Britanski mediji: Hamiltona čeka kazna ili čak izbacivanje iz Mercedesa [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 68 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

U britanskim medijima danas se moglo pročitati kako bi Lewis Hamilton mogao biti suspendiran ili čak izbačen iz Mercedesa nakon što je ignorirao momčadske naredbe tijekom jučerašnjeg finala sezone u Abu Dhabiju.

Nico Rosberg je završio utrku na drugom mjestu, a to je bilo i više nego što je bilo potrebno da osigura svoj prvi naslov, a po njegovim vlastitim riječima radilo se o jednoj od najtežih utrka u njegovoj karijeri.

Posljednji krugovi bili su prava drama, obzirom da je Lewis Hamilton na čelnoj poziciji vozio krugove i po devet sekundi sporije od vlastitog kvalifikacijskog vremena. Njegov trkaći inženjer nekoliko puta ga je upozorio da treba ubrzati, a kasnije se javio i Paddy Lowe. Međutim, Lewis je jasno odgovorio da on gubi prvenstvo ako ovako završi i očigledno je činio sve u svojoj moći da se to ne dogodi.

Nico Rosberg je komentirao:

“Nisam to očekivao, ali možda sam bio naivan,” kratak je bio novi svjetski prvak.

Ferrarijev Sebastian Vettel se približio vodećem dvojcu, ali su gume vjerojatno malo popustile u samom finišu pa nije niti napadao Nicu Rosberga. Vettel je nakon utrke rekao da je Hamilton koristio “prljave trikove” i da to “nije bilo fer”.

Britanski Daily Express tvrdi da bi se Mercedes nakon ovog mogao zahvaliti Lewisu na uslugama, a u tom slučaju na raspolaganju imaju Pascala Wehrleina koji još nema novi ugovor.

Toto Wolff je nakon utrke rekao:

“Anarhija ne radi niti u jednoj ekipi, niti u jednoj firmi. Sve je moguće.”

Međutim, Hamilton tvrdi da nije bio nekorektan, a to mišljenje dijeli i Christian Horner. No, Niki Lauda kaže:

“Kao vozač – želite isprobati sve trikove koji postoje, ali uvijek morate imati poštovanja prema timskom kolegi.”

Kimi Raikkonen je kratko rekao da Hamiltonovo ponašanje “nije bilo smiješno”, a Carlos Sainz je također stao na stranu Britanca rekavši da bi i on tako postupio.

Bez obzira na sve, titulu je osvojio Nico Rosberg, a bez obzira hoće li Mercedes kazniti Lewisa ili ne, možda će nakon ovog Rosberg dvaput promisliti prije nego bude kolegijalan poput situacije u Monaku ove godine kada se mogao raširiti po ulicama Kneževine, ali se pomaknuo i pustio timskog kolegu.

Treba li Mercedes kazniti Lewisa Hamiltona?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

68 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Kazna neka, možda, ipak je doveo pobjedu u pitanje.
    Izbacivanje ne. Iako se ne bih bunio.


    0
    0

    0
  2. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Nece on iz kazne nista naucit, preglup je on za takve neke disciplinske mjere. Samo kazna da pauzira utrku kad god izignorira momcad moze urodit plodom. Nikakva druga kazna!


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa već je dobio ove godine. Mehaničari čuda rade.


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Stvarno ste dosadni više s tim zavjerama. Je li Sato isto bojkotiran 2004. u BAR-u? A još Hondin vozač? Ili je jednostavno svojim vožnjama sjebao motore?
        Kada već okrivljujete kvarove, kako ne spominjete kako je Rosbergu naređeno da propusti Hamiltona u Monacu, kako su postavke kvačila namještene kako bi odgovarale Hamiltonu, kako pola utrke nije znao namjestiti postavke na volanu u Bakuu, kako je imalo ful sreće s odustajanjima drugih vozača u utrkama u kojima je trebao startati sa začelja ili sredine poretka, kako je u Monaku pobjedio zahvaljujući Red Bullovom boksu, kako je dobio gratis motor… To vam ne odgovara ha? Nego nagađate s teorijama zavjera koje forsiraju glupi Englezi.
        Mercedes je preozbilja firma da bi se igrala s ugledom. I zapamtite već jednom da je Mercedes puno veće ime od prijatelja Justina Biebera i Rite Ore…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Haha dobio je gratis motor. Dobio je i gratis kazne zbog prijašnjih gratis dijelova. neozbiljan si. Jedini “korisnik” mercedesovih motora koji se mogao mijeriti sa hondom po potrošenim dijelovima. To su činjenice, a ne fantazije okorijelih hejtera.


        0
        0

        0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Vrati se u Mclaren i skrati muke hejterima!! Zanima me recimo kako bi netko drugi odreagirao..za Alonsa (pokazao se Mađi 2007) i Maxa(on bi isto tako) znamo..


    0
    0

    0
  4. F1 2016 Prikaži

    Mercedes se moze odmah lupati o glavu ako ga protjeraju. Sto misle da Wehrlein nebi napravio isto c,c,c…


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      khar Prikaži

      Da i pogledaj koliko je trebalo Kvyatu da odleti van iz RB.
      Danas ima vozača koliko ti Bog hoće na tržištu, sranja možeš raditi samo do iznosa svoga branda.

