa P 1 ( 0,38 s brži u Q od LH …. znači sa “žarom” i odlučno je NR krenija u zadnju trku ili je zbog psiho pucanja odvozija odlične Q ? ;) ) i uz gomilu problema završija trku 14. sa krugom zaostatka za LH . možda je zapravo tada pokaza psihičku nestabilnost a ? :) :) :) btw u toj trci su se dilili dupli bodovi i sve je bilo moguče . ili ko bi se sitija rusije 2015. kad je nico opet starta prvi ( 0,32 s brži od lewisa u Q … ma pucanje pod pritiskom ;) ) poveja trku i … odusta u 7. krugu zbog pedale gasa . istina , tada je prednost LH ( posli japana ) bila 48 bodova ali i 5 trka do kraj prvenstva . no ko će se toliko vraćat u prošlost , relevantna je SAMO ovogodišnja malezija , a i taj nico … jbte nije želija puknut pod pritiskom . e da … i seb licemjer da je preteka rozberga onda bi nicu vjerovatno preteka i max zar ne ? i LH bi slavija titulu i seb ne bi bija licemjer :) a scenarij 2. …. šta da je seb preteka NR i LH te da je max preteka nicu ? seb bi pobjedija , lewis bi završija 2. , max 3. i nico 4. te bi opet osvojia titulu . seb bi opet bija licemjer jer se miša u borbu vozača merca . zapravo bi poželjan scenatij dragi fane(ovi) treba bit parcijalan … seb se treba umišat u borbu ALI SAMO PRETICANJEM NR dok je LH treba “ostavit na miru” . onda bi nico puka , preteka bi ga i max i svi vi fanovi bi plesali od sriće zar ne ? jer ka šta sam već napisa kralj brzine bi titulu osvojia “sporinom” :) :) :) dosta je jednom osvojit naslov sretno/spretno ( 2008. ) , možda bi bilo prveiše to ponovit 2016. …. pa nije nova godina svaki dan :) :) :)


        0
        0

        0
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mislim da nije ucinio sve sto je mogao ali nije ni bilo potrebno.Imao je to postolje nakon 100 godina onda borba je za naslov ,a on nije u njoj i zasto riskirati ono sto imas i ako se kojim slucajem nesto dogodi, biti odgovoran za gubljenje naslova jednom od njih dvojice (LH i NR).Odvozio je dobro,no naravno vrlo dobra strategija ferrarija je takoder pomogla tako da je sve bilo rijeseno.Njemac je osvojio naslov,Lewis je pokusao usporiti da ga produ no nije uspio,Vettel donio postolje i 4 mjesto u poretku bodova sebi.Niti jedan od njih nije ucinio nista krivo jer su PO MOJEM MISLJENJU svi radili ono sto su mogli,ali u granicama opreznosti i sigurnoati.Da je Vettel bio u borbi za naslov siguran sam da bi zagrizao pa i u najgorem zavoju.Ajmo sad 4 mjeseca odmora i onda se vracaju jos jaci i bolji.


    0
    0

    0
  9. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    3 pozicija je sasvim bila dovoljna da se barem svoj hajde reci cu ego zadovolji, da se Max predje na tablici i da se ekipa Ferrari-ja pocasti postoljem.

    Sa malo agresivnijim pristupom, Vettel je mogao preci Rosberga, jer ovom je bilo cak i javljeno da mu je dovoljna i 3 pozicija. Sad zbog cega nekom rizikovat titulu, kad ti nemas nikakve koristi od toga, kad cijeli tim isto tako nema nikakve koristi od 2 pozicije, kad sve je bilo rijeseno.

    Cemu rizikovat da i sebi upropastis utrku, kad je za koji krug sve gotovo!

    Jednostavno trebas biti fer igrac, Vettel je ipak pobjedio svoju pravu konkurenciju (RBR) i to je bilo dovoljno, a Hamilton je ove sezone izgubio od boljeg i tacka.

    Ipak onaj mit o zecu i kornjaci drzi tezu i ne treba puno klikerisat ko je zec, a ko kornjaca :)


    0
    0

    0
    • mcl Prikaži

      Vettel je pretekao Maxa u konacnom poretku i to mu je dovoljno.
      Stvarno veliki uspeh je ostvario za koliko je ono bodovaa bolji od Maxa decaka koji je maltene prvi deo sezone proveo u TRu.
      Pa ovog podatka treba da se stidite a ne da se sa njim hvalite .Sta bi mu tek klinac napravio da je od pocetka sezone bio u RBu.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Nevjerojatno za sta si se ti uhvatio. Ovo je bilo receno cisto da se je nesto uradilo. A 3 pozicija je i bila maximum, tj da je Mercedes isao isto.