      Iznad toga postaješ neisplativ i letiš.


      0
      0

      0
      • mcl Prikaži

        Jel to znaci da bi i Vettel mogao da dobije nogu u dupe ili se njegova sranja ove sezone vec zaboravljena a i u odnosu na Kimija nije nista pokazao .Bio je bolji samo kad je Ferrari zajebao Kimina sa taktikom kao u posldnjoj trci.
        Pa ako Vettel dobije otkaz a to Ferrariju nije strano eto mesta za Hamiltona.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Koje je to Vettel sranje napravio prema svojoj ekipi ove godine?
        Ili svom timskom kolegi?
        Napominjem, “ove godine”.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        Pa nije bas da je Vettel uvek slusao tim a i neznam koji je vozac vise psovao preko tra ove sezone pa i to je narusavanje ugleda Ferrarija


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        Teoretski da, Ferrari je poslodavac, šef ili kako god hoćeš to nazvati.

        Ako radiš sranja šefu i kompaniji, evo ti knjižica i letiš.

        Na kraju krajeva nije li Luca Cordero di Montezemolo rekao, nitko nije iznad Ferraria.

        A sad na automatsko imputiranje otkaza Vettelu, ne znam, o tome odlučuje nekakav Ferrarijev upravljači odbor, možda da, možda ne, za sada nemam informacija kako ne sjedim u tom odboru.

        A što se tiče Hamiltona, nije se on ogriješio od pravila već se posrao po Totovoj glavi, ne po mojoj. Ako je Hamilton tašta osoba, pitanje koliko je tašta osoba Toto Wolff, i može li to Hamilton preživjeti. Toto je jako uspješan šef, a Hamilton radi posao koji može raditi 150 drugih ljudi.

        Mercedes kao brand u zadnjih 1,5 godinu ima problema s Hamiltonovim eskapadama…

        Na kraju krajeva što želim reći Hamilton je super zvijezda, ali isto tako je jako teška osoba za raditi, pogotovo ako nije sve po njegovom. Ima puno izjava koje ne čine Merc PR happy. I to je problem za sve njih.

        A što se tiče Ferraria, da je Luca rekao prije utrke da će Ferrari igrati pošteno pa da je netko izveo ovakvo sranje, letio bi van, makar na pola godine “zaboravio voziti bolid.”
        Mislim da u ovom sportu jedini veći ego od Luce di Montezemola ima Bernie Ecclestone. Sad ćemo vidjeti od čega je građen Toto Wolff.


        0
        0

        0
      • F1 2016 Prikaži

        Ferrari nogirat Vettela?? Malo morgen, osim ako su toliki pacijenti, isto kao i ovi u mercedesu. Tu se prica o najboljim vozacima, a ti mladci to jos nisu i oni sigurno nebi mogli biti konkretni u pocetku (Verstapen je dobar primjer kako je mladac dobar cim je usao u dobar bolid, ali iskreno od tih mladih vozaca nema nitko dobar kao verstapen).


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ahaha ajde smanji doživljaj khar. Koju ti usporedbu daješ. Jedina vrijena usporedba je Alonso-McLaren, Prost-Ferrari i Prost-McLaren. I to su sve prvaci bili. kakav Kvyat.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        @dani – khar ti je dao dobru usporedbu i čovjek je za razliku od tebe poznavalac formule 1 i objektivan član ove stranice. Ono što je on htio reći, a ti ne možeš shvatiti, jest da je svatko zamjenjiv i ako misliš da je Hamilton nezamjenjiv, pogotovo u ovakvom dominantnom Mercedesu, onda se slobodno još više zakopaj u Hamiltonovu guzu.
        Misliš stvarno da Vettel, Alonso pa čak i Hulkenberg, Gorsjean i Perez ne bi bili u utrci za prvaka u onakvom bolidu?
        Da i vrhunski vozači mogu dobiti nogu u guzicu najbolje je pokazao više puta Frank Williams!


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        @black on je poznavaoc, Ajde da i to čujem. Možda kod vas stručnjaka na forumu. Tako su stručnjaci i naši ministri u svojim strankama. Svatko je zamjenjiv da, kao što sam i ja dao primjer sa svjetskim prvacima, a ne promašenim primjerom sa Kvyatom, dečkom koji plaća mjesto u timu i koji nije ništa u f1 ostavrio zapaženog. Ajde ti sad malo izvadi glavu iz kharovog dupeta i ponovo sve pročitaj.
        I na koju foru ti misliš da će mercedes biti jednako brz kao i ove godine? To mogu samo šarlatani. Karte se miješaju. Mercedes ima motor i to je to. ostatak ostaje upitan, a sa ukidanjem tokena nije im više ni motor siguran.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        Ne moraš biti frustriran, samo polemiziramo. Naravno da nisam neki stručnjak, ali opet nisam ni kompletni tutlek.

        Prva stvar Mercedes ima najbolji motor i najbolju aerodinamiku, najbrži je i najbolje čuva gume (zbog stabilnosti bolida u zavojima.)

        Ono gdje Mercedes ima problema su zagrijavanja guma i oscilacije temperature staze. Zato je i imao problema na hladnim utrkama gdje to nisu očekivali.

        To nije moja procjena već nekoliko bivših inženjera i vozača. Baš da će Mercedesovi inženjeri zaboraviti napraviti dobar bolid, sumnjam.

        Poanta drugog djela je da Kvyat donosi novce Red Bullu, i čim su nanjušili da bi s Verstappenom mogli više zaraditi, Kvyat je izletio prvom prilikom koju su vidjeli. Tako da nije Kvyat izletio zbog jednog sudara. Prvak ili ne nebitno, samo i samo vrijednost (račun dobiti i gubitka.)

        A što se tiče Hamiltona. On ima dva problema. Prvi su međuljudski odnosi i taština šefova momčadi. Odbijati poslušnost Wolffu i onda se još s njim sprdati nije pametna stvar.

        Druga stvar, ne plaćaju ga 30mil po sezoni zbog njegovih fantastičnih vožnji. Netko negdje u odboru sjedi i računa vrijednost branda i njegov utjecaj na tu vrijednost i jednog dana će pozvat Tota Woffa i reći “Hamilton negativno utječe….., možemo li to popraviti”.

        E sad hoće li Toto Wolff garantirati za Hamiltona???

        Ja isključivo promatram ovo kao korporativni biznis, a ti stalno tupiš o emocijama i osjećajima. Pa gle on je prvak.

        Jednom kad račun dobiti i gubitka pokaže da Merc gubi vrijednost na projektu F1, napravit će isto što i BMW. Adio.

        P.S. Hamiton je jedino super brz kad mu bolid odgovara, što ove godine je slučaj. Prošle godine poslije Singapura nije dobio niti jedne kvalifikacije. 2014. Rosberg je bio bolji u kvalifikacijama. Tako da ta teza da je Hamilton nužno potreban također ne stoji.

        Štoviše Hamilton nije najbolji vozač kad se vozi u sredini grid-a, jako sklon greškama i uvelike suicidalno agresivan. Bar u McLarenovoj eri.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        @dani – a da počneš čitati što piše a ne onako kako ti vidiš da piše? I da, khar je poznavalac formule, za tebe i stručnjak


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Volim kad imam sa kime polemizirati. Avalon mi je prblem jer se izgubim čitajući njegove kobasice. Ne slažem se sa tvojom konstatacijom da je Lewis ne zna voziti kada nema dobar bolid i da se ne zna probijati iz sredine poretka. Najbolji primjer je 2009. u McLarenu gdje je u Australiji napravio odličan proboj sa bolidom do 4. mjesta koji za to objektivno nije imao brzinu. Monza 2008. Po kiši radi nered i kimiju i ostatku grida uključujući Alonsa. Pobijedio bi da nije bilo krivog odabira guma u boksu.
        Ono što svi griješe , pa i ti vezano za mercedes i 2017. je to da vi sve temeljite na ovogodišnjim bolidima. Bolidi se u 2017. mijenjaju radikalno. kao iz 2008. na 2009. I zbog toga tvrditi da će mercedes i dalje imati dominantan bolid je u najmanju ruku neozbiljno. Jer kao šo ti veliš “nisu zaboravili raditi bolid”. Pa nije ni ferrari 2009. kao i mclaren ( 2008. najbolji bolidi ). Ili su ipak fulali.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Ovi bolidi neće doživjeti ni blizu promjena kao bolidi poslije 2008. godine. Možda na izgled. Ali će dosta toga ostati isto.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        It is clear to see that the changes are significant as an overall package, but it is when you look at parts in details some fascinating aspects of the new rules come to light.

        http://www.motorsport.com/f1/news/video-analysis-how-different-will-f1-cars-be-in-2017-739541/
        Ja ne znam kako si ti zaključio da bolidi ostaju gotovo na istom. Pa mijenja se sve osim motora, iako i oni gube tokene pa možemo ponovo očekivati različite konfiguracije.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        zanimljivo , nema odgovora


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Ma džaba tebi čitati te tekstove kad ne razumiješ šta čitaš.
        Prednje krilo će biti promjenjeno malo oblikom, ali će i dalje ostati sa hrpu ovih aerodinamičkih dijelova. Neće biti kao grtalice za snijeg iz 2009. godine. Zadnje krilo isto. Biće spušteno i šire. Ali ne i nešto nepoznato. Čak se i vraća beam wing, što su imali do 2013. godine. Sidepodi i ovaj uski zadnji kraj, tu se neće ništa mijenjati. Ostat će isti koncept. Difuzor će biti veći, ali ne mijenja nikakve principe. I dalje će biti cilj izvući što više downforcea. Ništa nepoznato nijednome timu. Naravno, i dalje može doći do drastičnih promjena u poretku. Pogotovo ako neko otkrije neku rupu za čije postojanje ostali nisu svjesni. Ali ne nadaj se da će sad odjednom Mercedes pasti. Oni su ovih godina imali kompeltan paket. Većinu toga će moći primjeniti i na sljedeću sezonu.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Čitam ja i to jako dobro. Vidim da ti imas sa time problema.


        0
        0

        0
  5. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    A daj hahah mislite da bi stvarno mercedes i toto izbacili 3 puta prvaka,top 3 vozača i možda najpopularnije lice formule ikad tek tako a dajte nam nisam neki fan Hamiltona ali ova vijest je glupost na nivou


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Najpopularnije lice F1 ikad! Baš dobro što nisi neki fan Hamiltona.