        A otkud si sad ti ambasador Max-a? Max je 4 utrku sjeo u bolid koji je dozivio upravo na VN Spanije expanziju. A Vettel je 2 x do tad morao odustat (kvar Bahrain i slucaj Kvyat Rusija). U ostalom cemu ta bolesna zelja za kontriranjem? Jel tebi fali ljubavi u zivotu? Evo hug :)


        0
        0

        0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Izgubio od boljeg :rofl:


      0
      0

      0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        A šta se kliberiš ? Izgubio od BOLJEGA -DA & točka.
        Lani je Nico bio dosta brži a ipak izgubio, a ove godine je Lewis bio BRŽI, ali je Nico bio BOLJI, i odnio naslov.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        Mogao bi malo da citas ovim samo potvrdjujes da je cilj samo pljuvati po Hamiltonu.
        Kolega Heat uopste nije pisao o Rozbergu i Hamiltonu.A sad lepo procitaj pa vidi na sta se odnosio Heatov odgovor ,ovako ispadas malo ..up


        0
        0

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        @mcl …lol…ako je to mene išlo, onda ovo:
        “A sad lepo procitaj pa vidi na sta se odnosio Heatov odgovor ,ovako ispadas malo ..up”
        bi bio moj dobronamjerni savjet tebi, jer čini mi se da baš ti nisi dobro nešto popratio postove.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        @jurina
        Heat replika se od osila na Verstapena i Vettela
        A tvoja replika je Bila upu ena Heatu.
        Stete sto ti moram objasnjavati.
        Znaci Vettel bi izgubio od boljeg.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        Ovaj gornji komentar je greskom pusten izvinjavamo se


        0
        0

        0
      • Mercedes
        Jester Donator Prikaži

        @mcl

        Gle što se vidi kad poslušaš svoj savjet:
        “Jednostavno trebas biti fer igrac, Vettel je ipak pobjedio svoju pravu konkurenciju (RBR) i to je bilo dovoljno, a Hamilton je ove sezone izgubio od boljeg i tacka.”
        Reklo bi se da je Heat baš i pisao o njima.

        Ne se raditi pametan i biti svakom loncu poklopac kad nisu sve predispozicije na mjestu….


        0
        0

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        @mcl …vidim da sam bio u pravu.
        Znaš čtati očto, ali ne vidiš.
        Heatov odgovor na komentar : “Izgubio od boljeg” je bio odgovor @Slavenowskom.
        na njegov komentar “…Jednostavno trebas biti fer igrac, Vettel je ipak pobjedio svoju pravu konkurenciju (RBR) i to je bilo dovoljno, a Hamilton je ove sezone izgubio od boljeg i tacka.”

        Nisi ti kriv, dešava se, pa ti ne zamjeram.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        @zjurina kao sto reko izvini moja greska


        0
        0

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        @mcl … ma nije bed. Sve pet.


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Mislio sam na Ham vs Ros. Smijesno mi je da je izgubio od boljeg, istog onog sto je u Monaku izgubio muda ko 2 klikera.


        0
        0

        0
  10. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Mislim da je ovakva situacija kojim slučajem bila prije 8 godina, kao i onda u Brazilu Vettel bi sigurno više pokušavao, ali s obzirom da je sada ipak 8 godina stariji i zreliji preračunao je da to nema baš nikakvog smisla.


    0
    0

    0
  11. Ferrari
    mljac Prikaži

    Sada opet kreću teorije zavjere…
    Nico je zasluženo osvojio naslov, nitko mu ga nije poklonio.


    0
    0

    0
  12. Blackhawk Prikaži

    James Allen je tekst o tome zaključio tako moćnom rečenicom koja možda najbolje daje odgovor:
    “you build your relationships over the years for days like this and people will either want to help you out – or not help you out – depending on that.”


    0
    0

    0
  13. Mclaren
    raca Prikaži

    Ante, moram priznati da mene ovo nije podsjetilo na Brazil 2007. i ne bih rekao da se Lewis šuljao. Razlog tome su uvjeti na stazi tada i neki dan, povezano sa situacijom koja se Lewisu dogodila utrku prije u Kini. Oprezna vožnja po kišnim uvjetima u zadnjoj utrci i u trenutku kad na toj poziciji imaš naslov već u drugoj odvoženoj sezoni, a još zbog iste stvari nemaš osvojeni naslov u rookie sezoni,, za mene nije šuljanje.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.