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      khar Prikaži

      Senna ili Schumacher, Hamilton ne, možda kod wanna be gengsta klinaca po SAD-u, ali oni ti ionako ne žele gledati F1.

      Masa njegove publike uopće nema veze s ovim sportom niti želi imati vezu, već ga prate na instagramu i twiteru kao nekakvog kvazi celebrity-a.


      0
      0

      0
  6. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Neki su poredili ovu situaciju sa nekim ranije situacijama, na primjer kad se Irvine u Ferrariju borio za titulu sa Hakkinenom. Ali te situacije su nebo i zemlja, jer je tu bilo pomaganje timskom kolegi, a ne obrnuto. Kao što Lauda reče u izjavi gore. Čak i mali ludi Max ima više poštovanja prema timskom kolegi nego prema drugima. Već je jednom izjavio da bi svakog drugog izgurao osim Ricciarda. A kod Hamiltona je izgleda baš suprotno. Samo kolegu sjebi. Možda zato što mu je jedino on prijetnja u ovoj eri dominacije. Ali stvarno nema nimalo poštovanja prema timu koji mu je toliko pružio. Imao je juče jednu izjavu gdje kaže, kao oni su osvojili konstruktorsku titulu, i sad ga briga šta tim hoće. Sad će samo za sebe. Mislim, ono “Oni”. Šta je bilo sa onim zahvaljivanjem nakon svake utrke na odličnom bolidu. Sada pokazuje koliko su te izjave nakon utrke bile umjetne, i koliko ga je briga za tim.

    Ne znam pozadinu. Ko zna koliko ovo nepoštivanje Mercedesu znači. Za ovo po meni zaslužuje kaznu. Ne baš strogu poput izbacivanja, ali definitivno zaslužuje neku kaznu. A ko zna koliko se Mercedesu ovakvih situacija nakupilo. Ako se zaista desi izbacivanje, ne treba gledati samo na ovu situaciju. Bilo je još ispada kojih je vjerovatno Mercedesu dosta. Ovo bi možda mogla biti ta koja je prelila čašu strpljenja sa njim.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Da li su njegove izjave umjetne kao i od Wolfa kada je izjavio da se ispričava Lewisu na još jednome kvaru na bolidu. Wolf je običan licemjer, kao i Lauda i ta njihova germanska arogancija će im se obiti uskoro u glavu. Jer čim će druge ekipe biti konkurentne , ovaj mercedes će se raspasti. Viđeno nekoliko puta ( Malezija 2015., Mađarska2015, …)


      0
      0

      0
  7. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    U toj situaciji se vidjelo (po x put) da je Lewisu na prvom mjestu Lewis a Nici tim. Nico je mogao skratiti muke sebi i njemu zabivši se u njega i oba out. Ali to bi uskratilo pobjedu Merc. I to 1-2. A Ham čak otvoreno kaze da ga nije briga hoce li izgubiti pobjedu…..
    Ako i bude što, bit ce interno.


    0
    0

    0
    • mcl Prikaži

      Ha ha pa jel si zaboravio sta je bilo sa Schumaherom 97 kad se zabio u Vilneva .Pa mogao je i Rozberg u Hamiltona da se nije bojao da ga ne saceka ista kazna kao MSa.Pravi ljubitelji trkanja i oni koji prate motogp
      znaju koliko je Hamiltonova voznja bila Maestralna .Mnogi su pomusavali ali nisu uspeli da ustopuju protiv ika kao sto je to uradio Hamilton ,ali na njegovuzalost konkurencija ni na vidiku koliko je losa


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Velika razlika
        Villeneuve i MS nisu vozili u istoj ekipi.
        Dalje, Villeneuve (koji je imao bod manje) je preticao MSa, pa ga je ovaj pokušao izgurati. Ovdje je vozač koji je imao manje bodova bio ispred.
        Da se razumijemo, Lewis nije uradio ništa protiv pravila, sa sporom vožnjom. Možda bi to i ja uradio.
        Ali nemoj to zvati maestralnim.
        Onda su maestralni i potezi Prosta u Suzuki 1989, Senne godinu kasnije na istom mjestu i MSa u Australiji 1994. Koliko god ti potezi bili kontroverzni, oni nisu kažnjeni i bili su u skladu sa TADAŠNJIM pravilima.
        Međutm, profulao si temu.
        A tema je kazna.
        Da se vratim na tu sporu vožnju. Sve je i bilo OK (da se tako izrazim) dok nije dobio naredbu (koliko puta su mu je ponovili) da ubrza. Valjda mu je bilo jasno da gubi titulu i njegov neposluh je bio pishanje po ekipi koja ga plaća. Čak i po cijenu gubitka trke.
        Tako da je Ciki sasvim dobro rekao. Najbolji primjer je Monaco.
        Kazna će biti simbolična (za Lewisa), ne vjerujem da bi ga otpustili iz ekipe.


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        @Frantic
        Zasto kazna pa jel je i Vettel odbio da poslusa tim kad su ga zvali u boks za promenu guma nije poslusao sto na kraju i nije bilo lose.
        I Hamilton ovde nije poslusao i ne vidim nista sporno jer su na kraju imali jedan dva.
        A iskreno malo mi Mercedes preteruje visesa tim naredbama .Pa imali su resenu konstruktorsku titulu a i vozaka titula bilo je samo pitanje koji od njihovih vozaca ce je uzeti ina kraju ni u takvoj trci ih ne pustaju da se trkaju.
        A njegova voznja mi je maestralna jer je uspeo da iskontrolise trku izasebe kad ih je usporavao sto ipak nije ni malo jednostavno.
        I da se razumemo ne omalozavam Rozbergov uspeh na tome svaka cast


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Pa možda su i Vettela onda kaznili, ne znam. Ako je i bilo šta, vjerovatno su mu odrezali malo sa računa i to je to. Interna stvar.
        Kao što će i ovo biti. Ako bude kazne, biće interno čitanje bukvice, malo novčano (ništa strašno za Lewisa) i to je to. Kakvo otpuštanje.
        Razlika je u tome što je Vettel u karijeri imao to jedno nepoštivanje timskih odredbi (ne sjećam se drugih) i nikad nije srao po ekipi kao Lewis.
        Pored toga, to jebila druga trka sezone, a ne zadnja i odlučujuća.
        Takođe, i Webber je, za razliku od Rosberga, ipak imao više bio “problematičan” po ekipu.


        0
        0

        0
  8. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    Negodovanja, optužbe da ga se sabotira unutar momčadi, da mu se ne dozvoli prilika za napad, SNAP CHAT afera, svađe s novinarima, i sad nepoštivanje na stazi, izrugivanje šefovima momčadi (pita ga Brundel ide li sad kod ravnatelja (Headmaster), a on sarkastično da će se narukat tekile prije toga….), vožnja u pijanom stanju i sudar…..

    Ovu sezonu i zadnja četvrtina prošle, nakupilo se tu sranja da se uopće ne bih čudio da ga izbace.

    Mercedes čuva svoj brand i čim on postane teret sa skandalima bit će adio Lewis, bez obzira koliko ga Norbert Haug cijenio. Pitanje je jesmo li prešli kritičnu točku???


    0
    0

    0
  9. Blackhawk Prikaži

    Kao sto je Ciki napisao Lewisu je Lewis na prvom mjestu, Nicu tim. Medju lujdima koji ne prate Formulu Hamilton je najpoznatije ime, ali koliko god Hamilton bio ime Mercedes je vece. I bas kao sto nitko nije veci od Ferrarija nije niti od Mercedesa! Lewis to nikada nece shvatiti i ako za ubuduce Merc zeli vozacima utuviti u glavu trebao bi Lewisa nabiti nogom u guzicu. Red Bull bi sigurno prihvatio zamjenu za Ricciarda a moguce i Ferrari za Vettela.
    Samo se to nece dogoditi


    0
    0

    0
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    A sta je onda Prost trebao biti ubijen ili Schumi izbacen u svemir zbog borbi.Ne branim ja nijednog jer nijedan nije nevinasce ali sta je Rosbergu bilo na pameti u Austriji njegova pobjeda ili tim…..logicno da ce covjek usporiti kako bi osvojio naslov jer to nije nista ptotuzakonito kao npr razbiti namjerno nekoga…ionako bi jedan od njih dvojice postao prvak tako da malo kenjaju u Mercedesu.


    0
    0

    0
  11. mcl Prikaži

    Ma koja kazna zar ste zaboravili multi 21 ili kako god vec .Kad je Vettel odbio timsku naredbu i sta je posle toga bilo nista digla se prasina i kraj price.Ili ste zaboravili kad je Verstapen odbio timsku naredbu i sta je bilo posle.
    Nema nista od kazne za Hamiltona pa nije Mercedes lud da zgubi jednog od marketinski najacih vozaca.
    Mada bi licno voleo da Hamilton ode iz Merca jednostavno smaraju vise sa timskim naredbama a verujem da bi ga Ferrari docekao rasirenih ruku ako ne sledece ondavec 2018.


    0
    0

    0
  12. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Izbacit ga iz ekipe samo zato sto je pokusao doci do titule je u najmanju ruku smijesno.
    Da se razumijemo meni je drago sto je Nico osvojio ali i ja bi napravio potpuno istu stvar sto je i Lewis napravio,ne vidim nista lose u tom njegovom potezu.


    0
    0

    0
  13. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Dajte ba ljudi i novinari ne budite smješni. Hamiltona optužiti što je na legalan način htio uvalit Rosberga u utrku sa ostalim vozačima svojom maestralno tempiranom vožnjom i pokušati osvojiti naslov u utrci u kojoj konstruktorska titula nema nikakvo pitanje, ma ni teoretsko i rješena je 2 trke prije i još govoriti da ga treba kaznit sto se legalno borio za titulu, unatoč tome što mu je ekipa naređivala suprotno, tj. Da se ne bori ubrzavanjem… Možeš mislit, obezbjede mu motor koji se na utrci zapali i umanji mu veliku šansu za titulu, a onda kad im je titula rješena i to obe titule, govore mu da ubrza i tako si smanji ionako male šanse za titulu… Pa ja bi im reko da su ludi ako misle da ću usporit… Šta je onda trebalo biti urađeno nakon Austrije u kojoj je Nico prosuo bodove dok je još teoretski titula bila u pitanju misleći u tom trenutku na sebe i svoju titulu i bodove ? A tek nakon Španije su oba mogla dobit hlađenje par utrka ili ako idemo predaleko kao u ovom slučaju u Abu Dhabiju, nogu za stalno jer su od 100 utrka se sudarili na jednoj i prosuli 43 boda maximalna boda…
    Od mrava se pravi slon.

    Apsurdno.


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      khar Prikaži

      Mislim da krivo gledaš stvari.

      Prva stvar Hamilton se nije ogriješio od pravila i tu se slažemo.

      Druga stvar ti gledaš na poštenje kad ono nije bitno.

      Toto Wolff je prije utrke za medije rekao da nema sranja za vrijeme utrke, a Hamilton je čekao da se razriješe boxovi da može napraviti to sranje. E sad kako god okreneš on se doslovno posrao po bilo kakvom autoritetu koji ima Toto Wolff.

      E sad kad ti inzistiraš da Hamilton ima svoje ja, pitanje koliko ga ima Toto Wolff, i ako Hamilton ikad bude letio/dao otkaz bit će to zato što se zamjerio šefovima. Taština i ponos su jebene osobine i idu u oba smjera.

      Na kraju krajeva nema niti jednog vozača koji je profitirao tako što se stalno zamjera svom timu, a Hamilton je malo malo u vijestima kako sere po Mercedesu.

      Uglavnom onaj tko će odlučiti o Hamiltonovoj sudbini su čelni ljudi Mercedesa nakon što procjene sve pozitivne i negativne strane, a tu će se sigurno konzultirati s čelnim čovjekom trkaćeg tima u obliku Toto Wolffa kojeg su Hamilton i britanska kompanija SKY-a sveli na živu sprdačinu.

      Jedino mi je žao Paddy-a Lowe-a, on definitivno nije zaslužio da se tako odnose prema njemu. To je bila sramota, pogotovo prema čovjeku koji je uvije štitio i zastupao Hamiltona u svim interviewima.


      0
      0

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Heat, ti trebaš shvatiti jednu stvar, Mercedes nije tu da bi se Nico i Lewis zabavljali kako oni hoće već da voze za pobjede, postolja, naslove i bodove. Jer u tom slučaju kako ti pričaš nisu ni trebali sudjelovati 2016 na zadnje 3 utrke, obe titule riješene.
      Da vozači nisu usrali Španjolsku ovo bi bila jedina sezona u kojoj je jedan tim pobijedio na svim utrkama. A na kraju krajeva, Toto i kompani bi trebali odgovarati nekome da iz gluposti ispuste pobjedu 1-2.
      Ne razumijem tvoj način razmišljanja, on je zaposlenik koji sluša nadređene. Zna se da slijede sankcije ako ne slušaš (bar to znam iz vlastitog iskustva).


      0
      0

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Imam gledanje u kojem ekipa koja ne gubi apsolutno nista ako oba bolida odustanu ili ne ostvare najbolji moguci rezultat, da se ne mješa u borbu za titulu. Hamilton je svojom taktikom bacio pritisak na Nicu, ako Nicu preteknu on je kriv jer nije 1-2, a sam je rekao da mu pobjeda nije bila upitna ni u jednom trenutku jer bi mogao lagano odgovorit na bilo ciji tempo. I onda se opet Merc glavonje se upletu, jednom kazu da ubrza bez ikakvog razmišljanja, a drugom kažu ma dosta je tebi i 3. mjesto za titulu, nema veze ako te pretekne… šta je sad to? Naklonost? Kao bitan im rezultat, a jednom rekose ubrzaj da nam pobjeda ne bi otišla u tuđe ruke, a drugom da moze izgubit i poziciju da nema veze… onda im rezultat nije bitan i jedu govna kao i vecina onih koji ne vole Lewisa pa mu kontriraju.
      Još je i bio kulturan pa im je samo predlozio da ih puste da se trkaju i da gubi prvenstvo, pa šta i ako izgubi i tu pobjedu.

      Te priče o radnicima su gluposti, pa svih 1400 radnika radi za svoju plaću i kad odradi svoje i dobije lovu za to, smijem se kladit da ih zaboli hoće li ovi bit 1-2 svih 21 trku ili će se sudarat svaku drugu. A i Mercedes se ponašao jako bezosjećajno prema Lewisu… jebemu pa ovo je sport najbržih vozača, ne posao koji svaki drugi čovjek može da radi pa da ga se tretira ko roba koji za svoje pare mora da radi što mu se kaže ili dobija nogu…


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        @Heat – Mercedes se ponaša nezosjećajno prema timu? Ti se ovo šališ? Lewis je taj koji baš niti malo ne poštiva svoj tim.
        I budi siguran da je ovim u nedjelju Lewis zapečatio svoju sudbinu u Mercedesu. Vjerojatno mu neće dat nogu sada, ali vrlo će ga vjerojatno mijenjati na kraju iduće sezone. Također, čisto sumnjam da će u idućoj sezoni moći tražiti od tima da ga Nico propusti.
        Svaki potez ima svoju posljedicu!


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        @Heat baš si nezahvalan prema ekipi koja je Hamiltonu uz sve njegove sposobnosti omogućila da u 4 godine ostvari 32 pobjede, da je u bilo kojoj drugoj ekipi zadnje 3 sezone vozio, pobjede možda ne bi ni vidio. Mogu misliti kako ćeš o njima pričati kad Hamilton ode, pogotovo ako to bude na kraju iduće sezone.

        Ja sam priželjkivao nešto slično od Hamiltona, ali ovo što je on radio je ipak pretjerano i za navijački ukus željnjog borbe. Samo razlika između mene/nas i Hamiltona što je on radnik Mercedesa, kao i svih ostalih 1400 radnika, koliko ih već ima, pa si on ne može priuštiti zabavu kako se sviđa njegovom k… oglušujući se na upute nadređenih. Ustvari mogao je i na sve načine je pokušao doći do naslova, ali nije mu uspjelo, ali za to može dobiti kaznu od ekipe, kakvu god ona procjeni da je mjerodavna. Osobno mislim da se neće ništa pretjerano dogoditi, tipa izbacivanja i momčadi, ali će ukor sigurno neki slijediti i vjerojatno će doći do zahlađivanja odnosa. Ali on mora biti svjestan da Mercedes ima moć da ga već danas zamjeni za drugog vozača tipa Alonsa, koji bi jedva dočekao da dobije jedan takav bolid u ruke.


        0
        0

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        Mercedes je “ekipa koja ne gubi apsolutno nista” i vjerojatno većinu 1400 radnika, koji rade “za svoju plaću i kad odradi svoje i dobije lovu za to”, boli kuki, ako odu i obadva vozača, jer znaju da će odmah doći druga dva isto tako dobra, ako ne i bolja, pa tako i tvoj Lujo, dragi @HeatBlast44, tako daaaa…


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        Gle Ferraristi presli u tabor Mercedesa.Pametno ovi bar pobedjuju.
        Ne vodi se ovde rasprava Ferrari protiv Mercedesa to jos necemo da gledamo.Ovo je Mercedes i sto bi neki rekli i losa reklama je dobra samo nek se vrti Mercedes.
        Ili vi mozda mislite da je Rozberg ustvari vozio Ferrari posto je bilo go ora da ce ove godine Ferrari napasti titulu.Da vam ne kvarim mislite i dalje .
        MERCEDES-BENZ


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      O kakvoj legalnosti pričaš? Nije tu u pitanju FiA i kažnjavanje za nešto nelegalno što se tiče utrkivanja. U pitanju je tim i nepoštivanje istog. I tim je taj koji razmatra kaznu, a ne FiA.
      Da mu obezbjede motor koji se neće zapaliti? Šta su radili prethodne dvije godine? Šta onda reći za ostale motore, koji su puno gori u svemu od Mercedesovih? Nije mogao otići motor zbog nepotrebnog forsiranja istog? Dobro je rekao Keke, On je imao sreću dva puta (u Mercedesu), a Rosberg jednom.
      Joj lika, opet krivi Rosberga za Španiju :facepalm:


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      A svakako takvom vožnjom nije imao ni najmanje šanse da gurne Rosberga dvije pozicije niže, jer Max je bio na prestarim gumama. I pored onako sporog tempa ih nije mogao uhvatiti. Jedina mu je šansa bila da izazove kontakt sa Rosbergom i da ga izbaci iz utrke na neki način. Ili da se izokreće. Što bi tek bilo za još drastičniju kaznu od strane tima, a vjerovatno i od FiA-e (jesam lud, da njega FiA kazni…).


      0
      0

      0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Prvo pročitaj šta pišem, a onda se pobrini da mi ne stavljaš rječi usta. Ja FiA nisam nigdje spomenuo.
        Ukratko, 1400 radnika je ništa naspram WDC. Ekipa ga može kaznit, ali zašto, što je se legalno borio za WDC dok je WCC bio već rješen. Jedno je sigurno, Hamilton je u pitanju pa se drvlje i kamenje baca bez obzira šta je u pitanju.

        Rosberg je u Španiji kriv isto onoliko koliko je i Lewis kriv. Da ga Nico nije zatvorio i svojim manevrom istjerao na travu, ne bi ni Lewis izgubio kontrolu i spuco se u njega, a da ne pričamo da je bio u pogrešnom modu motora, što je ustvari i uzrok koji je Lewisa kao pravog trkača nagonilo da napadne Nicu od kojeg je bio 17km/h brži na izlazu iz treće krivine.
        Tad su ih mogli obojicu šutnut, a ovo sad što je Lewis napravio je za kaznu od tima, istu onu posle Belgije 2014 ili Austrije 2016. Znači nikakva.

        Ne bi više o ovom apsurdu od priče koju su mediji napuhali.
        Što bi Sebastone reko ‘end of the story’ :)


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Opet legalno. Pa ko o tome priča? Nisi spomenuo FiA-u, ali sa ovom pričom o legalnosti to potenciraš. Ne priča se o kazni zbog legalnosti ili nelegalnosti, nego ne slušanju timskih naređenja.

        Za Španiju :facepalm: :facepalm: :facepalm:
        Rosberg nije ni sekunde kriv. Prvo, kako će on istjerati Hamiltona na travu, kad je bio čitavim bolidom ispred? Hamilton je svojevoljno otišao van staze. Ko mu je kriv što nije mislio glavom. To za pogrešan mod je za još jedan :facepalm: Odkad to što si sporiji znači da se moraš skloniti bržem? Pa ne zaostaje za cijeli krug. Rosberg se potpuno legalno branio. Pogrešan mod je totalno nebitan. Koliko god britanci mlatili o tome…


        0
        0

        0
  14. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ma neće od toga ništa biti, možda će jedino dobiti nekakvu kaznu od Merca, ili bolje rečeno jezikovu juhu, a od izbacivanja nema ništa. Nije napravio ništa što se NE SMIJE, jednostavno se borio na granici dozvoljenoga, ali rekao bi ne i preko nje.!


    0
    0

    0
  15. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Kako nekim ljudima objasniti da Lewis vozi za Mercedes te da nije Mercedes tu radi Lewisa. Ako mu se kaže da nešto napravi on to treba da napravi, nešto kao Nico u MC kada je stavio tim ispred sebe i pustio jedinog konkurenta za titulu naprijed zbog Mercedesa i pobjede. F1 je timski sport a u timu nema ja.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Zato su ga toliko i nagovarali da dođe u mercedes jer im treba netko samo da šuti i vozi. Pa takvog su već imali.


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        I što sada ako su g pozvali??? Šta to znači da on može raditi što hoće?? Ti u svojoj firmi slušaš nadređene ili po volji??
        Ako su ih pustili da voze sve tri sezone u granicama dozvoljenog bez da ugroze sigurne pobjede što bi trebalo sada da puste pobjedu jer se LH duri??
        Jedino mi je žao da je taj adut (usporavanje) iskoristio na zadnjoj utrci, baš bi volio vidjeti kako bi se situacija odigrala da je to napravio 3 utrke prije kraja i da ih onako hvata Seb koji onda ne bi sigurno mirno vozio na 3. poziciji. Ali bi stisnuo tu pedalu na sljedećoj utrci kad bi ugrozio 1-2 pobjedu zbog osobnih hireva. . .


        0
        0

        0
  16. Mclaren
    raca Prikaži

    Kakva kazna za nešto zbog čega su ga i doveli u ekipu i još k tome obnovili ugovor, a to je da se bori za naslov. Ovim potezom su Hamiltonu direktno rekli da se prestane boriti.Ako su se već bojali da netko ne udari Rosberga, zašto njemu nisu javili da on ubrza i neka pretekne Lewisa u DRS zoni gdje ne bi bilo neke mogućnosti za sudar, a i da se dogodio takav pokušaj, vjerujem da bi ga Hamilton propustio jer tek onda za njega ništa imalo smisla, samo osude. Kakav je to poslodavac koji zaposli radnika za kojeg zna da je sposoban i obučen za taj posao i onda ga sputava da to uradi na način koji najbolje zna.


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Previše vas negativno gleda Hamiltona kroz prizmu njegova imagea i time postajete subjektivni. Malo tko, da je bio u Lewisovoj situaciji, ne bi napravio isto. Ako bi uopće itko.


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        @raca – nije samo stvar u ovoj zadnjoj utrci, nego u cijeloj sezoni, pa čak i u onim prethodnim. Hamilton se redovno stavlja iznad momčadi, a sam zna tražiti da ga Nico pusti kada mu smeta ispred njega. Niti jednom se nije bunio kada je tim tražio od Nica da se makne njemu (npr. Monaco), a baš niti jednom nije poslušao tim kada je tražio obrnuto (npr. Mađarska). Misliš da je to fer? I ako misliš da je to utrkivanje ne bi li se onda i Nico trebao oglušiti u nekoj budućnosti kada se on bude trebao maknuti Hamiltonu?


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @hawk, sad je tema ova utrka i kažnjavanje vezano za ovu utrku, pa je to samo na nju osvrt. A sad da se nadovežem na tvoj komentar. Zašto uopće dolaze zahtjevi za propuštanje? Valjda da ne bi došlo do sudara između njih dvojice u momentu kad je jedan vozač brži od drugog. Čemu onda služe vozači na stazi? Neka se onda prije svake utrke unaprijed izrežira kako će ona završiti. Ova situacija u Mercedesu nije situacija kao u Ferrariju u doba MS, jer je isti bolid u Michaelovim rukama pravio osjetnu razliku od kolege, dok je ta razlika kod Mercedesovih vozača osjetno manja. Rijetko kada je Schumacher bio u situaciji da se treba istinski boriti sa kolegom, a u pitanju je bio pojedinačni naslov koji je trebalo osvojiti s obzirom na konkurentnost drugih timova. Zadnje tri godine u Mercedesu toga nema. Unaprijed se znalo da će uzeti konstruktorski naslov i pojedinačni. Samo je pitanje koji vozač. Pa neka ih onda puste da se utrkuju. Siguran sam da bi Lewis pristao na vožnju bez ikakvih odredbi, čak i u njegovu korist, jer mu nisu potrebne. Samo da ti napomenem da ja nisam neki Lewisov fan. Njega gledam samo kroz prizmu boravka U McLarenu i kod mene je tu privilegiju imao samo Senna kao vozač koji je napustio taj tim


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Fazon je što je to Lewis, pa nije bitno koliko je priča apsurd, samo nek se jedu govna oko toga da se ocrni i popljuje 3xWDC.


        0
        0

        0
  17. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pa neka ga kazne. Baš bi bilo zanimljivo.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.